Jump to content

Eveline68

Members
 • Posts

  952
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Dordrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ga weer voor rose de bern en dan teelt van vorig jaar, wel kleine bolletjes maar super lekker.
 2. Hier zorgen mijn kippener ook voor at zevenblad geen kans krijg in kijn tuin te groeien. Maar die hegge winden, krig er wat van, helaas zijn kijn buren elui om de tuin regelmatig bij te houden. Dus dat wat ik aan mijn kant verwijer kom net zo snel terug omdat zij erniets aan doen. Dit is een van de redenen dat ik die mooie groenen heg zou willen vervangen voor een houtenschutting. Maar die afrikaantjes houden we er in en gaan we volgend jaar dus maar spontaan zaaien.
 3. De afgelopen tijd een beetje heel erg veel drukt hier in en rond het huis. Tijdje geen internet gehad ivm kapotte modem. In middels oma geworden op, 22 september van twee hele mooie gzonden klein dochters. Help hun veel dus veel van huis. Tomaten oogst in het honderd gevallen allen weg gerot, volgend jaar toch maar een kas aan schaffen of iets dergelijks. Ruim een maand een extra grote hond in huis er bij gehad was zwaar drie grote honden maar is me gelukt, en zindelijk af geleverd daar ben ik natuurlijk het trots op. Rugklachten blijken chronische en aangeboren te zijn en is soms niet uit te houden. Al om al we leven nog. Maar de eerste plannen liggen al klaar voor de tuin voor volgend jaar, nu nog een mooi lijstje maken wat we willen gaan zaaien. Dit weekend de knoflook in de tuin. En ook ga ik dit keer eens proberen om ook een aantal chalotten te poten, zag bij een engels programma dat zij dit ook in het najaar deden dus ben benieuwd. Is maar een proefje om te kijken. Zou de winter echter streng worden, wat ik betwijfelt dan kunnen we ze nog altijd afdekken. Ben zelfs nog een stap verder gegaan door te consuminderen en te minimaliseren, van af volgend jaar niet alleen inmaken maar ook het wecken ga ik me maar eens aan leren. Twee weken gelden een potje jam open gemaakt van wildgeplukte rozenbottels nou niet van de echte jam te onderscheiden zo lekker, zag nog bottelshangen dus die gaan we dit weekend ook maar plukken en dit potje jam stand al twee jaar in de kast, kwam hem met opruimen tegen, en niet gemaakt met geleisuiker. En gisteren nog even mijn ontbijt pot gevuld, met zelf gemaakte Granola. Mmmm lekker.
 4. Mijn dikste prei is 13,5 cm helaas zag fotos voor bij komen woow, had er meer mogen tegen praten maar ja.
 5. Mijke ik heb het zelfde probleem, nog nooit zulke grote planten gehad, de stokken kunnen de planten haast niet houden. Zit vol met trossen en tomaten die helemaal niet rood willen worden. En hu met de regen al helemaal niet pffff. Ik heb ze nog nooit groene tomaten geplukt, kan dit en kunnen ze dan nog na rijpen ? Vind het zo zonder als alles nu door dit slechte weer straks allemaal weg rot.
 6. Hier nog geen tomaat geoogst, ze zitten wel vol sommige passen precies in mijn hand. Maar nog geen rode kleur te vinden, zal maar gaan beginnen met het verwijderen van de onderbladeren miss dat dat zou helpen. Verder zien de planten er gezond uit.
 7. De eerste en laatste boontjes gered Weer twee courgettes geoogst. Een yellow pearshape tomaatje geoogst en een groen afgevallen opgeraapt, hopelijk kleur deze nog bij. Verders doen de tomaten het qua groeien goed, helaas allemaal nog groen, sommige passen net in mijn hand en dat zijn de rose de bern. De andere tomaatjes zijn dus de yello pearshape en roma tomaatjes. Het is helemaal niet erg dat je van huis ben maar als je terug ben schrik je je kapot. Vanmorgen ook al de eerste appeltjes geraapt en geplukt. Daar maken we appel compote van.
 8. Hier ook, toen maar weer iets anders wezen doen.
 9. Ok dan ga ik gelijk het dekseltje er op schroeven.
 10. Calendula bloemen geplukt en mijn eerste poging tot het verwerken voor Calendula Olie. Nu is het afwachten, ook gelijk cocosolie mee genomen voor zalf te maken, want nergens bijenwas te verkrijgen Op internet miss, maar niet in de winkels.
 11. Zo mijn eerste poging tot het zelf verwerken van Calendulla. Eerste poging "Callendulla Olie" Heel stom begin, leer voor de volgende keer ben ik vergeten de bloemblaadjes te wegen. Geheel op gevoel heb ik bloemen geplukt en ze ontdaan van de oranje bloemblaadjes, deze in een potje gestopt en hier de amandelolie opgegoten. Dekseltje er op geschroefd en in het raam kozijn in de zon geplaatst. Pfff en hier mag het dan een twee tot drie weken staan, met iedere dag even omschudden, zal wel roeren worden want er zit geen deksel op. Deksel heb ik verwijderd omdat er condens in kwam, tja afgesloten potje in de volle zon. Nu heb ik er een kaasdoekje op gelegd en vast gezet met een elastiekje. Zo de "Calendulla Olie" staat klaar. Wat we verder nog willen maken. "Calendulla Tinctuur" "Calendulla Zalf" Wordt vervolgd...
 12. De knoflook geoogst, bed klaar maken zodat ik nog wat worteltjes kan zaaien.
 13. Hier inmiddels de eerste twee potten kruisbessenjam gemaakt. Volgende is de rodebesseb tot saus verwerken lekker op de griesmeel.
×
×
 • Create New...