Bedankt voor het meedenken. Het is wel sla, want er is kropvorming. De krop blijft wel erg klein, kan wellicht liggen aan het feit dat de plantjes in een bak groeien. De smaak is op zich wel als sla. Ik ga me maar eens verdiepen in de verschillende slasoorten.
Ik stuitte op dit forum en dit leek me een goede plek om mijn "probleem" neer te leggen. Het volgende is het geval: Uit de zadenbibliotheek heb ik Kropsla zaden meegenomen en begin maart binnen voorgezaaid. Nu staan de plantjes in een bak buiten. Vandaag heb ik een klein kropje geoogst. Het viel me op dat de bladeren erg stug zijn. Terwijl ik van huis uit altijd zeer zachte sla gewend was uit eigen teelt. De kropjes zijn wel mooi licht groen. Kan iemand me vertellen hoe het kan dat de bladen zo stug zijn? Ligt het aan de soort of aan de plek waar ze groeien? Of iets anders? Welke soort geeft mooie zachte kroppen? Bedankt alvast voor de hulp PKtje