Ga naar inhoud

Vera

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Utrecht
  1. Ik mis het spiralende hoogteverschil. Dus bovenaan de planten die liever wat droger staan en onderaan de vochtiger zone.
  2. Vorig jaar een enorme maar lichtwegende baal grove vermiculiet gekocht bij Intratuin. Ze voeren het complete asssortiment van Jelle's Makkelijke Moestuin. Wat niet aanwezig is, moet je naar vragen. Vandaag heb ik supercompost gekocht, dus een hoog gehalte echte compost. Dat was vorig jaar een ramp op de fiets en de trap naar boven, want loodzwaar door het vocht. Per dit voorjaar zit het in zakken van 20 liter, dus twee gekocht à 4,50, wat dezelfde prijs is als die grote van vorig jaar.
  3. Vera

    Olijfkruid

    Vanmiddag zag ik hem in het biologische kruidenhoekje bij Intratuin. Alleen wist ik niet meer wat ermee was en heb hem laten staan.
  4. Vera

    Vermiculiet

    Perliet is toch die witte bolletjes? Dat staat haaks op vermiculiet. Die bolletjes nemen ruimte in zonder iets toe te voegen. Ze zijn voor drogere grond. Vermiculiet is gepoft gesteente dat enerzijds vocht buffert en anderzijds mineralen afgeeft.
  5. Dat lijkt me een handige plantenbak. Heb je hem al lang? Hoe bevalt hij? Zulke grote bakken zijn ook handig voor vaste planten waar je wat tijdelijks bij zet.
  6. Vera

    neusrot courgette

    Je hebt echt meerdere planten nodig, want met eentje heb je niet gauw een mannelijke en een vrouwelijke tegelijk. Je kan in een emmer nog 2 andere doen, die in feite voor de mannelijke bloemen zijn. Daarbij ga ik ervan uit, dat er wel vrouwelijke bloemen aan de hoofdplant komen.
  7. Vera

    pottenvuller

    Ja hier is het subforum: square-foot-gardening-en-tuinieren-in-potten-f30.html
  8. Waar is dat water voor? Om de slakken extra aan te trekken? Muggen kweken?
  9. Citroengeraniums?
  10. Wat verrassend dat je geen bloemen hebt. Goudsbloemen en afrikaantjes zijn toch nuttige moes- en siertuinbloemen?
  11. Helpt bentoniet ook om veenpotgrond in de balkontuin te verbeteren? Gewone klei door de potgrond mengen werkt niet, dat spoelt uit en vind je terug in de plantschotel.
  12. Potgrond is een extra probleem geworden, nu we weten dat de produkten van de gewone tuincentra vol gifstoffen zitten. Dus planten, grond, zaad en waarschijnlijk nog meer. Desondanks heb ik steeds aaltjes in de grond. Sinds afgelopen zomer kan ik bij Groenrijk nog maar één soort compost kopen en dat dat is de vuile GFT-compost. Eerder was er keus tussen GFT en boomschors. Die GFT zit ook vol veengrond. Wat ik ook steeds zag bij het rondzoeken, was een declaratie die zich beperkt tot "100% natuurlijke, biologische lijn". Dus niets over veen of cocos, terwijl dat veel uitmaakt. Cocos is alleen geschikt voor bijmenging. Als dat de hoofdmoot is, vallen de hoge planten om. Het blijft immers kruim. Cocopeat bijmengen is tegen de verdroging, die zo gemakkelijk plaats vindt in potten met veenpotgrond. De merken waarvan trots gemeld wordt, dat ze zonder veengrond zijn, blijken van cocosgrond te zijn. Qua milieu waarschijnlijk beter, maar niet zo geschikt als basisgrond. Veenpotgrond was een flinke knauw voor mijn balkontuin. Aanvullen met rode pottenbakkersklei is mislukt, dat zinkt gewoon door naar de plantschotel. De veengrond neemt dus niet veel op dan wel mengt slecht. Zoeken naar betere grond levert me alleen adressen op die per pallets leveren. Dat is dus niets voor mensen met een balkonnetjes. Zelf ophalen lukt ook niet, want mijn vervoer beperkt zich tot de fiets.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...