Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,729
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  יִשְׂרָאֵל

Recent Profile Visitors

3,566 profile views
 1. Hoeft ook geen maanden, even keertje of paar keer in de week. Zodra je ziet dat de nieuwe veren doorkomen, is het al goed. Is alleen even om ze over die eiwitdremoel te helpen, eiwitrijk voer is duurder.
 2. Hopelijk kunnen we volgend jaar een begin maken, helaas nog geen beloofde ibc gekregen.
 3. Zo jij bent er al vroeg bij! Knoflook en tuinbonen moet ik nog, nog niet asn tiegekomen. Maar mogen we de weide voor volgend jaar hooi en kuil ook meetellen?
 4. Nasuada heb je nog konijnen voor vlees? Je hebt het wel volgens plan aangepakt zo te zien. Die kooien zijn mooi van die konijnenboer, waren er maar zulke te koop. Liefst heb ik voor in de schuur zo een konijnenflat of hoe noem je dat, van metaal met een lade er onder, om goed schoon te houden en de mest op te kunnen vangen. Voor in de winter in de schuur. Voor voorjaar t/m herfst een verplaatsbaar hok met ren, zodat ze in de tuin zelf hun groen kunnen plukken. Ieder konijn apart en dus hun eigen hok, 2 vroedsters en 1 rammelaar. De vroedsters worden dan bij de rammelaar gezet, als er jongen gewenst zijn. Wil er niet op los fokken, bescheiden voor vlees fokken. Hoe bereken je per persoon hoeveel jongen per hoe lange periode, of hoe kan ik deze vraag het beste formulieren.
 5. Ben wel benieuwd hoe het met de konijnen is afgelopen, of er begonnen is en zo ja nog steeds goed gaat. Apart verhaal wonend in een anderen provincie en de konijnen bij de schoonouders. 1 x in de 3 weken/maand verzorgen, van uit gaande dat de ouders voor de rest opdraaien. Zelf zit ik ook aan vleeskonijnen te denken, maar dan niet alleen voor hun vlees. Maar ook hun vacht en bemesting, met de de fokdieren kan ons zoontje wel een band mee hebben, zoals met de kippen weet hij dat de fokdieren blijven en de vleesdieren op wintersport gaan. Zoals met de kips zal hij helpen met de verzorging, maar zo ver is het nog niet. Eerst de hokken klaarmaken en dan de konijnen uitzoeken, satin 2 vroedsters en 1 rammelaar van ieder vreemd bloed. Zodat er 3 lijnen zijn en zo meer lijnen te fokken zijn. De ouderdieren mogen blijven zo lang ze gezond en wel zijn, wel gescheiden van elkaar ieder in hun eigen ruime hok. Liefst een verplaatsbaar hok met ren, die dan over het gras verplaatst kan worden. En dan hokken in de schuur, voor de winter. Iemand ervaring met het ras satin?
 6. Iemand ervaring met vleeskinijnen, zit te denken aan satin voor vlees en huid. Wil eerst de hokken en dan pas de konijnen, liefst 2 vrouwelijke dieren en 1 mannelijke alle verschillend bloed.
 7. Prachtige voorraad, de wintergasten kunnen komen.
 8. Vruchtbare oogst, volgend jaar staat een pompoenveldje in de planning.
 9. Dit jaar laat moet nodig beginnen, ligt een beetje pootgoed koel te wachten.
 10. Mooie zonen overzicht, zier er moi volgens plan uit of vergis ik me.
 11. Helaas is dat zo met vossen en geen prooidieren zoals kips meer veilig. Die stenen muurtjes vindt ik zo mooi sfeervol.
 12. Nog een mogelijheid is ze planten, er van uit gaan dat de slips geplant zijn en niet de hele zoete aardappel.
 13. Dank je! Is met inmaken gebeurd, de druk was al teveel. Plof gehoord toen ik er bij stond en van een pot waren de klemmen en deksel af geschoten. 3 van de 5 waren goed vacuum, maar na afkoelen in de koelkast en heeft prima gesmaakt. Alle 5 glazen opgemaakt was lekker, staan weer klaar voor soepje.
 14. Wat een plaatjes, hoge gras met paden staat mooi.
×
×
 • Create New...