Jump to content

arjanm

Members
  • Posts

    36
  • Joined

Personal Information

  • LOCATION
    Veluwe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Hmm, dat ziet er smakelijk uit. Wat een goed idee om het over meerdere zakjes te verdelen en in te vriezen. Ik denk dat ik het binnenkort ook eens moet gaan proberen
  2. Krulsla kun je in de grond laten zitten en regelmatig wat blaadjes afsnijden:
  3. Gemengde salade uit eigen tuin van pluksla, snijsla, rucola, snijmoes, zuring, radijs, en ingemaakte courgette. Samen met spare ribs uit Zelhem en zelfgemaakte ovenfriet.
  4. Hij is nog lekker aan het gisten, dus ik heb hem nog niet kunnen proeven. Misschien smaakt het wel nergens naar
  5. Nog niet gegeten, maar wel gemaakt: rabarberjam, rabarbersiroop en rabarberwijn
  6. Het recept is hetzelfde, alleen de lengte van fase 2 is iets anders voor lam en rund: Rare 10 min per 500g Medium 15 min per 500g Well done 20 min per 500g Met een vleesthermometer: Rare 50C, Medium 60C, Well done 70C. Wat hij vaak doet met lam is voor het de oven in gaat er gaatjes in prikken met een mes, en daarin een stukje ansjovis, knoflook en verse rozemarijn. En een glaasje witte wijn erover gieten tussen fase 1 en 2
  7. Bij deze: https://www.moestuinforum.nl/geroosterd-varkensvlees-uit-de-oven-volgens-river-cottage-t9115.html
  8. Naar aanleiding van de Vraag/Aanbod thread over het varkensvlees van Jorieke's varkens, hierbij de instructies voor het roosteren van een stuk vlees in de oven volgens het River Cottage Meat boek. Niet meer dan een samenvatting, want de volledige instructies beslaan 24 pagina's Het stuk vlees in een ovenschaal doen en naar wens kruiden. Vaak is zout genoeg, met eventueel nog een beetje olie als het vlees niet erg vet is. Fase 1: The Half-hour Sizzle 30 minuten in een voorverwarmde oven op 230C (gas stand 8) Fase 2:The Cooking De oven omlaag draaien naar 160-180C (gas stand 3-4) De tijd voor fase 2 hangt af van het gewicht. Voor "well done" varkensvlees: 25 minuten per 500g. Voor "very well done" varkensvlees: 30 minuten per 500g. Met een vleesthermometer moet het vlees 70C zijn voor well done, en 75C voor very well done. Fase 3: The Rest Belangrijkste fase! Na fase 2 het vlees uit de oven halen en minstens 15 minuten laten rusten voordat het aangesneden mag worden. De aardappels op de foto zijn 10min voorgekookt, en het laatste uur van fase2 onderin de ovenschaal gedaan.
  9. En zo ziet het blije varkentje er na het roosteren uit We hebben de instructies en tijden uit het RC Meat boek aangehouden, en hij smaakte super!
  10. Net naar Zelhem geweest voor ons vleespakket, incl een grote poot van 2,5kg. Die gaat morgen in de oven, heerlijk! Leuk om te zien dat jullie varkens heerlijk de ruimte (en modder!) hebben. Zo hoort het
  11. Bij mij gaat het ongeveer 50 minuten in de oven, op 250C. De pan smeer ik niet in, hij wordt in de oven mee voorverwarmd tot 250C. Dus het deeg wordt inderdaad zo in de gloeiend hete pan gegoten/gelepeld. Ik heb twee gewone zwarte braadpannen, maar de een is wat zwaarder dan de ander, en in het lichtere pannetje koekt het een heel klein beetje aan.
  12. Ik heb de afgelopen week ook een paar keer een no knead bread gebakken, en ze zijn allemaal goed gelukt. Bij mij heeft het deeg iets langer gerezen: ik maak het 's avonds klaar, laat het de hele nacht gisten. 's Morgensvroeg roer ik het weer door, zet de oven aan, en een minuut of 20 later gaat het de oven in. De laatste keer had ik twee pannen tegelijk (voor een deeg van 1kg meel), om het wat meer kosten-efficient te maken. Ook voor mij waren het de lekkerste broden ooit, na jaren broodbakmachine en incidenteel zelf bakken. Die broodbakmachine mag naar de kringloop
  13. Bedoel je deze: http://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/shop/sub,2/pid,197 Daar heb ik nog een half zakje van liggen van vorige jaar. Die mag je wel hebben als je wilt, wij hebben liever gewone boerenkool.
  14. Ik zaai ze altijd gewoon simpel in een bloempotje met potgrond op de vensterbank. Heeft tot nu toe altijd gewerkt.
×
×
  • Create New...