Ga naar inhoud

vosje16

Members
  • Aantal items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vosje16

  1. Sind het seizoen van 2011 gebruik ik oude panty's en pantykousjes voor het vastbinden van mijn bonenstokken-panty's in hun geheel- alleen het broekje doorgeknipt. Verder knip ik er repen van in alle maten, ze zijn zacht en toch sterk. Je kunt er tomatenplanten mee aan de stokken binden, maar aak de klimbonen met dunne reepjes in het begin mee op weg helpen. Je kunt ze over de vul opening van de gieter trekken als je put of slootwater moet gebruiken. Dat is bijna altijd wel vervuilt met plantenresten. Kortom ik vind het ideaal en misschien bedenk je zelf ook nog wel een toepassing.
  2. Beste tuinders, Na deze lange winter met veel sneeuw en nattigheid, een deel van mijn tuin heeft zelfs korte tijd onder water gestaan, wil ik graag de zuurgraad meten. Nu heb ik een zuurgraad meter aangeschaft in de vorm van een rechthoekig bovendeel met daaraan een metalen pin die men in de grond moet steken. In het bovendeel zit achter glas een schaalverdeling met de kleuren geel rood en groen + schijvers en een naald die uitslaat. Wanneer ik die pin in de grond steek slaat de naald meestal uit tot einde rode gebied en daar staat een 7 dus dat zou een goede Ph waarde zijn, steek ik de pin in de grond bij een mosveldje dan slaat de naald voledig uit in het groene gebied, maar evenlater gaat ie toch weer terug naar het cijfer 7. Hoe meet ik nu de zuurgraad van mijn tuinbouw grond en hangt het er ook vanaf hoe warm de grond is? De zuurgraad van water wordt n.l. gemeten bij een temperatuur van 25 graden C.Ben benieuwd of hier een antwoord op komt. groet vosje
  3. Volgend seisoen ga ik stoppen met spinazie en snijbiet. In zo vere dat ik het zaad wat ik nog in voorraad heb opmaak maar geen nieuw meer koop. Verder koop ik nog maar weinig pootaardappelen. bijvoorbeeld een middel laat ras. Reden mijn leeftijd, de grote aardappelvelden ( 7 kg. pootgoed in totaal) worden mijn te zwaar, ik stap tenslotte op "lijn 7"volgend jaar. En spinazie is niet mijn favoriet bewerkelijk en komt ook slecht op. O ja, en mijn zaai en pootgoed bestel ik al bijna 20 jaar bij www.zaadhandelvanderwal.nl betrouwbaar handig en zeer goed.
  4. eut, harterlijk dank voor u uitvoerige antwoord over de witlofteelt. De laatste jaren heb ik steeds problemen gehad met de opkomst van de witlof. En het is nog wel hybridenzaad van witlof zonder dekgrond. Waarschijnlijk is het bij mij een combinatie van zware dicht slaande grond en groten droogte periode. Ik zal hier het komende seizoen zeker op letten. p.s. ik heb wel pennen maar van een half zakje zaad zijn maar 7 planten uitgegroeit.
  5. Hallo youri, Fijn dat er ook weer jonge mensen zijn die een moestuin willen. Ik kom nog even terug op het winterklaar maken van de tuin. Verwijder zo veel mogelijk alle zaad en wortel onkruid. En dan is het van belang welke grondsoort je hebt. Bij zee/rivierklei kun je het beste zo snel mogelijk spitten zodat het door regen en vorst uit elkaar kan vallen en niet volledig dicht slaat. Heb je zandgrond of zavel (wat heel weinig voorkomt) dan kun je de grond afdichten met een mulchlaag of met compost. Deze laat je heel de winter liggen en word in het voorjaar ondergespit. Het spitten kun je op jou leeftijd het beste met een spitvork doen om je rug niet te veel te belasten en niet te lang achter een. Veel succes en laat volgend seisoen weer eens iets van je horen.
  6. vosje16

    wortelen bewaren

    ik wil even reageren op het bewaren van wortelgewassen door middel van inkuilen. Zelf heb ik het een keer geprobeerd en als alle omstandigheden gunstig zijn, droge grond weinig vorst dan nog is het geen succes. Ik tuinnier n.l. in een buitengebied en heb erg veel last van (on) gedierte dus wordt alles bij mij aangevreten door??? woelmuizen, muizen, ratten,konijnen en alles wat verder groente lust. Zelfs fazanten houtduiven, vlaamse gaaien en reeen laten de boel niet met rust. Dus mensen voordat je een gat gaat graven kijk wie er allemaal op de loer lig. O ja en in de berging kan ik ook niets bewaren, (flatgebouw) daar is het meestal tussen de 12 en 16 graden, wel heel geschikt om witlof te trekken in bouwemmers. Hopelijk heb ik hiermee bij gedragen om het tuinnieren zo prettig mogelijk te maken. vosje16
  7. frank, ja er zijn gangen naar de bietjes, maar alles is bij mij omheint met gaas wegens de vele konijnen. Vermoedelijk graven ze er toch onderdoor.
  8. helaas ook ik heb hier last van, iemand zei tegen mij dat het wel eens woelmuizen kunnen zijn. Maar ik heb ook al slakken in de aangevreten hottes gezien. Nu kan het een het gevilg van het andere zijn. Dus onderzoek is wel nodig
  9. vosje16

    Witlof

    De laatste jaren -zeg zeker 3 - kommt bij mij de gezaaide witlof zeer slecht op. Ook dit jaar zijn van de ingezaaide rijen -4 stuks over een lengte van 3,5 meter maar ongeveer 10 planten tot wasdom gekomen. Het is hybridezaad van een goede firma waar ik al jaren bestel, witlof zonder dekgrond. Ik zorg voor voldoende vruchtwisseling en heb dit jaar zelfs pas aan het eind van Mei gezaait, omdat het zo lang koud bleef. Ik heb rivierklei in de tuin. Ben ook geen beginneling doe dit al 34 jaar en 20 jaar op dit stuk grond. Kan iemand mij zeggen waar dit door komt en wat ik anders moet doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...