Jump to content

Plotiemoos

Members
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Swifterbant
 • OCCUPATION
  Brandpreventist/BHV

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Al jaren schiet mijn andijvie door. Misschien in de afgelopen jaren 3 goede andijvie gehad. Wie weet hoe ik dit kan voorkomen?
 2. Ik ga zo naar de moestuin het onkruid ophalen wat er nog ligt. De kliko wordt morgen weer geleegd. Hoe doen jullie dat eigenlijk? Ik heb wel compostvelden maar onkruid daarin is ook niet alles. Ik heb oa muur staan en kruiskruid. En de oudste zal wel weer aardbeien plukken.
 3. Ohja, wat me nooit lukt is prei, wortels en knolselderij
 4. De wedstijd pepers. Zoon had ze uit de kweekbakken getrokken.... helemaal uitgedroogd..
 5. Helaas kan ik me alweer afmelden voor deze wedstrijd. Titel verdedigen gaat niet lukken. Nadat de jongste alle 5 de plantjes eruit heeft getrokken en ze zeker een uur onder de verwarming hebben gelegen, is vandaag het laatste plantje alsnog naar de eeuwige compostvelden gegaan.
 6. Hoger zetten heeft zeker geen nut. Hij is bijna 4. Maar zo verschrikkelijk eigenwijs.... hahaha. En nee, boos ben ik niet geworden. Op dit moment heb ik nog 2,5 plantje. 2 die overeind staan en 1 begint weer te hangen.... Die doet het nog maar half. Hopelijk blijft er 1 leven. En verder gewoon lachen erom. Wel sneu, meedoen voor titelverdediging en dan in feb misschien al opgeven. Hahahaha
 7. Helaas was het titelveededigen waarschijnlijk van korte duur... Mijn jongste van drie heeft alle 5 de plantjes eruit getrokken en lagen op de grond. Ik heb ze na 2 uur (vermoed ik) weer in de grond gezet. Ze waren beroept. Ook niet raar, lagen onder de verwarming uit te drogen. Morgen weet ik meer... maar oh wat baal ik.
 8. Twee weken geleden de zaden in een kweekbakje gedaan. Om precies te zijn, het plastic bakje van de druiven van de appie. Werkt prima Wel een vreemde score 6 van de 5 zijn opgekomen. Vermoedelijk 1 stuk onkruid, maar even wachten tot ze wat groter zijn en dan zien welke de indringer is.
 9. Deze ochtend even 20 min op de moestuin geweest. Tafel en stoelen veilig gesteld en de gereedschapskist goed dicht gedaan. Verder rondje tuin en bij bekenden de stoelen en tafels veilig gezet.
 10. Spruiten en boerenkool via de weggeefhoek aan een mede tuinder... bij haar mislukt zo ongeveer alles dus ze was heel blij.
 11. De laatste spruiten van de tuin gehaald net als de boerenkool. Nu wachten op een paar dagen droogte en dan met de frees erdoor. Nieuw tuinseizoen, here we come!!!!!
 12. De zaden zijn binnen!!!. Over 3 weken ga ik ze zaaien. Reuze leuk, al gebruik ik geen pepers bij het koken. Hahahaha. Maar toch vind ik dat ik mijn titel moet verdedigen. En als het weer zo'n zomer wordt, dan ga ik een hoop pepers weggeven.....
 13. Hier iemand die zich echt een beetje heel erg dom voelde.... Ik heb een freesmachine gekocht en een paar keer meegenomen naar de tuin. Nu staat hij stil te staan, maar ivm doorlopen olie wilde ik hem toch laten draaien. Al een paar maanden kneep ik hem want dat ding startte niet..... Ik dacht, benzine op, dus benzine erin gedaan, maar nog geen soelaas. Afijn, nu naar een paar maanden balen dat mijn frees misschien wel kapot was kwam ik erachter dat hij op de stopstand stond..... zucht, hiermee zet je hem uit.... Dus op schildpad gezet en in 1 keer startte hij.... Wel blij dat hij het doet....
 14. Mmm, kan ik nog meedoen? Ivm gedoe op werk een poosje niet geweest en ik vind dat ik toch mijn titel moet verdedigen. Hopelijk ben ik nr 60
 15. Hier knolselderijplantjes gekocht zijnde welkoop. Zelf telen lukt me al 5 jaar niet. Er k o mt er geen 1 op. Ik hen ze in de grond gezet en daarna niks meer aan gedaan. Ik heb zand/kleigrond. 3 weggegeven en 2 gehouden. Binnenkort soep maken Ze z ijjn per stuk nog 550 gram.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...