Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,716
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  יִשְׂרָאֵל

Recent Profile Visitors

3,092 profile views
 1. Nog een mogelijheid is ze planten, er van uit gaan dat de slips geplant zijn en niet de hele zoete aardappel.
 2. Dank je! Is met inmaken gebeurd, de druk was al teveel. Plof gehoord toen ik er bij stond en van een pot waren de klemmen en deksel af geschoten. 3 van de 5 waren goed vacuum, maar na afkoelen in de koelkast en heeft prima gesmaakt. Alle 5 glazen opgemaakt was lekker, staan weer klaar voor soepje.
 3. Wat een plaatjes, hoge gras met paden staat mooi.
 4. Gaar vlees en pressure canning 60 min 120 c, maar met weckglazen denk dat daar de oorzaak is. 2 verschillende systemen, weck 100 graden geen druk en langer en pressure is met druk schroefdeksel en korter 120 c.
 5. 3 van de 5 zijn vacuum, van 1 was 1 klip los gegaan en van de ander de deksel los geknald. Die plof was schrikken, dacht een glas onploft. Van de 2 mislukte vlees apart gepakt en al van gegeten bij de soep die overheerlijk was. En de anderen 3 staan in de koelkast en worden dan ook opgemaakt. Volgende poging minder druk, misschien was de druk teveel. zit er wel aan te denken de glazen ook USA systeem te gebruiken, voor een paar potten heb ik deksels ergens liggen. Paar potten bestellen als ik die deksels gevonden heb. En dan proberen of die beter met de hogere temp en druk lukken, waar ik van uit ga omdat het de normale manier is onder hoge druk inmaken.
 6. Lees net in andere topic lees alle door, dat de weckpotten tot 100 graden zijn en de mason ball usa schroefdeksels 120 graden en hoge druk pannen. Ik heb ze in hoge druk pan en niet normale pan 100 graden, zou dat de oorzaak zijn dat weck potten die hoge temp en druk niet kunnen hebben?
 7. Dat het water in de pan niet meer is geworden, mocht de vocht uit de potten gedrukt zijn zou dat niveau meer moeten zijn. 3/4 waterniveau geeft weck aan en in de drukpan mag niet meer. Van 1 pot was een beugel los, dus die is al afgevallen en gaat de koelkast in na afkoelen voor een maaltje. De anderen 4 zien we wel na afkoelen en de beugels verwijderen. Van 2 betwijfel ik het al, omdat de ringen anders zitten op een plek. Na ja manlief zal het niet erg vinden. Ik baal natuurlijk wel, zo wil ik geen weckglazen op de plank zetten. Vlees is eerst gegaard, dan in de weckvlessen met de aangegeven tijd. Dus sneller afkoelen zal niet nodig zijn, gaan wel de koelkast is na afkoelen. Maar mijn man kennende, zal 1 glaß al opperdepop geroofd worden.
 8. Misschien een stomme vraag, aar ga die toch stellen. Ben vlees aan het wecken, worstjes, sousijsjes en frikandelle (platte gehaktballetjes). De worstjes hebben alle vocht boulion opgenomen en zien er opgezwollen uit, had de glazen vol vol genoeg maar niet te vol gevuld met vocht en vlees onder vocht. Zit nu nog maar voor 1/3 vocht in de glazen lijkt wel. Is de rest in de worst getrokken of kan het zijn dat er wat uit de potten gegaan is. Waterniveau in de hoge druk pan is niet meer. Dit is nieuw voor mij, kan iemand helpen?
 9. Wist niet eens dat je droog kon wecken in een pan? Zat meer aan oven te denken. 5 rondrandglazen worden nu geweckt, hopelijk lukken ze wil mijn manneke niet al te blij maken en dat ik dan treurig ben dat ze mislukt zijn. Of dat ik de mislukkeling ben, na ja jullie begrijpen wel wat ik bedoel, niet te hard uitlachen ajb. De massivrandglazen gaan dan voor een ander doel gebruikt worden en een deel naar nieuw tehuis, plaats maken voor die nog in de productie zijn en toebehoren ook verkrijgbaar zijn.
 10. Na een lange zoektocht en een telefoongesprek met weck, kreeg ik de bevestiging dat alleen rond rand glazen en die toebehoor nog in de productie zijn. Een deel van de massiv rand gläßer krijgen een ander doel en deel een nieuw tehuis. Kon 5 "grote" glazen vinden, 2 worstjen, 2 sauzijsjes en 1 frikandellen (platte gehaktballetjes) . Die staan nu op, benieuwd hoe ze worden als alles goed gaat. Even een waarschuwing vooraf, dit is geen reklame voor Vreeken en we krijgen niks betalen alles zelf. Weet niet eens of iemand van Vreeken meeleest, jullie? Mocht je niks over Vreeken willen lezen, is dit het punt mijn blog te verlaten 😉 Inmiddels best al wat besteld bij Vreeken en is op een paar kleinigheidjes goed verlopen. Zaadgoed, pootgoed en plantjes netjes aangekomen en zonder vervangers dus als het er niet meer is wordt het besteld zodra het weer op voorraad is. Dit keer waren de aardbeienplantjes is de aanbieding, voor de kindjes 2 pakketten en wat losse plantjes besteld. Onverwacht email dat een pakket zaterdag zou komen. Helaas naar maandag verzet, maandag verzet, dinsdag niks en geen bericht meer. Woensdag niks en donderdag ineens ja hoor het pakket. Een giga grote doos, schat zo een 80 x 80 x 50 cm gezien de deur(post). Dat had ik niet verwacht zo groot, maar na openen was die ruimte geen overbodige luxe. Veel luchtkussentjes zaten er niet in, alles mooi verpakt en Hermes (nu we toch reklame maken 😂) was heel netjes met de doos omgegaan. Geen krasje of deukje, Hermes bedankt voor de perfecte transport! De 3 lossen plantjes in pot, netjes in een kunststof bescherming en als eerste uitgepakt. Daarna de pakketten, 10 plantjes in potten per soort. 4 soorten per pakket, voor de rekenwonders onder jullie die al weten hoeveel plantjes we moeten planten. De 10 zaten in een tas met die piepschuimdingen (geen idee hoe je die noemt), daar nog een tas om met tape. Was een heel werk die voorzichtig uit te pakken, de reis van weekje had ze geen goed gedaan natuurlijk (zaterdag aankondiging, 1 a 2 dagen in Nederland onderweg naar Duitsland dus donderdag of vrijdag gepost door Vreeken maar kan ook eerder zijn. Ze zagen er zielig uit met zwarte afgestorven delen en een paar dood geheel zwart. Staan nu bij de komen van hun reis en krijgen van onder hun water. Zodra ze zijn bijgekomen, zullen we de dode delen knippen en dan wat vloeibaar voeding geven. Dan de bedden klaarmaken en planten, dit jaar geen verwachtingen meer alleen dat ze mooi bijtrekken en ontwikkelen voor volgend jaar. Vreeken blijft in ons bestellijst, bedankt en tot de volgende bestelling. Nog even en we kunnen hopelijk de eerste paar weckglazen af laten koelen en morgen dan ervaren of ze vacuum zijn na de klemmen verwijderen. Zijn ze gelukt kunnen ze op de plank, zo niet zullen ze goed smaken.
 11. Leuk zo een rondje door je tuin, mag je papaver nog zo zaaien in nl? Onderanderen in Duitsland is dat een heel gedoe, net als de zaden voor bakken en co. Alleen het bezit van zaadgoed is al zo een ding, juist al die regels brengen die mensen op de niet gewenste ideeën. Wordt ja zo mooi beschreven wat toegestaan is en wat verboden, hoe je het niet moet doen uche.
 12. Wat een prachttomaat! Van wat voor materiaal is de jampan, koper?
 13. Flup waar koop jij je inmaak spullen? Inmaken doe ik om ruimte te sparen in de vriezer en voor de houdbaarheid. Het is een hoop werk, maar scheeld wel. Schroefdeksels gebruik ik niet, de controle oo veiligheid is me niet zeker genoeg. Jam en co wel, omdat die door de suiker of zuur bescheming hebben en snel genoeg opperdepop zijn. Ja balls ook, mason en co, maar ook zo slecht aan te komen de ringen en deksels wat dun blik is.
 14. Was op zoek naar ringe en klammern voor de inmaak glazen, kon ze maar niet vinden. Dus maar eens gebeld, logisch dat ik ze niet kon vinden ... Ze waren uit de productie genomen, de inmaak glazen waren oud model. Nu voel ik me nog ouderwetser, er zijn alleen nog rund rand gläßer en geen massiv rand gläßer meer. Zo ook niet meer de ringen en klemmen, of die van de rond rand glazen passen weten ze niet. Kwa maten passen ze zijn alleen smaller, als de glazen dicht blijven na het verwijderen van de klemmen is het goed. We zullen het gaan proberen en dan zullen we het wel gaan zien, de moderne glazen heb ik ook maar die vindt ik persoonlijk minder. Glas is dunner en breekbaarder, maar dat kan ook zo zijn dat ik dat dat zo ervaar. Frikandellen (platte gehakt ballen) en soep wil ik gaan inmaken, plaats sparen in de vriezer. En als de stroom uit valt, kunnen we een glas pakken. De mason met de schroefdeksels vindt ik ook wel fijn, maar zo slecht aan te komen. Welke glazen, ringen en klemmen gebruiken jullie?
×
×
 • Create New...