Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,976
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Deutschland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is er ook niet wat mogelijk met perliet en zeoliet, even zoeken welke vocht vasthouden en welke de bodem luchtig maakt.
 2. Fre3ke over een paar jaartje kunnen we ook vast zeggen dat we de 3 a 4 m bereikt hebben Patrijs wat stoer dat je dat allemaal gedaan hebt! Leuk dat al die dieren er zoveel nut van hebben, daar doen we het toch ook voor. ligt het aan mij, of zie ik dat gras groeien. Gister stond die nog in de schaduw, vandaag in de volle zon op het zuiden. Ook nog wat aardbeien en ui soorten besteld, de verschillende soorten bosaardbeien en lavendel moeten ook nog komen. Dan kunnen we een mooie keuken- en snoeptuin planten, aardbeien zoeken voor de kids.
 3. Patrijs wat een geweldig idee van die marshmallows, kan dan vast ook met brood. Ik zal geduldig afwachten en de tijd geven Fre3ke en 2 m is ook hoog zat. Kijk er zo naar uit!
 4. Mag ik vragen welke 4 soorten jullie hebben?
 5. Dit topic geeft weinig vooruitzicht op de gojihaag, eerste 5 verschillende plantjes staan. En eerste stekje van geknakte takje staat in de pot, gaat dan naar de vertikale bed. De bedoeling is om en om een soort en zo een heg van de 5 soorten planten.
 6. Rorror je hebt me door 😉 Zo snel als dat gras kan groeien zal de laurierhaag niet kunnen groeien, maar de laurier is weer wintergroen. En met de tijd zal de haag hoog en dicht genoeg zijn. Tot die tijd kan dat gras de inkijkplekken even afblocken en dan een vaste plaats bij de tuinkeuken en waar nog meer in de tuin gewenst krijgen. Dan kan het snoeisel in het voorjaar bij uitlopen, mooi bij de kips als strooisel en bij de planten als mülch en als brandstof al zou het maar voor aanmaken of roketsove zijn. De buurv vroeg laatst wat voor boompjes en planten er allemaal stonden, nu heeft ze een beter idee wat voor tuin het zal gaan worden. Al is keukentuin duidelijk genoeg, kan me voorstellen dat je afvraagt waar die gekke buur mee bezig is 😂
 7. Jane Doe

  14-6-2021

  Wat een prachtige oogst weer, heerlijk al dat vers uit de tuin eten.
 8. Ben zo blij de olifantengras is goed aangekomen, de grootte viel me niet tegen (jad een zielig grasplantje verwacht) mooie plant voor die 8 eurie. Meteen in kuip geplant met verse potgrond/compost/mest en staat mooi op zijn plekje. Kan ik die volgend voorjaar bij uitlopen dan delen? Wil graag bij het terrasje bij de tuinkeuken dan een beschuttinghegje plaatsen, eerst in kuipen en als dat goed bevalt in volle grond. Ben benieuwd hoe snel en hoog die groeit, de eerste tijd maar wat water geven. En staat bij de laurierheg, dus zal wat water krijgen van de slang.
 9. Waarom maar 2 post en met dezelfde vraag? Voorstellen is wel zo netjes denk?
 10. Eindelijk weer water, mijn man kon het gesleep met gietertjes niet meer aanzien. Ik snel de druppelslang langs de laurierheg gelegd, 2 om precies te zijn. En vanavond even laten sproeien, fijne nevel straaltjes gericht op de laurierplanten. Koemestpallets water liefkozen, fris groen was er al te zien maar nu een groeispurt helemaal verwacht ik tenmimste. Blijft nog dapper met gietertjes water geven, maar de heg hoef ik niet meer ruim 30 plantjes minder water en gietertjes slepen.
 11. Nou die andere merken trommel composters waren een ramp, hoop kosten elende ergenis voor troep. De Jora staat al heel wat jaartjes en we gaan er niet zachtjes mee om, alles wat er in kan gaat er ook in. Zoals ik al schreef zijn ze dealer van verschillende merken composters, probeerde mij ook een andere te verkopen. Maar ik wil meteen de compost kunnen gebruiken zonder gedoe en rijpen, uit de composter de tuin in. Mijn account is vanaf het begin en ik schreef over de Jora onze ervaringen, geen reclame gewoon omdatt wij net als Kibas met het probleem zaten slecht aan goede compost te komen. Waarom je nu ineens op hun duikt is me dan ook een raadsel, neem aan dat je geen dealer van andere composter bent? Hoe dan ook laten we weer on topic gaan, kleigrond en een moestuin of stuk grond voor Kibas.
 12. Redzebra ik heb over de Jora composters geschreven, we hebben de JK5100 en de grootste trommel composter. Voor ons geen anderen merken, maar ze verkoopen ook anderen merken. Kan alleen uit eigen ervaring spreken en dat de compost meteen te gebruiken is en niet hoeft te rijpen is onverslaanbaar. Met een maandje compost direct te gebruiken, niks omspitten mengen nat maken en doen. Planten doen het zoveel aanzienlijker beter, voor ons de perfecte uitkomst en oplossing om aan compost te komen. Wij zijn klantvriendelijk geholpen en de service is goed, betere reclame kunnen ze niet hebben.
 13. Ow hangmat, kopje thee of koffie en dan onspannen in de hangmat!
 14. Met enige vetraging weer een pad graszoden uitgestoken, piepers gepoot en linzen gezaaid. Het 1e bed van de 8 alleen met piepers en grasmülch. 2e en 3e bed met aardappels en linzen, kijken of dat gaat. Of de linzen groot genoeg kunnen worden, voordat de piepers boven komen. Nog een pad aan de ene kant te gaan en dan nog de 4 aan de anderen kant, bijna op de helft. Dan is er alleen een pad tussendoor en om de block, genoeg paden om overal te komen. En veel meer plaats voor groentjes, kruiden, bloemen en fruit, Wat de keukentuin meer een ouderwets uiterlijk geeft met een market garten opzet. Hopelijk kunnen we van de laagblijvende lavende ook een heg met de tijd planten. Buxus en lavende lijkt me een mooie combi, dan niet als mix maar ieder voor zich als heg. Hopelijk kunnen we aan een paar dwerg walnoten boompjes komen, liefst de kleinste soort. En zoek nog eikenboompjes met de grootste eikels, kan zo niet op de naam komen. De smeerwortel van RobO heeft ook een mooie plaats gekregen, moest ze helaas bij de fruitboompjes vrhuizen naar de keukentuin. Gezien ze niet veilig waren voor manlief met de maaier. De moestuin kon ik ook weer schoffelen en de kips kregen de onkruid als snoepgoed. Alleen nog de bedden onkruid plukken en dan ziet het er weer netjes uit. Het is verwonderlijk het verschil van de aardappels die bij de laag compost staan, die zijn zeker 4 keer zo groot. Dus we gaan maar wat compost op het gehele bed strooien, dan zullen ze een groeispurt krijgen. Wie van jullie heeft ervaring met linzen zaaien?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...