Ga naar inhoud

ronron39

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    gorinchem
  1. Probeer in mijn tuin zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan. Van wilgenhout is veel te maken. Mijn pompoenen gaan dus de hoogte in, daarmee bespaar ik veel grond en de pompoenen blijven schoon. Bovendien geeft zo'n klimtoren een leuk beeld.
  2. Ik zou er geen probleem maken met de bloemetjes. Belangrijker is het om de zijscheutjes te dieven, want die ontrekken voedsel uit de hoofdstengel.
  3. Als ik naar de bladeren op de foto's kijk lijkt het of de luchtvochtigheid te laag is. Komkommers hebben een broeierige luchtvochtige omgeving nodig. Zelf teel ik in de kas ook komkommers en zorg er steeds voor dat de omliggende grond goed vochtig blijft. In het plantgat doe ik bovendien eerst een flinke hoeveelheid compost vermengd met potgrond, dan gaat de geënte komkommerplant in de kuil en daar over komt weer zo'n grondmengsel. Tenslotte moet de plant heel veel produceren. Bij elke giet beurt doe ik wat opgeloste koemestkorrels in het gietwater. Pas aan het eind van het seizoen begint hij de verschijnselen te vertonen zoals bij uw plant. Hij is dan ook bijna aan het eind van zijn latijn. Toch probeer ik er nog een paar komkommers uit te halen door alle takken af te knippen op een of twee na, waar ik ook nog de aangetaste bladeren van af knip. De plant geeft dan nog wel vruchten al zijn ze niet meer zo sappig als de eerdere. Heeft u de bladeren gecontroleerd op een soort fijn websel?
  4. Om de koolvliegjes in verwarring te brengen doe ik onder in het plantgat een stukje rabarbersteel. Rond de koolplant strooi ik daarna gesnipperd rabarberblad. Vorig jaar had ik er zichtbaar succes mee. Bovendien geef ik bij het gietwater op elke 10 liter water ook een liter koeiemestthee. Mijn kolen waren nog nooit zo groot en lekker geweest.
  5. Na je inleiding in februari ben ik benieuwd hoe het nu met je moestuin gaat, want dat vraagt om een vervolg toch? Bij mij was het al niet anders. Mijn vrouw is reuze blij dat haar vensterbanken weer leeg zijn. Alles is verhuisd naar de volkstuin, waar ik met de droogte van de afgelopen dagen me een breuk sjouw met water gieten want tot overmaat van ramp vertikt mijn motorpomp het te starten. En binnenkort heb ik een plantenruildag georganiseerd. Overal staan kratten met potjes planten die elke dag om water smeken. Wat doe je jezelf aan denk ik soms. Maar als straks al die tuinders komen ben ik dit al weer vergeten. Als je benieuwd bent naar mijn tuin kijk dan eens op [ http://blog.seniorennet.be/oostgrachttuinders ]
  6. Hallo Medetuinders. Ben al vele jaren gepensioneerd en hou me naast mijn andere hobbies ook vooral bezig met tuinieren. Dat zeker vanaf februari. In de winter ga ik schilderen en verzend ik op internet zelf verzamelde zaden voor het goede doel WAR CHILD. Om de belevenissen van mijn medetuinders op het volkstuinencomplex Oostgracht weer te geven onderhoud ik een weblog [ http://blog.seniorennet.be/oostgrachttuinders ]. Daarnaast organiseer ik ook nog workshops en plantenruildagen. Zoals jullie al merken deze senior zit niet achter de geraniums.
  7. Op mijn weblog [ http://blog.seniorennet.be/oostgrachttuinders ] geef ik verslagen over de belevenissen van de tuinders op ons volkstuinencomplex Oostgracht.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...