Jump to content

Mini-moestuin1984

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Uitgeest
 1. Ja het gazon krijgt genoeg zon omdat het ligt op het zuiden. Extra kalk geven zou kunnen. Wij zitten op kleigrond dus dat is meestal wel kalkrijk genoeg zou je zeggen. Bedankt voor het meedenken.
 2. Hoi allemaal, Wij hebben mei 2017 een nieuwe tuin gekregen met daarin een gazon. Graszoden van goede kwaliteit die nog erg vers waren. De tuinder heeft een onderlaag aangebracht met aarde met van die witte bolletjes erin. Het gras is echter al 2 jaar een drama. Ik begrijp niet waarom het gras het zo slecht doet bij ons. Ik heb me helemaal in gras verdiept om er zo veel mogelijk over te weten te komen om het goed te kunnen verzorgen. Ik Verticuteer het gras 1 x per jaar. Ik heb 2 maanden geleden een dun laagje biologische compost over het grasveld gestrooid. 4 weken geleden gazon voedingskorrels van DCM uitgestrooid (niet te veel). Ik maai het gras al 2 jaar regelmatig met een gloednieuwe Gardena maaimachine met scherpe messen (ik maai niet te kort). Kortom dit gazon krijgt alle liefde maar dat is er niet aan af te zien. Wie heeft er tips of denkt te weten wat er niet goed is?
 3. Wauw, mannelijke en vrouwelijke bloemen. Weer wat geleerd. Ik vond het ook al bijzonder om te zien dat s avonds de bloemen dicht gaan. En bladeren hadden dus al veel groter moeten zijn. Goed om te weten. Ik ga de courgette in volle grond zetten. Wie weet kan ik m nog redden. Ik had hem in pot gezet omdat de naaktslakken de courgette dan met rust laten. Ik had twee courgette in de volle grond staan maar de naaktslakken hadden ze meteen te grazen genomen.
 4. Heel erg bedankt voor jullie reacties. Ik denk inderdaad dat ze te weinig grond hebben. En ik vind het heel moeilijk te bepalen hoe veel water ik ze moet geven.
 5. Hoi, Ik ben een beginnend moestuinierder in kleine tuin van rijtjeshuis. Ik heb stamslasperziebonen gezaaid, de eerste weken ging alles goed maar eenmaal buiten zien ze er steeds zieliger uit. Verdroogde blaadjes. Ze staan in speciale moestuinaarde van de Intratuin en krijgen elke avond water omdat ze in pot staan. Ik had gelezen dat sperziebonen niet goed tegen koude en natte voeten kunnen. Sommige zomers regent het te veel en doen ze het daarom slecht. Daarom dacht ik (gelezen in moestuin blad) ik doe ze in pot zodat de aarde warm genoeg is, niet te nat kan worden. Maar toch hebben mijn plantjes het niet naar hun zin ondanks mijn goede zorg. Wie kan helpen?
 6. Hallo, Ik probeer courgettes te kweken in mijn kleine tuintje maar het wil niet echt lukken. De plant maakt een mooie gele bloem maar na 3 a 4 dagen verdroogt de bloem en komt er geen beginnende courgette aan. De plant staat in speciale moestuinaarde in pot en krijgt elke avond water. De onderkant is goed gedraineerd. Kiezelstenen liggen onderin de pot. Verder kleuren de bladeren gelig. Wat doe ik verkeerd?
 7. Onder het potje kijken is een goede tip! De dader verstopt zich in ieder geval beter dan de naaktslakken in mijn tuin die gewoon gezellig rondom mijn sla zitten. De kat als boosdoener is ook goed bedacht, die van ons graast alleen ons stukje gras in de tuin.
 8. ]Hoi hoi, Ik heb stokbonen gezaaid. De bonen zijn goed gekiemd. Het zijn nu plantjes met 3 blaadjes eraan. Ze staan voor het raam in de keuken. Echter nu worden de blaadjes door “iets” opgegeten. Ik zie geen sporen van een slak ofzo. Die komen ook niet in onze keuken lijkt mij. Wie heeft er een idee welk beestje de boosdoener is en wat ik er aan kan doen? Alvast bedankt Groetjes Marieke

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...