Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,358
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Deutschland
 • Hobbies
  KNPV
 • OCCUPATION
  Pharmaceutische Industrie

Recent Profile Visitors

1,733 profile views
 1. Met kleigrond heb ik zelf geen ervaring mocht ik het mis hebben, zullen de anderen het vast wel zeggen. Zelf pakken we een laag op de bedden en mengen dat met de bovenste laag. Als de vrees er door gaat, wordt het er in gewerkt en komt er weer een laag op. Maar het meeste met de hand, bevalt goed maar zitten op zand heide grond.
 2. Half jaartje een composthoop? Compost draaivat en machine paar weken tot maandje, maar dan met 2 kamers zodat een actief is en anders vol rijpt. Die compost kunnen wij meteen gebruiken, met anderen compostsystemen moet het nog minimaal tot half jaar liggen voor gebruik. Om dat gedoe te besparen hebben wij voor jora gekozen.
 3. Prachtig en zo functioneel, wees daar maar zuinig op. Die ene ziet er uit als zo een banaanpompoen zoals Jezelf al schreef.
 4. Hoe is jullie ervaring met tuinbonen deze tijd al zaaien? Knoflook en slangenlook broedbolletjes, moet nog steeds kijken wat we nog kunnen zaaien van de rest zaadgoed.
 5. Zit er aan te denken een rookkast te maken van een klein gereedschaapkast of een trafokast, iemand ideeën voor koud en warm roken? Zit aan de roketstove te denken, voor warm in de kast en voor koud buiten en de pijp op de kast aansluiten.
 6. Uh drogen en dan bewaren, zoals droogbonen bereiden ...
 7. Wat een handig ding, hoe noem je dat een groentesnijder of zo?
 8. Acpronk beterschap, goed frisse lucht en rustig aan maar actief buiten bezig zijn. Hier is nog niks te zien, maar dat verwacht ik ook zo snel nog niet. De ini mini broedbolletjes zijn in potten gepoot, wat een kleintjes niet meer terug te vinden in de tuin 🙄
 9. Heerlijk al die soorten knoflook, wat een prachtuge verzameling hebben jullie toch. Iemand ervaring met Slangenknoflook en Knoflookmengsel broedbolletjes in zakjes van de godin? Ga ze zo maar in potten poten en dan zullen we het gaan zien, broedbollen zal wel een gokje wagen zijn denk.
 10. Mellie goed idee stekken, hier moeten nog de laatste zo maar doen. Laatste planten binnen gehaald en moet zo ook nog de laatste tulpen poten.
 11. Wat een prachtig project en o zo belangrijk, daar zullen jullie alle de vruchten van kunnen oogsten en de soorten behouden. Zo een biotoop achter jullie huis, wat een prachtige aanwinst voor jullie tuin.
 12. Volgens mij gaat het om de golden sweet peulen https://deaflora.de/Shop/Erbsen/Zuckererbse-Golden-Sweet--Samen-.html Van Vreeken en co kan ik even niet zo snel de link geven wegens slechte verbinding willen die sites niet de pages openen. Van Erwten zijn er ook gele https://deaflora.de/Shop/Erbsen/Knackerbse-Opal-Creek.html Maar dacht dat ik een Aziatische soort had, we zullen het zien met het door gaan van de zaden. De naam golden komt me wel bekend voor. Voor Prettig Gestoord heb ik ze toen der tijd meegenomen van Vreeken en was maar een pakje dus had ze zelf nog niet. Jaren later heb ik ze eens besteld, geloof van Vreeken en van Deaflora. Ze geven grote gezonde planten met mooie gele peulen van normaal formaat. De smaak kan ik beschrijven als niet zo zoet maar aromatisch en knakkig, hoe ouder hoe meer aromatisch. Zoontje eet ze graag vers, maar krijgt er natuulijk maar een paar te snoepen. In de kas deden ze het beter dan buiten, maar niet alleen door de warmte maar ook door de muizen roof. Er zitten niet zoveel in een zakje en heb ze ook niet veel kunnen vermeerderen, genoeg voor weer te zaaien en wat aan Jootje te geven. Van de gele erwten heb ik meer, maar nog geen ervaring hoe die bevallen. Aankomend seizoen zullen we het gaan zien en dan kan Jootje ook haar ervaring delen. Kan je dit jaar na het seizoen hopelijk wat sturen als je dat zou willen.
 13. Kibas kan je met de tijd wel stekje doen van wat soorten frambozen, van die die niet beschermd zijn dan. Mocht je dat willen, kan ik je de soorten wel per pb doen. Misschien zit er wat tussen wat je zoekt en wil hebben, voorjaar weet ik welke stekjes zijn gelukt.
 14. Pb maar waar ik het kan heen sturen, wil niks en ook geen ruil. moet nog wel wat nl postzegels hebben. Voor Appelvrouw moet ik even bij de post naar binnen afgeven. Meteen maar wat postzegels weer meenemen.
×
×
 • Create New...