Ga naar inhoud

VergetenGroente

Members
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Utrecht
  1. Welke insecten en larven ben je dan liever kwijt dan rijk in je tuin onder de grond? Ik heb nog nooit gehoord van insecten en larven onder de grond die je beter niet kunt heb in je tuin.
  2. Er bestaan sinds een paar jaar apparaatjes die koolstofmonoxide produceren door verdamping van benzine en diesel, wat je in de gangen kunt laten lopen. Je maakt de gangen open en legt de slang er in. Als het pluimpje rook uit alle gaten komt, dan weet je dat de gangen vol zitten. Je molletjes zijn dan ingeslapen. Een fijne gedachte is het misschien niet, maar het lijkt me een vriendelijker einde voor de mol dan de klem, die in veel gevallen niet meteen dodelijk is natuurijk. Je kunt die apparaten huren, maar er bestaan ook bedrijven die het doen: http://www.mollenbestrijding-west-brabant.nl/index.php?paginaid=7 Zie de afbeelding, daar staat zo'n apparaatje, de Mauki.
  3. Kleigrond wordt niet zomaar arm, en zeker in een moestuintje niet. Zoveel voedingsstoffen trekken jouw worteltjes en boontjes niet van je volkstuintje In zandgrond heb je te maken met uitspoeling, en daar is bemesting wel nodig van tijd tot tijd, maar niet overdrijven. Te veel bemesting is niet goed en dat wordt weleens vergeten. Ik heb eens een buurman gehad, die een keer kwam vragen of ik een idee had waarom z'n tomaten het niet deden. Hij begreep er niks van want hij had er stalmest in gereden in het voorjaar, een paar keer mest uit het konijnenhok en elke week een handje kunstmest bij de planten.. tja..
  4. Gewoon ff googlen volgende keer want er zijn zelfs specialisten voor dit werk: http://boomstronkverwijderen.nl
  5. Als je op hele zware klei zit (bijvoorbeeld de kop van Noord-Holland), dan kun je zwarte aarde inbrengen in een droge periode. Dit moet je dan machinaal inwerken met een frees en zal je zware klei lichter maken.
  6. pitjes zijn het niet echt dan vermoedelijk, maar er zitten van die hardere stukjes in frambozen en die blijven hardnekkig in mijn kiezen plakken. Maar jullie hebben daar geen last van begrijp ik?
  7. Nouja, je oppervlakte is wat kleiner, maar de oorzaak identiek als bij de boer. Kleigrond spit / ploeg je in het najaar, de vorst maakt de brokken klein in de winter. Als je in het voorjaar je kleigrond pas gaat omzetten, krijg je grote harde brokken en kluiten door uitdroging.
  8. proef op de som dus Gelijk heb je, uittesten en myth busting! We zijn benieuwd naar de resultaten over een maand!
  9. Nou, de proef op de soms dus. Maar volgens mij is het nooit bevorderlijk voor je tuin en het milieu om een concentraat van een chemicalie op één plek te gieten. Rotting wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels. Bitterzout = magnesiumsulfaat, een middel dat gebruikt wordt om de ingewanden te reinigen van bacteriën. Het lijkt er dus niet op dat het bacteriën baat hebben bij een concentraat van magnesiumsulfaat om zich heen. Waarschijnlijk zijn het zelfverzonnen artikelen van webshops die beweren dat het werkt om zo de verkoop van hun bitterzout te stimuleren. Zoals er ook artikelen zijn die zeggen dat je er Roundup voor kunt gebruiken. (wat dus niet waar is en je nooit mag doen!)
  10. Leuk weetje Helaas heeft het weinig tot niets met dit topic te maken. Heb je wellicht ook wat tips of weetjes met betrekking tot het telen van Frambozen / grondsoort ? Ik heb daar geen onderbouwde kennis over maar ik weet wel dat frambozen (en bramen) bij ons thuis vroeger vanzelf groeiden en in overvloed vruchten produceerden zonder enige vorm van grondbewerking of bemesting. Het was gewoon arme zandgrond op het erf vol in de zon en die struiken namen elk jaar meer vierkante meters in als we er niks aan deden. Ook aan de rand van bossen zie je het veel, bramen en frambozenstruiken, dat zijn ook arme zandgronden.
  11. Het juiste antwoord is al gegeven door Patrijs. In 2016 hadden de boeren in de kleigronden grote problemen in het voorjaar met het klaarrijden van het land omdat het nauwelijks gevroren had. Als de kluiten eenmaal opgedroogd zijn, krijg je ze niet meer klein. Heb je niet gespit voor de winter of heeft het niet gevroren, dan kun je in een droge periode in je moestuintje proberen ze klein te krijgen met een grondfreesje als het een heel klein beetje geregend heeft één of twee dagen er voor.
  12. mwoah, nee, geen fan van frambozen helaas, die pitjes gaan ook zo hinderlijk tussen je kiezen zitten en krijg je er dan moeilijk uit. Enkel omdat ik een gezondo ben knaag ik tegen heug en meug eens per 2 weken een doosje weg.
  13. Frambozen zijn een van de gezondste vruchtjes die je kunt eten. Er zitten ellagitannines in, dan zijn geneeskrachtige stofjes. Goed voor het haar, de tanden, beschermen de cellen in het lichaam en de bloedvaten. Echt lekker zijn ze helaas niet.
  14. Dat soort grapjes halen wij uit met RoundUp (flesje wat al 15 jaar oud is gok ik ), als het echt niet anders kan. Als een nog levend stammetje een heel kleinbeetje pure RoundUp in z'n sapstroom opneemt is het snel afgelopen Geeft maar weer eens aan wat voor een zooi het eigenlijk is. Andere giffen zullen ook wel werken lijkt me. Brandbare vloeistoffen, keukenzout en Roundup helpen niet om zo'n boomstronk te laten wegrotten. Roundup is de grootste troep en moet je nergens voor gebruiken. Met keukenzout ben je ook je tuin onvruchtbaar aan het maken, en met brandspiritus of benzine krijg je zo'n stronk ook niet uitgebrand en eveneens verziek daarmee de bodemcultuur in je je tuin. Gewoon de natural way: paddestoelen(sporen), of uitgraven met de hand of met een stronkenfrees doen: Zo'n ding kun je huren bij Borent of je belt een hovenier. Of je zaagt de stam af op 1 meter hoogte en maakt er een mooi tafelblad op
  15. Vreemde beslissing moderator om een bericht met feiten te censureren. Ik schrijf enkel feiten: Round-up is een systemische contactherbicide, dat staat ook zo op de verpakking. Dat betekent dat het alleen werkt in contact met bladgroen en in een plant een celdeling veroorzaakt. Roundup wordt veelvuldig verkeerd gebruikt en zou verboden moeten worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...