Jump to content

Plotiemoos

Members
 • Posts

  236
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Swifterbant
 • OCCUPATION
  Brandpreventist/BHV

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier zijn de drie sonjas buiten gestopt met groeien, al een maand ofzo. Er zit echt geen schot in. De sonja in de kas is wel lekker bezig, we wachten af!!!
 2. Gisteren nog toen ik wilde reageren hier op dit topic.... Maar dat kon niet ivm.geen reactiebalk. Dus ik terug, kreeg ik de Errol. Ook.laadt de.pagina enorm traag.
 3. De velletjes zijn hier 1 mm dik en knoepert hard. Ik heb de helft 1keer gepeld, de andere helft 2 keer. We gaan het meemaken.
 4. @woldistel Oké. Dank, ik ga de broedbolletjes pellen en in de grond doen. ik weet dat het twee jaar kan duren, maar geeft niet. Ze krijgen een mooi plekje op de moestuin en dan zie ik wel of er überhaupt wat komt!. Niet geschoten is altijd mis.
 5. Dit topic weer terug gevonden. Ik vind dat ik mooie grote knoflook heb. Ik ben begonnen met oogsten, aangezien de preimineervlieg rond gaat op het volkstuincomplex. Bij zo ongeveer iedereen is de uienoogst vergaan. Ik heb 14 fantastische knoflook met mooie grote tenen. 1 is klein gebleven en is een bolletje van 4 cm. 3 kleine knoflookjes in een groepje en 3 "problemen". Is dit allemaal preimineervlieg? Het zijn 3 verschillende bollen Foto 1: Hier lijkt weer wat nieuws uit te groeien. Ik heb de bol niet geschilt. Hij is op deze manier uit de grond gekomen Foto 2 en 3: Hele rare lange tenen Foto 4: Zo is deze uit de grond gekomen. Alsof hij uit zijn voegen is gescheurd. Vocht tekort, net als bij de aardappel? Als jullie enig idee hebben, hoop ik daar weer van te leren. Volgend jaar gaat er in april en mei een vliesdoek over de knoflook heen. Scheelt een hoop preimineervlieg. Hoop ik. En nog een vraag over de broedbolletjes. Wanneer kan ik deze het beste terug in de grond doen, nadat ze geschild zijn?. In oktober, net als de grote tenen, of nu al.
 6. @redzebra als je me contact, kan je een aantal van mij overnemen. Verzendkosten en een beetje. ik moet even kijken hoeveel ik er over heb. ik heb twee jaar geleden aan iemand hier verkocht en hij had een goede oogst.
 7. Als ik het krullen blad zie denk ik eerder dat je last hebt van de preimineervlieg... Ik zie ook lichtbruine schade. Dat kan dat beestje zijn.
 8. Ik heb de eerste olifantenknoflook geoogst en de meeste zien er geweldig uit!!!. 1 is een bolletje, zonder tenen. Die gaat in oktober gewoon weer de grond in. De broedbolletjes. Ik ga ze schillen en weer poten. Moet ik hiermee ook wachten tot oktober of kan dit nu al?
 9. Plotiemoos

  Uien

  Helaas blijken het geen uienvlieg te zijn, maar de preimineervlieg.... Ik d8 dat ik dat al gewijzigd had maar de wijziging is niet doorgekomen. Afijn, de preimineervlieg.... word ik ook niet blij van. Zelfde als de uienvlieg, oogsten en alles in de klikt, neem ik aan. Ik ga op zoek naar vliesdoek, ik heb ergens hier gelezen dat dat helpt bij poten. Dan laat ik ze daar lekker onder staat.. Uiteraard wordt dit volgens jaar....
 10. Plotiemoos

  Uien

  Er zit uienvlieg in mijn uien. Is daar op dit moment nog wat aan te doen? Ik baal als een stekker...
 11. Mijn uien. Ik heb de uienvlieg erin zitten. Naast de uien knoflook en wortels. Maar de wortelplantjes zijn al1 cm hoog dus daar kan ik niks meer mee. Ik baal, ik ben dol op uien...
 12. Vandaag heb ik een punthoofd gekregen van dat de slakken mijn komkommerplant hebben opgegeten (geen sonja) ondanks dat er allemaal blauw slakkenkorrels liggen.
 13. Bedankt!!!. Komt hier dan ook die raar gevormde bladeren vandaan? Ik heb de boom gesnoeid daar waar ze zitten en de takken bij de gemeente in de tuin gedaan. In de klikt vond ik zo wreed voor een simpele mot waar ik verder geen last van heb.
 14. Goedemiddag, Mijn appelboom begint rare bladeren te krijgen en ik zag een soort spinrag. Iemand enig idee wat er aan de hand is.
 15. Gisteravond heb ik een deel van de tuin gespit waar ik al drie jaar niet kom Is maar een stuk van 10m2 maar toch... De rabarber geeft geen stengels meer. Er komt niks uit de grond. Dus die wil ik er nu uit halen. Ik ben begonnen met de eerste strook omspitten. De grond is knoerdhard. Tijdens het spitten ook gelijk het onkruid eruit halen. Onkruid met dikke penwortels. Dus kan mooi tegelijk gedaan worden. Vanavond maar weer verder ermee. Vandaag overdag ga ik weer even de kas in. Even Sonja vertroetelen. En de paprikaplant. En verder met zooi ruimen. Zo netjes als mijn moestuin nu is is het een zooi in onze achtertuin. En dan nog het huis schoonmaken... ach zo blijven we bezig.
×
×
 • Create New...