-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Lasagne met eigen tomatensaus. En straks, als heel Holland bakt begint dan eet ik appeltaart…van de eigen appeltjes! Ik probeer om elke week iets te bakken als dat programma er is. 😋Anders zit ik alleen maar trek te krijgen in alles wat voorbij komt. En maar mopperen als ik teveel aankom…😂
- Waterkefir
-
Wat heb je vandaag gekregen?
Wat een leuke pakketjes, Dahli! Geniet ervan. 😊
-
Vriezer ontdooien / schoonmaken: hoe vaak?
Eergisteren ook een vriezer leeg getrokken en schoongemaakt wegens veel ijs. Alles eruit, op een deken op de grond, deken er overheen. Innen een half uur is dat ding weer ijsvrij en schoon , en dan alles weer terug. Ging prima. Graad of 5 was het toen hier. Altijd fijn als het gebeurt is, en inderdaad, net ls Dahli, een en ander aan “ ouwe zooi” de kliko ingegooid. Dan heb ik nog een vries kastje, vier lades, drie alleen voor vlees, en een zit nu heel veel pakjes tomatensaus/prut in! Die hoefde nog niet schoon, van de zomer gedaan. Ik denk dus dat ik beide zo’n 1 x per jaar schoonmaak.
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Dit gegeten: foto komt uit het boek: de wereldse bakplaat. Was vergeten een foto te nemen, maar mijn foto zou er precies zo uitgezien hebben. Was onwijs lekker, met rijst en zure room!
-
Paprika 2025
Tanja, ik gebruik ze gewoon als paprika. In stoofpotjes, goulash….gewoon daar waar paprika ingaat!
-
Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2025
Een verdraaid lekkere fritatta. Zo’n lekker gerecht om restjes enzo op te maken. Vandaag o.a. met paksoi en welsh onion uit de tuin. De paksoi van Vrouwholle gehad, na een slakkenaanval niet veel meer over, maar lekker in de fritatta gedaan. Ook aardappel, tomaat en ham zat erin, maar die kwamen niet uit de tuin!
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
Al twee weken in de lappenmand, dus werkelijk geen bal kunnen doen in de moestuin! Maar wel tussendoor een berg salie, citroenverbena, laurier en pepertjes gedroogd! 😊
-
Foto's van: je oogst
Laatste pepertjes en de knolselder geoogst. Ze zijn lang niet zo groot en mooi als die van Gitta 😉 maar heel blij mee! 😊
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
In mijn herinnering smaakte die spaghetti pompoen gewoon neutraal. Niet zoetig in ieder geval. Dat is met die jouw pompoen wel het geval begrijp ik. Dus dan maak je er ook niet gauw een hartig gerecht mee denk ik… Lekker jam maken dan toch? 😊😋
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
Zou je die pompoen ook kunnen gebruiken als spaghetti pompoen? Die heb ik ooit gehad, en dat was net zo’n draderige toestand. En dan de draden gebruiken als “ spaghetti” ?
-
Wat heb je net (in)gemaakt? (uit eigen tuin)
Best een hoop werk nog denk ik, voor een klein beetje jam? Okee…wel speciale jam….
- Ook maar even voorstellen
-
Vijgenbladpompoen
Nee, ik ga geen voorbeelden zoeken. Als het alleen die vijgenblad pompoen was geweest, had ik niet eens gereageerd….dit was ( in mijn beleving) het zoveelste. Vandaar mijn reactie. Voor de rest maakt het mij op zich niet uit waar je die pompoen in zaait, yoghurt emmertje of volle grond. Ik wens je een goede oogst.
-
Vijgenbladpompoen
Dahli, bespaar je de moeite! Petra heeft besloten dat die megaplant in een bak moet, dus dan doet ze dat. Ook al zeggen jij en anderen ( die ervaring hebben met de enorme groeikracht van die plant) dat die plant echt beter gedijt in de volle grond… Ik geef geen tips meer, want uiteindelijk doet Petra toch wat ze zelf bedacht heeft. Een en ander bedoel ik beslist niet rottig, maar het is me meerdere keren opgevallen…tips vragen, en het dan toch op je eigen manier doen. 🤷🏼♀️