Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,685
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  יִשְׂרָאֵל

Recent Profile Visitors

2,793 profile views
 1. Op een paar na zijn de piepers gepoot en dan zaaien en planten! Zoveel te doen, nu al gevoel achter te lopen en verloren seizoen. Hoe gaat jullie daar mee om? Gras kan al gemaaid worden en mülchen maar, eerst de piepers bedekken. En dan de keukentuin, nu meer een klein keukehof met de narcissen en tulpen. Ook stukje gras laten groeien en dan de zeis proberen, is een tijdje geleden en is een kleintje (kort 50 cm). Mag nog even buiten spelen, dus ga snel naar buiten voor het kinderbedtijd is 😴 Edit Weer een stukje bed verder, nog wat te gaan maar stukje bij beetje bed. Mooi plaats voor zaaien en planten, iemand ervaring met radijsjes met worteltjes en wit zand zaaien? Met de bedoeling dat de radijsjes snel geoogst kunnen worden en de worteltjes meer ruimte krijgen, ipv uitdunnen en zo zaadgoed verspillen. Het restje radijszaadgoed staat er mooi bij in de verhoogde plantenbakken, wordt binnenkort snoepen. Met hoeveel interval zaaien jullie sla, ook met een week of juist korter/langer? Pluksla zaaien we gedeeltelijk in potten, leuk voor de kindjes thuis. Kunnen ze thuis verse sla ervaren en dan zelf weer verder zaaien. Zo ook met dwerg tomaatjes. Of groentjes in zandblokjes, die ze dan zelf thuis kunnen planten. Met zaaien kun je mooi het tellen en rekenen spelende wijze oefenen. Wens alle een goede nachtrust 😴
 2. Zo te zien wel, zoneman heeft ze net van de boom getrokken 😪
 3. Kun je niet de bloemen wegen en dan gemiddelde nemen en zo naar per l omrekenen? Is maar een idee en zoals ik het ga doen op mijn luie manier. Gewoon plukken en niet tellen of ik precies het aantal bloemen geplukt heb 😬 Staan hier zoveel dus maar mooi nuttig gebruiken. Vergeet te vragen hoe ver je het kan inkoken/indikken? Gewoon naar smaak hoe vloeibaar of dik de siroop gewenst is?
 4. Wat knapt dat dan meteen op, handig als je met de maaier tussendoor kan maaien. Met gras mülchen we ook, met de tijd verbeterd de grond ook. En de piepers zijn mooi bedekt, hoop rijen hoeveel kg hebben jullie gepoot?
 5. Donderdag maar weer mijn verjaardag over geslagen, maar ben wel gezegend. Zoneman heeft mooi gezongen, manlief een prachtige bos bloemen gegeven en vrienden zijn even langs gekomen. En na lang wachten en verschuiven stond de tunnel op mijn verjaardag, toeval of planning van boven. Natuurlijk meteen aan de indeling begonnen, mooie moederbodem die met de tijd meer compost structuur zal krijgen. Veel te doen van alles en nog wat, zaaien, planten, poten, tunnel, market garden, siertuin en zo blijven we aan de gang. Ook moet nodig aan de ackers begonnen worden, grootste deel maar inzaaien en daar geen werk dit jaar mee. Bed voor bed en block voor block klaarmaken, de courgettes, meloenen en pompoenen kunnen daar mooi plaats krijgen. En de bonen aan de bouwhekken, denk met alle gewassen die daar nog bij gezaaid, geplant en gepoot kunnen worden is het een mooi begin voor het eerste jaar. Met de herfst en winter dan mooi plaats voor wortels, prei en koolsoorten zoals spruitjes en boerenkool. In de siertuin komen frambozen heggen, lekkere snoeptuin en de buxus zijn vorig jaar door de rupsen bevallen. Zullen nu ook wel niet vrij blijven van de schimmel, dus worden ze vervangen door eetbare heggen. Is wel geen wintergroen, maar zal al dat fruit wel meer dan goed maken. Zo en nu moet ik aan de slag, met koffie de tuin in. Eerst is zoneman aan de beurt, die heeft wat leuks te doen en dan zien we wel weer verder hoe en wat we kunnen doen en afmaken.
 6. Donderdag een nog oudere muts geworden.
 7. Een graskantensnijder, wij hebben er een van honda. Daar kan ik geen kanten tegen steken, dat ding rijdt zo snel de kanten er van af.
 8. Wat een heerlijk verslag weer! Zo een veelzijdige tuin met al die afwisselende gewassen en gerechten.
 9. Wat zijn jullie heerlijk bezig geweest en wat een gezellige samenwerking! Mooie moestuin en tunnel, veel werk verzet. Dat is gied te zien, leuk dat je ons zo mee laat kijken.
 10. Hoe is die dan te groot, te lang of ook te breedt? Vallen jullie niet net buiten die regel, omdat jullie voor die regel de kas hadden?
 11. Hiezo niet echt mooi, staat toch netjes? Is fijn werken als er bestrating is, alleen al die bacher blijft weg. Vegen als er zand en co komt klaar. Jullie zijn weer gied bezig geweest?
 12. Jane Doe

  Haver telen

  Vlokken zijn plat gewalst 😉
 13. Jane Doe

  Eerste bed is klaar

  Netjes die verhoogde bedden, zal rust geven in de tuin. Heerlijk is dat als je eerste bed klaar is, gefeliciteerd en veel plezier met de anderen.
 14. Van supermarkt spruiten prima, first in first out dus zijn niet de verste aarappels. Voor consumptie prima, maar houden geen pootaarappels voor het volgende jaar. En rond 3 euro voor 5 kg is goedkoper dan 3 of meer per kg. Piepers maken de grond ook wel mooi los voor anderen gewassen, voordelen zijn mooi meegenomen. Van de verschillende soorten pootaarappelen houden we wel nieuwe aan voor het jaar er op, zijn geselecteerd op smaak, vorm en kleur. Aparte soorten voor de kindjes en vindt het zelf leuk verschillende soorten te telen en in de keuken te gebruiken. De anderen soorten lopen ook al uit, dus die kunnen ook na elkander gepoot worden. Weer een hoop werk, maar dan hebben we dat poten gehad en zitten ze mooi op tijd in de grond. Zullen met ijsheilige mooi op tijd boven de grond piepen, tijdig aanhopen en dan gaat het wel goed zo vroeg. Hoewel de aardappelboeren voor pootgoed, ook begin april al beginnen met poten voor pootgoed het jaar er op.
 15. Ben wel de laatste die zou zeggen dat je een denkfout maakt, kan je denkwijze goed begrijpen. Het zijn normale supermarkt consumptie aardappels, 40 stuk gaan er niet in een kg niet komt niet eens in de buurt. Enige die niet op de pootafstand zitten, is de rij die in verzet staat. Omdat ze in verzet zijn, zitten ze elkaar niet zo zeer elkaar in de weg. Bij intensief telen, teel je dichter op elkaar, ook met zaaien meer zaden bij elkaar als dat mogelijk is. Met erwten, peulen en bonen gaat adat prima. Pluksla (voerkool) ook maar kropsla (kopkool) weer niet, maar die kunnen dan weer in verzet. De aardappels zullen met de tijd de paden ook in beslag nemen, die net zo groot als de bedden zijn. Het is een paar jaartjes goed gegaan en scheeld veel werk. Met die 12 aardappels ben ik je kwijt geraakt, maar 12 stuks op die 5 bedden. 30 cm of meer is een afstand die voor ons werkt. Het zijn geen pieper waar we pootgoed van houden, die geef ik de gewenste ruimte en geen extra rij in verzet. Zelfs de piepers in bakken blijft me verbazen, heerlijk maaltje en geen werk. Meerdere kleine tot middel of paar grote tot joekels. Staan nu al paar met mooi groen, hele winter overleeft en begin jaar uitgelopen. Waren eigelijk zeer late teeld, maar besloten te wachten tot begin dit jaar. Bak staat niet in de weg in de kas, is ook zo aan de kant te schuiven. Oogsten bak om kiepen, piepers uitzoeken en potgrond in de compost. Ook niet volgens de regels, maar wel leuk extra vers maaltje. Eigelijk meer maaltjes, als manlief op randsoen is 😅
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.