Jump to content

Tomas87

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oostkamp
 • OCCUPATION
  bouw - kraanman
 1. Bedankt voor de vele reacties. ik denk inderdaad dat ik eerst eens de optie van de grondboor zal proberen. De afsluiting staat er inderdaad nog. Maar de betonnen platen zit maar een 10 tal cm diep op de meeste plaatsen. Hoe diep de ondoordringbare laag is weet ik niet. Ik weet wel dat men hier vroeger voor we onze woning gebouwd hebben een massa aan grond hebben toegevoerd. Toen men onze wijk aan het aanleggen was was ons stuk oorspronkelijk het laagste stuk van de straat en nu zijn we het hoogste. (heeft men blijkbaar gedaan voor het waterprobleem die er steeds was) Men heeft dit blijkbaar ook gedaan met een soort kalk om de grond steviger te maken. Ook heeft de tuin al vol gestaan met aardappelen omdat men zegt dat dit de grond mooi los maakt maar natuurlijk niet diep genoeg. Grts Tomas
 2. ik heb jaar geleden een haagje willen planten rondom mijn moestuin. Laat ons zeggen dat 90 % dood is gegaan. Heb nu alles eruit gesmeten en wou dit eens goed spitten. Van zodra ik laat ons zeggen 20 cm diep ben zit ik al met ruim veel water. dus de planten sterven gewoon af doordat ze moet de voetjes in het water staan. De grond lig mooi los (spade diepte) maar van zodra ik dieper ga is het echt super hard. geraak er zelf met moeite door met een spade. dus een drainage leggen is volgens mij zinloos. Rondom mijn woning en tuin ligt er een behoorlijk diepe gracht waar het water dan ook eens tuk lager staat. Dus het water kan gewoonweg niet wegstromen in de bodem. Iemand die tips heeft om mijn grond waterdoorlatend te maken om een behoorlijk makkelijke manier (zonder delfkranen e.d.) Grts Tomas
 3. Ondertussen begint alles mooi te groeien, ook al zit het weer hier in België niet zo mee. Momenteel staat het volgende in mijn tuintje: - Aardappelen - Gewone kropsla - rode sla - rucola - Prei - ajuin - Bloemkool - Spruitkool - groene koolrabi - Chinese kool - Witte kool - wortelen - Kamille - munt - peterselie - tijm Er staan nog enkele plantjes binnen (tomaat, groene en gele courgette, paprika, komkommer en pompoen) Ook strooi ik af en toe eens mijn maaisel tussen de groenten (heb horen zeggen dat dit goed is tegen het onkruid en nog eens extra voeding geeft aan de planten.
 4. Ja roundup gebruik ik niet tussen mijn groenten hoor. Normaal zou ik ook geen sproeistof gebruiken waar ik ook nog maar van plan ben om daar iets te planten van groenten of fruit. maar hier was ik het dus normaal niet van plan maar achteraf bekeken dan toch (jammer genoeg) Ondertussen heb ik eens gekeken en het product betreft Weedazol TL. ik heb net eens opgezocht maar vind enkel nuttige info over weedazol SL (deze mag niet meer verkocht worden maar wel nog gebruikt worden tot september 2017.) iemand een idee als er een verschil zit tussen TL en SL ik vermoed van wel uiteraard.
 5. Is inderdaad wel onverantwoordelijk Beetje om mij over te schamen, maar goed is nu al mee gespoten jammer genoeg en kan de klok jammer genoeg niet terug draaien. Normaal koop ik steeds roundup of hoe dat ook heet. Ik zal straks eens gaan bekijken als ik nog iets kan terug vinden van de naam.
 6. Ik had al eens via de zoekfunctie gekeken maar vond niet direct een antwoord op mijn vraag. Ik heb hier een stukje grond liggen achter mijn tuinhuis. hier stond behoorlijk wat onkruid. Ik had via mijn schoonvader 1L sproeistof gekregen die hij nog ergens op zolder staan had. De sproeistof werkt perfect maar nu vroeg ik mij af hoelang ik het beste wacht om daar nu iets op te gaan zetten van groenten. Ik moet wel zeggen dat de sproeistof een zeer oude sproeistof is. ik kan niets meer lezen van het etiket. Het enige wat ik nog had gezien is dat er nog een stickertje ophangt met het bedrag in Belgische Frank (zeer oud dus) Bedoeling is om daar aardappelen te planten. Groeten Tomas
 7. Met dit prachtige weer ben ik zaterdag nog eens naar de plaatselijke markt geweest om wat jonge plantjes. - nog wat verschillende sla plantjes - bloemkool -spruitkool - preiplantjes de vakjes beginnen al aardig vol te geraken.
 8. HIerbij zal ik ook maar even wat foto's posten alsook wat uitleg over mijn moestuin. Vandaag druk aan de weer geweest in de moestuin. Hier heb je een beeld van mijn kale moestuin (60m²) De eerste kropsla en ijsbergsla gaan halen op de markt. Alsook de peterselie Vandaag ook de plantuitjes in de grond gestoken.
 9. ik hoop dat ze warm genoeg blijven onder de moederkip. mocht het echt te koud worden kan ik deze nog steeds op een warmere plaats zetten. Zal zeker een foto posten indien deze uitkomen natuurlijk.
 10. Dag iedereen, Ik Ben Tomas en woon in Oostkamp (België) Volg al een tijdje dit forum maar mij nog nooit lid gemaakt. Tot nu dus. Zelf heb ik vorig jaar al wat bezig geweest in mijn moestuin. Zelf heb ik een moestuin van 5x12 m. Momenteel de moestuin klaar aan het maken voor de eerste plantjes. Ondertussen heb ik al wat compost ingevoerd en een koude kas gemaakt van 1.80x1.80m.(zie foto) Ook een klein bloembakje gemaakt voor wat kruiden in de planten (gemaakt van wat pallets) Ook heb ik 2 kipjes die in de winter kunnen rond scharrelen in de moestuin. Deze op de foto zit momenteel te broeden nog een kleine 2 weekjes en in verwacht kuikentjes Groetjes Tomas
×
×
 • Create New...