Jump to content

mcguyver

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Tilburg
 • OCCUPATION
  ICT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit jaar ga ik San Marzano3 tomaten in groeizakken plaatsen. Om de volle lengte van de tomatenstok te benutten en extra stevigheid te geven heeft een goede bekende standaards gemaakt met geleide dopjes van een oude snijplank. Zie hier de constructie van staal profiel vierkant van 25 mm. De houtjes zijn er om te zorgen dat de tomatenstokken niet te diep zakken en in het midden blijven, samen met de witte doppen die zoals gezegd van een oude plastic snijplank zijn gemaakt.
 2. Vanwege de hoge temperaturen op mijn plat dak zaai ik ook dit jaar weer de "heat tollerant" Rio Grande tomaat. Vorig jaar had ik een zakje zaden in de USA besteld. Omdat ze van"open pollinated" planten afkwamen waren ze niet allemaal even ras zuiver. Van de beste plant heb ik een tomaat overrijp laten worden, de zadenpulp op keukenpapier gedroogd, en een jaar droog en koel bewaard. 12 zaden gezaaid en er zes zaailingen van weggegeven. Alle zaden kwamen uit tot zaailingen dus de keukenpapier methode (die ik van YouTube had) werkt goed. Dit jaar ga ik weer hetzelfde doen. Voortgang van de groei met maandelijkse update is te zien op mijn YouTube kanaal:
 3. Rio Grande in 20 liter emmers met gat in deksel.
 4. Waarschijnlijk heb je te weinig insecten in je tuin, net als ik. Daarom heb ik met mn pompoenplant het advies in dit filmpje opgevolgd:
 5. De pot waar ze in staan is 20 liter. De jongere bladen zien er inderdaad donkerder uit. Ik heb ze getopt op ongeveer 1.70 meter.
 6. Sinds een dag of vier heb ik in het midden aan het uiteinde van het blad van de Opalka tomatenplant een gele verkleuring met dorre punt. Omdat ik een paar weken terug neusrot kreeg bij enkele vruchten vlak na (over)bemesten bij te warm weer heb ik geen mest meer gegeven. Daarom vanmorgen maar weer en dosis vloeibare mest gegeven 4-3-6. En getracht uit te zoeken met welk tekort ik hier te maken heb. Ik heb het bij twee van de drie planten. Iemand een idee?
 7. mcguyver

  1

  Owww das minder. Ik heb soortgelijke problemen op mijn plat dak op het zuid oosten waar het soms tegen de 50 graden is in de kas. Gelukkig nog wel tomaten maar de verdamping is te hoog dus geen goede planten. Daarom heb ik wat huiswerk gedaan over hitte bestendige rassen en wil ik volgend jaar Arkansas Traveler kweken: http://m.bonnieplants.com/varieties/tabid/61/id/37/Arkansas-Traveler.aspx
 8. Voor mij het eerste pompoen seizoen. Ik heb m in een grote kuip staan die weer in de lekbak van een vaatwasmachine staat. Eens in de zo veel tijd krijgt 'ie Grandiol vloeibaar. Twee bladeren sets na de pompoen heb ik de hoofd tak afgeknipt omdat 'ie op mijn plat dak met rubber tegels niet kan woekeren en nauwelijks groeide. Twee zijscheuten heb ik er nog aan gelaten. Hij verbruikt 6 tot 10 liter water per dag inclusief verdamping. Lengte van de pink jumbo banana is al meer dan 40cm.
 9. mcguyver

  1

  Zijn ze uiteindelijk mooi rood geworden? [emoji534][emoji534][emoji534][emoji534][emoji534]
 10. mcguyver

  1

  Ik hoop dat de anderen die reageren gelijk hebben en ik ongelijk. Ik heb vorig jaar Marmande gehad en zelf dergelijke verkleuringen niet waargenomen.
 11. mcguyver

  1

  Ik vrees dat ik een mogelijke diagnose gegoogeld heb: https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/aardappelplaag-aardappelziekte-tomatenplaag-tomatenziekte-fytoftora-phytophtora-infestans/amp
 12. Klopt, ik bedoel N en niet Na.
 13. Haha, ik heb Grandiol van de Lidl. Ik dacht eerst dat ze me inderdaad ketjap hadden verkocht. Het rook precies zo en ziet er ook zo uit [emoji23]
 14. Kan het zijn dat je een meststof gebruikt met een hoog natrium gehalte en een lager kalium gehalte? In dat geval krijg je mooie grote groene planten maar met minder opbrengst.
×
×
 • Create New...