zaaizee Geplaatst: 18 september 2014 Share Geplaatst: 18 september 2014 (aangepast) Ik heb gisteren heerlijk stamppot-kiemen gegeten! Een èchte aanrader! Ik had verwacht dat de kiemen snel zouden verleppen in de hete aardappelen maar niks niet, het restje stamppot van gisteren is vandaag nog steeds knapperig!! Ik heb radijskiemen gebruikt, pittig hoor en lekker met jus Recept voor 2-3 personen: Kweek twee volle eetlepels kiemen (meest geschikt lijkt me radijs of rucola, iets stevigs want alfalfa lijkt me niet geschikt) vier dagen van te voren. Kook een kilo kruimige aardappelen en stamp ze. Roer er een klontje roomboter door met een scheutje warme melk en een beetje nootmuskaat. Pluk de kiemen los en roer ze door de aardappelen. Klaar! Lijkt me ook lekker met kaas en (bij radijs en rucola) een beetje spek er door heen. Eet smakelijk! 18 september 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jane Doe Geplaatst: 18 september 2014 Share Geplaatst: 18 september 2014 Dat gaan we eens proberen, als salade en bijgerecht gebruikt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 18 september 2014 Auteur Share Geplaatst: 18 september 2014 (aangepast) Tof Jane! Bedoel je dat je kiemen altijd als salade of bijgerecht gebruikte? Ik ook, maar zeker nu niet meer hoor, lekker makkelijk en het ziet er ook nog eens mooi uit vind ik Ik ga nu voor de 'China Rose' kiemen die zijn veel milder en daarna doe ik de broccolikiemen, heb de smaak helemaal te pakken 18 september 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jane Doe Geplaatst: 18 september 2014 Share Geplaatst: 18 september 2014 Verschillende gerechten en salades met spruitgroente zijn ons wel bekend, aan stampot niet gedacht leuk idee.Er is ook best wat keuze, krijg nu al trek.Leuk dat je de smaak helemaal te pakken hebt.Probeer ook eens in brood, ook lekker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 18 september 2014 Auteur Share Geplaatst: 18 september 2014 Op brood bedoel je vast of zit je me te pesten Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jane Doe Geplaatst: 18 september 2014 Share Geplaatst: 18 september 2014 Nee brood bakken en nee pest je niet. Probeer maar eens, is lekker. Met hartige muffins en taart kan ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 18 september 2014 Auteur Share Geplaatst: 18 september 2014 (aangepast) Goh oke wist ik niet, tof maar kan me er niets bij voorstellen, ben niet dol op brood Sta net over de taugékiemen gebogen en denk zou taugé kiemenstamppot ook lekker zijn? Kiemen even aanbakken op zijn Chinees en dan hop de aardappelen in met stukjes shiitake (en een garnaaltje? ) 18 september 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
zaaizee Geplaatst: 18 september 2014 Auteur Share Geplaatst: 18 september 2014 (aangepast) Zelfs uit de oven smaakte de radijskiemenstamppot nog krokant 20 september 2014 aangepast door Gast Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bio-fee Geplaatst: 18 september 2014 Share Geplaatst: 18 september 2014 Ziet er lekker uit! Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.