Jump to content

Mini-moestuin1984

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Uitgeest

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wauw ziet er netjes uit op de foto! Die verticale rand met stoeptegels met aan de ene kant houtsnippers en aan de andere kant kweek. Dat het toevallig is dat hij met zijn groeipunt uit komt bij een spleet en dat hij verder voornamelijk zich stoot tegen de tegel is goed om te weten. u verhaal geeft dus aan dat het bij u goed werkt 🙂
 2. Hier zie je de wortelbegrenzer die ik heb aangebracht. Een enorme klus maar ben er wel echt blij mee. Andere zijde hoop ik het te kunnen redden met verticale tegels in de grond als eerste wortel obstakel tegen kweek.
 3. Hmmz dus tegels verticaal ingraven helpt op kweek vanaf zijkant redelijk goed tegen te houden. Dat is mooi. maan de andere zijde van mijn tuin heb ik 1,5 meter diep kuil gegraven over 15 meter en daar wortelbegrenzer voor tegen Bamboo wortels geplaatst. Alleen was dat een gigantische klus en door een verschoven rugwervel kan ik dat bij de andere zijde niet doen. Tegels ingraven is dan overzichtelijke klus.
 4. En die tegels bij jullie zijn diep genoeg de grond in geplaatst om kweek van zijkanten tegen te houden? Een pad van houthaksel wil ik ook graag. Worteldoek eronder. Gedeeld pad met stro heb ik nog niet eerder gezien. Waait dat niet teveel weg?
 5. Ja zolang de wortels nog onder de tegels zitten blijft het vrolijk doorgroeien en kruipt het steeds mijn tuin in. dat randje kweekgras spitten naast de tegels over een lengte van 15 meter is nog best een klus en in de zomer moet ik dat meerdere keren doen. Het is frustrerend dat ik zomers eigenlijk alleen bezig ben met kweekgras wortels ipv moestuin groenten onderhouden. Tegels eruit zou mooi zijn. Alleen mijn buurman is nogal blij met het paadje en die man heeft er zelf geen last van want heeft veel meer tijd om al het kweek wat ook steeds in zijn tuin komt aan te pakken. ik heb ook nog een baan en jonge kinderen. Is het wat om een wortelbegrenzer naast de tegels in de grond te steken? dat is stevig en dik en dan kan het niet vanonder tegels mijn moestuin in komen. hoe diep zou dat alleen moeten?
 6. Hoi Allemaal, ik heb een leuke moestuin maar ik ben elk jaar meer bezig met kweekgraswortels verwijderen dan dat ik met de gewassen bezig kan zijn. Het stukje land van 120 vierkante meter heb ik 3 jaar geleden op handen en knieën helemaal kweekvrij gemaakt maar aangrenzend van mijn tuin zijn gezamenlijke betegelde paden. Onder die tegels zitten de wortels van kweekgras die ik dus niet kan weghalen en elke zomer komt het vanaf de zijkanten mijn tuin weer vrolijk in. Ik dacht er aan om vlak langs de tegelrand een wortelbegrenzer te plaatsen. Of met een onkruidverbrander het gras tussen tegels afbranden en zo uitputten ? Ik hoop dat jullie een tip hebben. groetjes Marieke
 7. Ja het gazon krijgt genoeg zon omdat het ligt op het zuiden. Extra kalk geven zou kunnen. Wij zitten op kleigrond dus dat is meestal wel kalkrijk genoeg zou je zeggen. Bedankt voor het meedenken.
 8. Hoi allemaal, Wij hebben mei 2017 een nieuwe tuin gekregen met daarin een gazon. Graszoden van goede kwaliteit die nog erg vers waren. De tuinder heeft een onderlaag aangebracht met aarde met van die witte bolletjes erin. Het gras is echter al 2 jaar een drama. Ik begrijp niet waarom het gras het zo slecht doet bij ons. Ik heb me helemaal in gras verdiept om er zo veel mogelijk over te weten te komen om het goed te kunnen verzorgen. Ik Verticuteer het gras 1 x per jaar. Ik heb 2 maanden geleden een dun laagje biologische compost over het grasveld gestrooid. 4 weken geleden gazon voedingskorrels van DCM uitgestrooid (niet te veel). Ik maai het gras al 2 jaar regelmatig met een gloednieuwe Gardena maaimachine met scherpe messen (ik maai niet te kort). Kortom dit gazon krijgt alle liefde maar dat is er niet aan af te zien. Wie heeft er tips of denkt te weten wat er niet goed is?
 9. Wauw, mannelijke en vrouwelijke bloemen. Weer wat geleerd. Ik vond het ook al bijzonder om te zien dat s avonds de bloemen dicht gaan. En bladeren hadden dus al veel groter moeten zijn. Goed om te weten. Ik ga de courgette in volle grond zetten. Wie weet kan ik m nog redden. Ik had hem in pot gezet omdat de naaktslakken de courgette dan met rust laten. Ik had twee courgette in de volle grond staan maar de naaktslakken hadden ze meteen te grazen genomen.
 10. Heel erg bedankt voor jullie reacties. Ik denk inderdaad dat ze te weinig grond hebben. En ik vind het heel moeilijk te bepalen hoe veel water ik ze moet geven.
 11. Hoi, Ik ben een beginnend moestuinierder in kleine tuin van rijtjeshuis. Ik heb stamslasperziebonen gezaaid, de eerste weken ging alles goed maar eenmaal buiten zien ze er steeds zieliger uit. Verdroogde blaadjes. Ze staan in speciale moestuinaarde van de Intratuin en krijgen elke avond water omdat ze in pot staan. Ik had gelezen dat sperziebonen niet goed tegen koude en natte voeten kunnen. Sommige zomers regent het te veel en doen ze het daarom slecht. Daarom dacht ik (gelezen in moestuin blad) ik doe ze in pot zodat de aarde warm genoeg is, niet te nat kan worden. Maar toch hebben mijn plantjes het niet naar hun zin ondanks mijn goede zorg. Wie kan helpen?
 12. Hallo, Ik probeer courgettes te kweken in mijn kleine tuintje maar het wil niet echt lukken. De plant maakt een mooie gele bloem maar na 3 a 4 dagen verdroogt de bloem en komt er geen beginnende courgette aan. De plant staat in speciale moestuinaarde in pot en krijgt elke avond water. De onderkant is goed gedraineerd. Kiezelstenen liggen onderin de pot. Verder kleuren de bladeren gelig. Wat doe ik verkeerd?
 13. Onder het potje kijken is een goede tip! De dader verstopt zich in ieder geval beter dan de naaktslakken in mijn tuin die gewoon gezellig rondom mijn sla zitten. De kat als boosdoener is ook goed bedacht, die van ons graast alleen ons stukje gras in de tuin.
 14. ]Hoi hoi, Ik heb stokbonen gezaaid. De bonen zijn goed gekiemd. Het zijn nu plantjes met 3 blaadjes eraan. Ze staan voor het raam in de keuken. Echter nu worden de blaadjes door “iets” opgegeten. Ik zie geen sporen van een slak ofzo. Die komen ook niet in onze keuken lijkt mij. Wie heeft er een idee welk beestje de boosdoener is en wat ik er aan kan doen? Alvast bedankt Groetjes Marieke

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...