Ga naar inhoud

Herfst

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Bedankt Jorieke123 en Dahli, we gaan onderzoeken welke pompoen we volgend jaar het beste kunnen zaaien. Dankjewel, Lia56. Het is jammer, maar daar leren we ook weer van. Volgende keer hebben we vast meer geluk. Gelukkig is de pompoen wel eetbaar. Dus niet helemaal voor niets.
  2. Dankjewel, Appelvrouw. Ik vermoedde al dat vorst een probleem zou zijn. Op dit moment is het overdag rond 14 graden, maar komende dagen wordt het weer warmer, tot 26 graden, volgens de voorspelling. Dit jaar is het eerste jaar dat ze het proberen met pompoen en ze waren iets aan de late kant. Volgend jaar kunnen ze wat eerder beginnen en wellicht de planten in de kas zetten? Ik bedenk mij nu dat de planten ook niet op een heel zonnige plek staan. Dat is misschien ook niet ideaal. Het was ook niet zo een hele mooie zomer hier. Dus dat speelt ook mee, denk ik. Maar goed, hier leren we van, kunnen we het volgend jaar beter doen.
  3. Bedankt voor jullie hulp. Heel leerzaam en fijn! Oké. Ik zal doorgeven dat ze het aan de plant moeten laten, zolang het kan. De herfst begint al. Paddenstoelen en planten die verkleuren. Herfsthangmatspinnen. Maar de vorst is er nog niet. Het is nu 12-15 graden in de nacht (volgens de weersvoorspelling). Ik zie in de voorspelling 9 graden ('s nachts) op 12 september.
  4. Ik heb gezien dat er nog meer pompoenen in de tuin (niet mijn tuin) aan de planten zitten. Maar die zijn een stuk kleiner dan deze.
  5. Dankjewel, Rookie, voor het welkom heten. De hoogte is ca 18cm en de breedte (doorgesneden) ca 27 cm.
  6. Dankjewel, Appelvrouw. Ik zal er soep van maken, dat is een goed idee. Ik geloof dat het inderdaad weinig smaak zal hebben, het ruikt ook niet echt pompoen. Moet de pompoen aan de plant blijven om rijp te worden en om te zorgen dat de steel verkurkt? Of rijpt het verder nadat het geplukt is? Het kan hier al vroeg gaan vriezen 's nachts. De planten staan buiten in de tuin. Niet in een kas ofzo.
  7. Hallo, Ik ben nieuw hier en ik heb een vraag. Ik woon in Noorwegen en kreeg een mooie pompoen uit de moestuin van een kennis. Ik koop en eet met enige regelmaat flespompoen of gewone (oranje) pompoen. Maar dit type pompoen ken ik niet. Ik heb de pompoen vandaag aangesneden en het is lichtgeel van binnen. De buitenkant is erg hard. Maar het pompoenvlees is licht geel en eigenlijk niet zo hard als ik van pompoen gewend ben. Het is moeilijk om de mate van hardheid te beschrijven, maar ik zal een poging wagen. Het is zeker niet zo zacht als meloen ofzo. Maar oranje "gewone" pompoen is gewoon heel hard. Flespompoen wat zachter. En deze eigenlijk net weer iets zachter. Ik hoef geen kracht/geweld te gebruiken om de pompoen te snijden. De schil is hard, ik kan het niet induwen ofzo. Maar het vruchtvlees is niet zo hard. De pompoen is groen, maar een klein deel van de schil is geel (het stuk dat op de grond lag?) De witte vlek op de eerste foto is zonlicht. Is deze pompoen goed en eetbaar? Zo niet, wat is er mis met de pompoen en waar komt het door? Bedankt voor de hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...