Beste allen, Ik zou mijn perenoogst willen verwerken tot perencompote, zoals in dit recept. http://www.ah.nl/allerhande/recepten/665404/perencompote?id=665404 Ik heb geen ervaring met inmaken, dus na raadpleging vond ik de weck-methode met een goede uitleg. 1 vraag hierover: - is het te doen om ook op elektrisch vuur 90 graden aan te houden zonder constant bij te sturen ? Ook zag ik dat mensen jam en compote direct inleggen in potten met schroefdeksels, waarbij de bereiding kokend in steriele potten gedaan wordt tot de pot totaal vol is. Dan wordt het steriele deksel net niet muurvast toegedraaid en de pot al dan niet op zn kop gezet. Deze methode geniet mijn voorkeur gezien de eenvoud en de beschikbaarheid van oude schroefdekselpotten. - is deze methode even goed wat betreft de houdbaarheid van het ingelegd product ivm wecken ? Er wordt beweerd dat het ook vacuum maakt. - sommige zeggen op kop zetten, andere niet, wat zou het beste zijn ? Tot hier mn eerste stappen in de wondere wereld van het inmaken. Cheers