Jump to content

Kibas

Members
 • Posts

  1,124
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dank jullie wel voor alle tips en het aanbod! Heel fijn dat jullie meedenken en wat lief van het aanbod!
 2. Nu ik (weer) in het noorden woon (kop van Drenthe), zoek ik een kweker in het noorden van het land waar ik bessenstruiken, vijgebomen en mirte kan kopen. Iemand die veel rassen heeft, zodat ik van elk soort bessenstruik een vroeg en een laat soort kan kopen. En als het kan biologisch, maar dat hoeft niet, veel keus is belangrijker. Wie weet waar ik terecht kan? (Vroeger kocht ik altijd bij Houweling, maar dat is nu wel erg uit de buurt)
 3. We hebben het getroffen met de buren, links en rechts leuke buren. Dat is heel belangrijk. Verder dan het huis en de buren zijn we nog niet gekomen, we hebben het druk met verhuizen en met de eerste voorzieningen aanleggen in het huis. We zijn twee blije guppen die blij zijn met alles: hoera, een vaatdoekje gevonden, hoera licht in de wc, hoera, voor het eerst doet een machine het wassen van kleding voor ons, etc. En hopelijk krijgen we deze week warm water, hoewel douchen met een emmer, maatbeker en waterkoker ook prima gaat.
 4. Ja, vanmiddag de uitslag gekregen. We gaan het huis in Roden kopen! Het is een kluswoning, niet onze voorkeur en eigenlijk ook minder geschikt voor onze lijven. Maar het betekent wel dat we het met ons budget kunnen kopen en dat het meer grond heeft dan we normaal gesproken kunnen kopen. De achtertuin is 250m2. Ook ligt het vlakbij de volkstuin die ik in Roden al kon krijgen. Ik ben heel erg blij!
 5. Wat lief dat je er naar vraagt! Tot voor kort lukte het steeds niet, zowel huurhuizen als koophuizen. Teveel gegadigden, soms mochten we niet eens komen kijken, ook al hadden we binnen een half uur na verschijnen op internet gereageerd. Het zou dan al volgeboekt zijn met kijkers, wat ik toch betwijfel. Maar nu lijkt het mogelijk toch te gaan lukken. Ik kan er nog niet veel over zeggen, omdat men hier mee kan lezen. We duimen dat het inderdaad door kan gaan. Zodra het rond is, laat ik het weten! Het is dus nog even spannend. Zo ver als nu zijn we nog niet gekomen.
 6. Goh ik wist niet dat zo'n systeem ook bestaat. Ik heb inmiddels folie op mijn kas, maar goed om te weten voor een volgende keer.
 7. Hum, je vond het dus vermoeiend. Dan is het apparaat niet handig lijkt me.
 8. Wie heeft weleens gewerkt met een elektrische schoffel? Ik heb de volgende vragen: - Is het minder vermoeiend dan gewoon schoffelen? Stel dat iemand snel vermoeid is en dat schoffelen al gauw teveel van het goede is, zou iemand dan wel stukjes met een elektrische schoffel kunnen doen? - Verwijdert het het onkruid goed? - Trilt het erg? - Wat zijn verder je ervaringen er mee?
 9. Ik ga een tuin krijgen bij de volkstuinvereniging in Roden als het goed is. Baan en tuin zijn er, nu nog een huis. Heel erg bedankt allemaal voor het meedenken! Ik voelde met gesteund.
 10. Dank je Ciska. Vanwege Corona schijnen er opeens wachtlijsten te zijn gekomen voor volkstuinen, ook bij tuinen die eerder voldoende plek hadden. Mocht ik echt helemaal geen tuin vinden, dan neem ik contact met je op. Het zal allicht dichterbij zijn dan Eindhoven. Maar ik ga er van uit dat het op de een of andere manier wel moet lukken in de omgeving.
 11. Bij voorkeur in een straal van 20 minuten vanaf Groningen (want dat is 40 minuten rijden heen en terug).
 12. Het is duidelijk, 3 cm is veel te weinig. Bedankt voor de aanvullingen! Ik heb het in het 1e bericht aangepast. Letten op afwatering is inderdaad belangrijk. Ik heb het in het 1e bericht aangepast. Ik prop mijn huidige 250m2 tuin helemaal vol, anders heb ik niet genoeg te eten. Geen idee of wat ik doe overeen komt met square gardening, maar wat ik bijvoorbeeld doe is de kroppen sla veel dichter op elkaar zetten en er dan telkens jonge kropjes tussenuit halen en bladeren aan de buitenkant oogsten als was het pluksla, zodat ik per m2 veel meer oogst heb. Ook zet ik er nieuwzeelandse spinazie tussen. Ideaal spul, blijft lang klein, kan er tegen dat er vanalles tegenaan groeit en krijgt in de late zomer een groeispurt. Nu staan er op dit moment op hetzelfde gebied naast sla en nieuwzeelandse spinazie ook nog de laatste winterpostelein, die gezellig zijn sprieten boven de sla uitsteekt, en hier en daar zichzelf uitgezaaide smalle weegbree, hertshoornweegbree, stengelsla en goudsbloem (deze laatste voor thee, tinctuur en calendula-olie). En nog afstervende bladeren van de narcissen die o.a. op dit bed staan tegen vraat van de woelmuizen Een geheel dicht tapijt dus en dat wil prima, zolang het hoofdvoedsel voldoende ruimte krijgt om verder te groeien en de er tussen groeiende planten recht omhoog gaan (een grote ronde weegbree die er ook nog staat, moet dus eigenlijk weg, die past hier niet). Dit bed heb ik dan als voorbeeld genomen, andere bedden hebben weer andere planten. Het enige is dat het tuinbestuur kale grond met hier en daar een kropje sla het toonbeeld orde en netheid vindt (en daar zijn ze niet de enige in). Maar het huidige bestuur laat me gelukkig ondanks hun schoonheidsideaal mijn gang gaan en weet dat ik de onkruiden in mijn tuin ook eet.
 13. iieeee, gif spuiten tegen onkruid..... Op mijn huidige tuin doe ik een laag van 3 cm compost (geen klei). Dat heb ik ook gelezen mbt kleigrond. 15 centimeter lijkt me onbetaalbaar, maar natuurlijk wel mooi als je dat krijgen kunt.
×
×
 • Create New...