Jump to content

Kibas

Members
 • Content Count

  1,089
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Eindhoven

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb een nieuwe tuinhulp rondgeleid in de tuin en ik heb geoogst: roodlof, groenlof, winterandijvie, aardpeer en bladkool red russian. Verder samen pepermunt, rozemarijn en nieuwzeelandse spinazie. Die laatste is in de tuin ten onder gegaan aan de vorst, maar in de kas, waar hij spontaan was uitgezaaid, leeft hij nog steeds dankzij de milde winter. Ik heb er nog nooit zo lang van kunnen oogsten.
 2. Kibas

  2020 - seizoensstart!

  Leuk om te zien! Er gebeurt iets raars met jouw seizoen. Als ik via de link in de mail (ik ben geabonneerd) naar jouw moestuinseizoen ga, knal ik er steeds uit als ik iets wil posten, ik ben dan weer uitgelogd. Doe ik het via omzwervingen via de site, dan lukt het wel.
 3. Kibas

  Droog en heet in de tuin

  Ik heb geen idee welk soort tabak het is. Ik heb het geloof ik van iemand hier van het forum gekregen. Ik heb mijn ruillijsten doorzocht, maar niet kunnen vinden. Misschien een oproepje plaatsen op dit forum, of iemand weet welke het is? Hij is in ieder geval onuitroeibaar, wat ik ook doe, hij komt weer op. Niet storend veel trouwens, het is een leuke plant. De mijne is borsthoog met grote bladeren. Ik weet ook niet welke vijg ik heb. Hij kwam spontaan op in mijn volkstuin, misschien nog een erfenis van de vorige tuinders, die hem waarschijnlijk boven de grond helemaal hadden afgesneden, maar de wortels hadden laten zitten.
 4. Kibas

  Droog en heet in de tuin

  Mijn vijgenboom in inmiddels zo groot, dat het 2x per jaar heel veel vruchten geeft. Ik heb een tabaksplant, een echte, die waar men bladeren van droogt en oprookt. Dat is een vaste plant die elk jaar weer opkomt, ook al doe ik driftige pogingen hem uit te roeien. Maar vergeefs. Ik ben benieuwd wat jouw eenjarige tabaksplant is. Leuk om een update van je te zien.
 5. Kibas

  Winterwerk

  Je tuin wordt steeds mooier!
 6. Ik doe niet mee helaas. Het gaat fysiek momenteel minder goed. Ik wens iedereen een hele leuke dag toe en hoop er in het voorjaar wel weer bij te kunnen zijn!
 7. Kibas

  16 juni 2018

  Mooi om te zien, lekker veel bessen.
 8. Kibas

  Rommeltuin :-)

  Zooitje??? Waar zooitje? Noem het gezonde begroeiing van de aarde. Geen idee of het een ziekte is. Het plantje ken ik niet als groenteplant. Lijkt op onkruid wat bij mij ook groeit. En inderdaad ook een beetje op dahlia. Maar die kan alleen tegen een heel klein beetje vorst.
 9. Nee, ze stonden al een tijd buiten. Ze zijn bovendien toen heel secuur afgehard. Mijn vader vertroetelt de weinige groenteplanten die hij nu nog heeft gezien de beperkte plaats in deze seniorenwoning.
 10. Ik heb een foto gekregen. Echter, mijn vader heeft alle aangetaste bladeren er af geplukt. Je ziet nu alleen nog gezonde onaangetaste bladeren. De plant ziet er nu gezond uit. Ogenschijnlijk, hopelijk zit de besmetting niet ook al op de gezonde bladeren.
 11. Op de foto van Els zijn de vlekken zwart en die van mijn vader roestbruin (op de foto is de kleur wat anders). Ik vind de vlekken er bij beiden (die van mijn vader en die van Els) ook anders uit zien: bij Els egaal van kleur, bij die van mijn vader binnenin lichter van kleur. Maar wie weet is het wel hetzelfde.
 12. Dank je voor je reactie. De foto's met schade door kou laten groen rond de nerven zien en bruin/geel er tussenin. De foto van mijn vader heeft juist bruin rond de nerven en groen er tussenin. Precies andersom dus.
 13. Wat zou hier aan de hand kunnen zijn? Het het blad van een rode bes.
 14. Mijn vader van 85 vertroetelt zijn tomaten en weinige groente die hij op zijn kleine dakterras heeft. Binnen 1 dag hebben zijn tomaten bruine vlekken gekregen en zien er belabberd uit. Het is rond de bladnerven en deze aantasting kan ik niet vinden op internet. Hij is in mineur, wie kan helpen, wat is het?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...