Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,763
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Deutschland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Koop ze als tuinderij in, vanaf fabriek. De lichtere versie zijn ook al steviger dan de meeste, maar denk dat voor quickpot gaan op langer termijn sparen zal. Het verschil is groot. Er is voor ieder wat te vinden, kwa maten en soorten en hydro.
 2. Jullie zijn lekker bezig in de tuin, wat een gedane werk al. Is dat op de eerste foto een wal van hout? Laten jullie dat zo of wordt dat gestookt en dan weer aangevuld? Lijkt me niet logisch gezien de vocht maar goed, zijn die het wel zo doen. Wat voor vaste planten hebben jullie allemaal in de border? Mooi dicht geplant, zal mooi dicht groeien. Omdat planten zo duur zijn, plant ik niet meteen zo dicht en dat is te zien. Misschien verkeerd sparen, maar plant dan zo dat er tussen of bij kan. Laats de bonnetjes van de zuilen laurier heg planten gevonden, meteen paar 100 euro en dan nog kunnen er dezelfde aantal stuk of 30 tussen. Maar goed we zien wel of wel dit jaar nog na de corona weer naar het tuincentrum kunnen, om wat planten te halen. Licenties zijn zo ongerecht wat planten, bollen, knollen en zaden aan gaat. De haag is te zien op de achtergrond en overgang border, benieuwd hoe dat wordt.
 3. Bedoelen jullie de trays van quickpot toevallig? die bestellen wij in dozen van 25 stuks geloof ik, zijn voor tuinderij in vele vormen en grote verkrijgbaar. Met ondertray en deksel, helaas zijn ze niet zo sterk als beweerd wordt gezien zoneman ze door de doos heen meteen kapot had geslagen. Waren monsters van de goedkope lijn en quickpot, met ondertrays en deksels om het verschil te zien. "Eenmalig" gebruik en de quickpot is herbruikbaar, met de trays en deksels. In de bodem zijn gaten dat je de plantjes er zo kan uitdrukken, met een plaat of zelfs machine die ook te koop zijn. Maar met de vinger gaat ook of zelf een diy plaat met bijv ikea duvels. Binnenkort gaat hiet een bestelling uit, verschillende soorten quickpot met onder trays en deksels. Die ook voor hydroponic gebruikt kunnen worden.
 4. Poe dat is een beste lijst, wat zal je huis vol staan. Mooie keuze wat zal je tuin mooi vol worden. Denk dat ik foto's maak en dan eens probeer lijnen van een ouderwetse keukentuin bij te tekenen, om het verschil te zien. Een waterspel of plant in het cetrale punt laat ik weg, zo groot is de tuin niet. Maar er zouden dan wat paden bij betrokken kunnen worden en zo meer plaats voor groenten, kruiden en bloemen. De market garten lijnen blijven bestaan door het fruit, de buxus heg wordt ook niet veel anders. Allen de paden dan extra heg, denk dat meer heg wel rust zou geven en meer zal breken. We zullen zien, zal jullie op de hoogte houden.
 5. Mooie nette tuin en die bijenvolkeren prachtig, jullie hebben een mooi paradijsje van gemaakt.
 6. Jullie zijn weer lekker bezig geweest! Hier in de kas met de winterstorm, wind regen hagel en sneeuw trays gezaaid. Peultjes en zonnebloemen dit keer, zodra ze groot genoeg zijn gaan ze naar buiten en kunnen tegen het hek klimmen. De olie zonnenbloemen komen in de moestuin, hopelijk dit jaar meer succes zodat we wat meer zaadgoed voor de opvolgende jaren krijgen. En de kips eens wat kunnen laten snoepen, voor ons moet ik nog andere soorten zaaien en dan planten in de keukentuin. Voor de sier heb ik ook nog wat soorten met aparte kleuren en tekeningen. Nu eerst grote mok a halve liter zwarte thee met munt drinken.
 7. Ow Mellie wat een overheerlijk topic, zat er al stiekum op te wachten ... Precies dit soort eten is mijn smaak, helaas niet van manlief. Een echte Duitser, aardappels en Duitse pot. En ja ik een koser en halal, wat manlief "vergeet" en niet begrijpt. Dus ik ben er druk mee en pas op, extra bestek en servies etc. alles gescheiden houden en steeds schoonmaken. Maar goed zal jullie daar niet mee lastig vallen. Kijk erg uit naar al jouw smaklijke recepten, lekker voor mijn verzameling met je eigen twist.
 8. Een market garden bestaat uit blocks van bedden, om een idee te geven rijen bedden met padden tussen. En dan zo dicht mogelijke groente beplanting. Is eigelijk een landbouwvorm in het klein, met een zo dicht mogelijke beplanting van groenten. Bij een ouderwetse keukentuin kun je een vierkante of rechthoekige tuin voorstellen, met 4 bedden en paden in vorm van een kruis. Het middelpunt is het pad, waterspel of sierplant (boom), komt van de oude boederijen en lag opvallend voor het huis. Zodat ieder het kon bewonderen vanaf de weg of inrit, met de groente, kruiden, fruit en bloemen voor in de keuken en huis. Beide vormen kan ik in elkaar vormen tot een keukentuin, oud en modern in een heeft ook wel wat. Fre3ke ben benieuwd wat je allemaal al gezaaid hebt en zodra het naar buuten kan gaat planten. Vandaag nog wind, regen, hagel en zelfs sneeuw, april heeft niet voor niets zijn sterrenbeeld met zijn karaktertrekken. En ja ik ben een ram ...
 9. Hebben jullie ook aangiften gedaan? Via de bankbetaling moet toch zijn gegevens te achterhalen zijn? En met paypal of zo moet het toch terug te krijgen zijn?
 10. Kun je er niet een voliere van maken, met een dak van gaas of net?
 11. Voor de Keuken- en moestuin druk aan het zaaien en doen, braamstekken staan nog in potten tot ze geplantkunnen worden. De frambozen plantjes rood & geel zijn geplant, kan helaas niet de soort achterhalen. Maar misschien weten jullie de soorten, zal eens een foto maken van de kaarten. Aardbeiuitlopers zijn aangeslagen, deel staat in de keukentuin in een bed. En de rest staan in de moestuin nog in potten in een bed, heel wat plantjes weg gegeven en gaat nog wat weg. De rest mag dit jaar aarbeien en uitlopers geven voor volgend jaar, dan komen de moederplanten in de compostmachine. Deze aardbeien soort was bijna verloren gegaan, door alle gebeurtenissen maar had nog wat plantjes gevonden en via uitlopers kunnen redden. Anderen soorten heb ik mezelf cadeau gedaan van een tuincentrum, Geen doordragende soorten, maar vroege middel late soorten. Wat je allemaal niet doet, om de kindjes van aardbeien te laten genieten. Knoflook en ui staat er goed bij, hoog tijd voor prei. Veel te veel wat gezaaid moet worden, maar door te doen wordt het gedaan of hoe zal ik dat schrijven. Van de moestuin moet ik nog een bed en van de fruittuin moet in nog het laatste stuk graszoden steken. En dan kan ik alweer de kanten recht steken, de bramen snoeien, ja weet te laat maar beter laat dan nooit. De keukentuin heeft al zijn vorm, mocht het niet bevallen kan ik het model snel aanpassen in een ouderwetse keukentuin. Maar eerst wil ik met de opzet marketgarden kijken hoe dat bevald. Al denk ik stiekum dat het beide modellen in een worden, we zullen zien, de buxusheg zal dan wel mooier opvallen. Wat Zou jullie keuze zijn, marketgarden of ouderwetse keukentuin?
 12. Voor eigen gemoedsrust kan je water geven en even laten drinken, na het drinken meteen weer weghalen. Hoe ongemakkelijker en het liefst met een kale koude bodem, wordt de hen zo snel mogelijk van haar broedsheid gebroken. Zo lang ze kloeken in de kooi laten, dan kan ze weer in de groep en in de gaten houden. De volhouder zal zegen vieren en de hen weer kunnen scharrelen en aan de leg gaan. Zodra ze gaan zitten broeden hop de kooi in, hier weten de broedse dikkop hennen dat spelletje en geven al snel oo. Niks aan in de kooi, in hun toom is het veel fijner. Scharrelen en eitje leggen is toch beter dan broeds zijn ...
 13. Mellie heb je een honden/kattenkooi of zo, zet haar dan zonder water en voer in het donker apart. Liefst op een koude bodem, gaas of zo, waar de koude lucht het haar onaangenaam maakt te zitten. Geen strooisel of zo dat ze een nest en gemakkelijk kan maken. Het is even hard, maar zo breek je ze sneller van hun broeds zijn.
 14. Vandaag piept de smeerwortel van RobO boven, ben zo blij! Blijven nog lekker beschut en warm in de kas en dan verhuizen ze naar hun vaste plaats in de tuin. Was zo bezorgd of het wel goed met ze ging, gelukkig 3 van de 6 laten zich zien en hoe je ziet ze groeien. Ben zo benieuwd, dit jaar mogen ze zich mooi ontwikkelen en dan volgend jaar zien we wel of ik wat blad van ze mag oogsten. Het was heerlijk voorjaar weer en ik kon het helaas niet genieten, moet morgen werkweek in 2 uur gedaan krijgen om levertijd en transport te redden. Pädagogen worden op Kindergarten geënt en Donderdag en Vrijdag kan uitvallen. Dan is ook te hopen dat die ziek naar huis moesten en getest zijn, negatieve uitslag krijgen. Hoe dan ook moet werk afkrijgen en dan nog alles regelen voor de knalharde lockdown, ben zo coronadeprie. Blijf alle gezond en wel!
 15. Jorieke wat is de pers mooi geworden, zo goed als nieuw! Aardbeien met sjarlotten in de keukentuin en bloemen zaaien. Met zoneman aardappels gepoot, extra genieten van zijn trots en plezier.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...