Jump to content

Kibas

Members
 • Posts

  1,131
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kibas

  Wildplukken

  Lekker, echte bosbessenjam. Omdat ik verhuisd ben en huis en tuin veel werk zijn (drainage en verhoogde bedden ivm wateroverlast), heb ik nog niet voldoende plek voor groente om het jaar rond voldoende te kunnen eten (vanwege ernstige histamine intolerantie verdraag ik geen groente ouder dan een paar uur, dus ik kan niet uit de winkel eten). Maar er groeit gelukkig volop zevenblad. Ik ben denk ik een van de weinigen in Nederland die erg blij is met zevenblad in de tuin. Ik heb ook veel paardebloem kunnen eten, maar dat is nu helaas minder. De sprieterige paarse dovenetel laat ik staan, opdat het zich uitzaait en ik volgend voorjaar veel meer heb. Ik zag gisteren een klein plantje knopkruid. Die ga ik ook koesteren. Helaas groeit hier geen weegbree, anders dan die ik er zelf heb ingezet. De hertshoornweegbree doet het goed, dus dat wordt een winters maaltje. Ik ken de omgeving hier nog niet goed genoeg om een hondenplas-vrije plek te weten om te plukken. De vegetatie in de omgeving is hier anders. Ik wilde wilgentakjes hebben als 'stekpoeder'. Er is hier nergens een wilg te bekennen en rondvraag leverde de conclusie dat die hier gewoon niet zijn, anders dan aangeplant in een tuin.
 2. Ik wil een stukje wintergroene niet te brede afscheiding halverwege de tuin. Ik zit te denken aan betongaas met een wintergroene klimmer. Bij voorkeur eetbaar en anders met mooie of geurende bloemen. Ik kom uit op toscaanse jasmijn, dat is een groenblijvende en geurende giftige klimmer. Heeft iemand betere tips? Een smal te snoeien eetbare hoge groenblijvende haagplant kan ook. Maar ik heb geen idee wat.
 3. Ik heb pas ontdekt dat in de tuin van mijn nieuwe woning kiwibessen van de buurman over de schutting groeien. Er hangen nog veel kiwibessen aan. Die zijn natuurlijk een paar keer bevroren geweest en weer ontdooid. Ik vraag me af of ze nog eetbaar zijn. Heeft iemand er ervaring mee?
 4. Dank jullie wel voor alle tips en het aanbod! Heel fijn dat jullie meedenken en wat lief van het aanbod!
 5. Nu ik (weer) in het noorden woon (kop van Drenthe), zoek ik een kweker in het noorden van het land waar ik bessenstruiken, vijgebomen en mirte kan kopen. Iemand die veel rassen heeft, zodat ik van elk soort bessenstruik een vroeg en een laat soort kan kopen. En als het kan biologisch, maar dat hoeft niet, veel keus is belangrijker. Wie weet waar ik terecht kan? (Vroeger kocht ik altijd bij Houweling, maar dat is nu wel erg uit de buurt)
 6. We hebben het getroffen met de buren, links en rechts leuke buren. Dat is heel belangrijk. Verder dan het huis en de buren zijn we nog niet gekomen, we hebben het druk met verhuizen en met de eerste voorzieningen aanleggen in het huis. We zijn twee blije guppen die blij zijn met alles: hoera, een vaatdoekje gevonden, hoera licht in de wc, hoera, voor het eerst doet een machine het wassen van kleding voor ons, etc. En hopelijk krijgen we deze week warm water, hoewel douchen met een emmer, maatbeker en waterkoker ook prima gaat.
 7. Ja, vanmiddag de uitslag gekregen. We gaan het huis in Roden kopen! Het is een kluswoning, niet onze voorkeur en eigenlijk ook minder geschikt voor onze lijven. Maar het betekent wel dat we het met ons budget kunnen kopen en dat het meer grond heeft dan we normaal gesproken kunnen kopen. De achtertuin is 250m2. Ook ligt het vlakbij de volkstuin die ik in Roden al kon krijgen. Ik ben heel erg blij!
 8. Wat lief dat je er naar vraagt! Tot voor kort lukte het steeds niet, zowel huurhuizen als koophuizen. Teveel gegadigden, soms mochten we niet eens komen kijken, ook al hadden we binnen een half uur na verschijnen op internet gereageerd. Het zou dan al volgeboekt zijn met kijkers, wat ik toch betwijfel. Maar nu lijkt het mogelijk toch te gaan lukken. Ik kan er nog niet veel over zeggen, omdat men hier mee kan lezen. We duimen dat het inderdaad door kan gaan. Zodra het rond is, laat ik het weten! Het is dus nog even spannend. Zo ver als nu zijn we nog niet gekomen.
 9. Goh ik wist niet dat zo'n systeem ook bestaat. Ik heb inmiddels folie op mijn kas, maar goed om te weten voor een volgende keer.
 10. Hum, je vond het dus vermoeiend. Dan is het apparaat niet handig lijkt me.
 11. Wie heeft weleens gewerkt met een elektrische schoffel? Ik heb de volgende vragen: - Is het minder vermoeiend dan gewoon schoffelen? Stel dat iemand snel vermoeid is en dat schoffelen al gauw teveel van het goede is, zou iemand dan wel stukjes met een elektrische schoffel kunnen doen? - Verwijdert het het onkruid goed? - Trilt het erg? - Wat zijn verder je ervaringen er mee?
 12. Ik ga een tuin krijgen bij de volkstuinvereniging in Roden als het goed is. Baan en tuin zijn er, nu nog een huis. Heel erg bedankt allemaal voor het meedenken! Ik voelde met gesteund.
 13. Dank je Ciska. Vanwege Corona schijnen er opeens wachtlijsten te zijn gekomen voor volkstuinen, ook bij tuinen die eerder voldoende plek hadden. Mocht ik echt helemaal geen tuin vinden, dan neem ik contact met je op. Het zal allicht dichterbij zijn dan Eindhoven. Maar ik ga er van uit dat het op de een of andere manier wel moet lukken in de omgeving.
×
×
 • Create New...