Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Inana

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Klopt... inderdaad vervelend.. een hele zomeroogst en werk aan pompoen, courgette en komkommer. Verzuurd. Moest ik weten wat ik fout deed, zou ik al ver staan voor volgend jaar Inge
  2. Nog iets vergeten... ik weckte op koken (100°) gedurende 60 minuten.
  3. Dag Jorieke, Ik heb geweckt in de periode augustus-begin september. Alles komt uit de moestuin (en is dus niet bespoten). Ik hield me vrij puur aan één ingredient (dus bvb courgette of pompoen of komkommer of bloemkool) Ajuin of look of een pikant pepertje voegde ik wel regelmatig toe. Aardappelen heb ik vermeden. En daarnaast water en groentebouillon en kruiden. (vaak ook verse, maar ook hier onbespoten) Ik gebruik de WECK-ketel en heb zowel de potten gebruikt met de rubberen oranje ringen als de potten met een schroefdeksel van weck. Dit maakt geen verschil, merk ik. De potten staan ook nog perfect gesloten in de kelder. Mijn glazen potten zijn niet nieuw (sommige gaan al generaties terug) maar de deksels en ringen vervang ik wel. Ik steriliseerde ze in mijn oven, zoals voorgeschreven. (eerst uitwassen en dan de oven in om te steriliseren en dan bijna onmiddellijk de soep erin) Zodra de voorgeschreven tijd voorbij was, haalde ik ze uit mijn ketel om af te koelen in de keuken. (ik laat ze dus niet in de ketel staan in het hete water om samen met de ketel af te koelen) Ik bewaar ze in mijn kelder, die staat wel vochtig. (maar ik vermoed dat dit geen verschil zou mogen maken) Hartelijk, Inge
  4. Dag allemaal, Ik heb deze zomer soep gemaakt van courgette, soep van bloemkool en soep van pompoen. Ik heb deze geweckt (en de procedure mooi gevolgd, ook hygienisch gewerkt). Als ik ze nu open doe, zijn ze nog steeds luchtledig en zien ze er goed uit (er zijn dus geen deksels die loskomen of tekenen die tonen dat de soepen mislukt zijn). Maar wanneer ik ze opwarm, slaan ze om en worden ze zurig. Het is geen bedorven lucht, maar lekker is anders. Ik vroeg eens rond en hoorde hetzelfde van iemand hier in de buurt die ook problemen had met zijn pompoensoep te wecken. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn? Mijn tomatensoep blijft wel volledig goed, maar die is van nature natuurlijk al zurig. Daar waar ik bij pompoen, courgette en bloemkool een meer zoete smaak had. Mijn komkommersoepen slaan ook zuur om... Hartelijk, Inge

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.