Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,575
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jane Doe

 1. Leuk jullie topic te lezen, begrijp nu waarom ik zoveel vraag krijg naar AOC Poule de Bresse hanen.
 2. Arme kips, maar goed verankeren, misschien met spanbanden er over en die in de grond verankeren?
 3. Toch een mooie oogst Prettig Gestoord, met 23 weken. Hier mag de laatste ronde voorlopig nog scharrelen, zodat ze minimaal 3,5 kg op de schaal brengen. De jg en bz gaan dit keer mee, jaar te vroeg maar geven toch wat vlees zo ervaren met die paar die niet 2 jaar konden scharrelen.
 4. Wow dat dat bij jou past, hier werkt dat niet. Automatische voerbakken, meter voerbakken en voertorens met onbeperkt voer en nog vallen ze over elkaar omdat ze alle op dezelfde plek willen eten. Nou zijn het er iets meer dan 20+ kuiks en jonge kips, maar die van jou zijn wel netjes opgevoede Jorieke.
 5. De volgende ronde Bresse zijn in de herfst aan de beurt, probeer einde herfst. Dan hebben ze nog een klein half jaar kunnen scharrelen met onbeperkt voer. Ze hebben dan binnen en buiten water en voer, 25 kg automatische voerbakken en 25 l drinktorens. Zal voer in de voerautomaten en watertorens vullen en weekje verzorgd dagelijks controleren en vullen indien nodig.
 6. Hier helaas geen kelder en de voorraadkamer is de bijkeuken, gezien gescheiden bereiden van eten. de tuinkeuken doet dienst als broedlokaal, zaadgoedopslag en voorraadkamer. De ruimtes zijn gescheiden en blijven stabiel op koele temp, maar donker is het niet dus de voorraad word afgedekt indien nodig. Manden voor groente en fruit, boxen voor van alles en nog wat en planken voor ingemaakt.
 7. Hebben er ook eentje, gebruikt gekocht met kleine schade. Maar werkt prima, om de 7 a 8 kg gaat prima dan is de emmer vol. het is voor privégebruik een prima ding. Een pletter hebben we ook, maar die is op krachtstroom. Mooie geplette vlokken, vinden de kips smakelijker en gemalen voor de kuiks. Onze ervaring is dat kruimel voeren fijn werkt, maar ze korrel veel minder morsen en verspillen. De scharrelaars zoeken het lekkerste er uit en smijten het voer met hun snavel overal heen. Alle soorten voerbakken getest, de een voorkomt morsen beter dan anderen. Maar tegen expres uitzoeken en verspillen is elke voerbak machteloos. Al helemaal als ze de kruimels laten liggen en in hongerstaking gaan. Ze krijgen eiwitrijk voer, gezien de zeer grote (grootste) vleesrassen.
 8. Zou die graag willen overnemen, maar kan ze helaas niet halen is post mogelijk. Natuurlijk neem ik de verzendkosten ook voor mijn rekening.
 9. Leuk al die kippenliefhebbers! Morgen gaan de laatste rond de JG en BZ eieren in de broedmachine, Dan maar even pauze en wie weet al einde broedseizoen ivm het virus en alle omstandigheden. Scharrelen meer dan genoeg Bressjes rond, zit wat in het hok. JG in uitkomstmachine en de anderen eieren gaan daarna voor uitkomen. Dus dan zijn er wel weer veel kuiks, opfokken selecteren, vetmesten en slachten. Er maar van uit gaande dat verkoop niet mogelijk is ivm het virus zucht balen. Minn voorkeur gaat uit naar een scharrelleventje en niet eenmalig wintersport. Maar het is niet anders, een fokker moet weg doen om verder te kunnen fokken. Dus plaats maken in de vriezer, wat geen probleem is nu met de omstandigheden. De koelkast is "leeg" en de vriezer is ook al niet meer zo vol.
 10. Mooie dexters, bevallen homesteaderssuper goed dus zullen jullie veel plezier mee hebben.
 11. Gefeliciteerd Nasuada en respect voor je hond! Met Sultan onmogelijk, zou geen kuiken overblijven, de bz hen heeft het ter nauwe nood gered en de bz haan was tot moes gebeten. Hier scharrelen de eerste Poule de Bresse Selection Center AOC al buiten, de eerste bresse foklijn zitten net in het hok. De eerste Jersey Giant in de uitkomstlade en de volgende eieren JG en BZ in de broedmachine. Dan de laatste eieren JG en BZ van deze maand. Dan is er wel meer dan genoeg op te fokken, uit te selecteren en vet te mesten.
 12. Hier doen de sugar snaps het ook prima in de kas, ook met warmte zelfs hitte. Als ik laat de ramen open doe of wel eens vergeet, staan ze er triest bij maar na wat water trekken ze weer bij. Natuurlijk oogst ik de peultje in de ochtend en geef voldoende water. Verschillende soorten uit proberen is wel een goed idee, om zo te zien welke het beste bij je passen kwa telen en smaak.
 13. Jane Doe

  T post

  Wie heeft er ervaring en tips met t post? Hier gebruiken wij ze voor de kips, afrastering en net. In de tuin voor schutting, afrastering en klimstellage.
 14. Hier ook wel eens problemen met hanen, 1 tje gaat weg als fokhaan naar een anderen fokker. Gister een haan weer bij de groep gedaan, na een heropvoeding bij de zbk haan. Ik verwijder ze uit de groep (hanen of vrij gezellen groen) en probeer het later nog een keer. En als dat niet gaat of de haan niet meer nodig is voor zijn diensten, vliegt de haan (de vriezer in, helemaal als het een rotzak is en alles en ieder een grijp). Maar eerst gef ik ze hoog persoonlijk een berisping of gaan ze in heropvoeding.
 15. Mooie stevige kas, mag ik vragen waar je de onderdelen weg hebt? En wat het ongeveer gekosten heeft of de prijzen van de onderdelen? Zou zoiets graag voor de kuiks willen maken.
 16. Toevallig net een walnoot en beukennootjes boompje meegenomen, morgen maar planten met bescherming om hun mini stammetje eerder takje maar goed.
 17. Tja Jorieke legkips kunnen het kippenliefhebbers moeilijk maken, maar de volhouder zal winnen weet ik uit ervaring. De hennen die het goede voorbeeld geven en de anderen zullen volgen. En anders gaan ze de pan in, na ja die dwarsleggers uitselecteren. Hier geeft het extra problemen met de broedeieren, ze selecteren zich er zelf dan al uit. Vandaag de legnesten verplaatst en what bij geplaatst, ze hebben nu 6 stuk op een rij naast elkaar aan een zijde. Afwachten hoe hun reactie zal zijn, ze keken al raar op.
 18. Is echt een zegen als je zoets hebt voor zaaien, planten en microgreens. Hier uit de spaarpot wat hydrobakken met licht gekocht, microgreens gaan super. Kruiden gaan goed en de paprika en tomaten ook als het zaad maar kiemt. Oude zaadgoed moet eerst oo en kiemt slecht of zelfs niet. We hebben nog dus vol vertrouwen verder zaaien, in de kas halen we wel de achterstand in.
 19. De Poule de Bresse Selection Centre AOC mogen met een maandje naar buiten verhuizen. De hennen hun eigen kippenweide en de hanen de tuin bewerken. Dan kan ik eindelijk het hoken net verplaatsen, vrij gemaakte stuk inzaaien met bloemen, kruiden en granen. het is wonderbaarlijk hoeveel werk de kips verzetten in de tuin, vrijmaken, bemesten en krabben. Scheeld een hoop werk en geeft smakelijke bio scharrel eieren en vlees.
 20. Kan maar zo kalkpootmijten knemidocoptes mutans zijn ...
 21. Hier doen de kunststofrolnesten goed hun werk, op een snuggere kip na die dan met de kok in de lade gaat Maar dat was vanaf het begin een gekke hen, leek een haan ook kwa zadel en staartveren maar bleek toch een hen te zijn. Ze maakte de eieren niet kapot, maar zat met haar kop in de lade bij de eieren Na witte eieren die van een hen afkomstig waren, had ze zich prijs gegeven. En blijkt achteraf ook nog een ander oud Frans ras te zijn
 22. Hier wordt ook brood gebakken, met broodmachine als het snel moet maar ook met mixer en hand kneden en dan in oven of houtkachel bakken. De tijd van rusten en weer kneden en vormen voor het bakken, is afhankelijk van deeg, brood en tijd. Maar een pizzadeeg recept naar zin, hebben we nog niet gevonden graag jullie recepten en tips! Een deegstarter naar onze smaak hebben we nu eindelijk, kost 7 dagen maar dan is het een neutrale zoetige deeg. En niet zo een dominante zuurachtig deeg. En het dagelijks uitnemen en voor bakken gebruiken, weer voeren voor de volgende ronde werkt fijn.
 23. Hier ook plannen voor een rookoven kast, zal nog even duren voor we kunnen roken.
 24. Gelukkig dat doedel weer veilig terug gekomen is. En loef aanbod van prettig gestoord, hopelijk krijg je man zo ver Hier hebben we alleen grote kips en verdwijnt regelmatig wat, met alle soorten roofdieren is dat ook geen wonder. De hanen doen hun werk, bij de laatste gesneuvelde hebben ze dapper gevochten. Een haan zat onder het bloed en niet door onderling vechten, zijn gedrag was ook waakzaamer. Dit jaar bomen en struiken planten en afdakjes maken, zodat ze kunnen schuilen. Het koste teveel kips en natuurlijk worden de liefste het eerste gepakt. Gelukkig is Yaron niet zo gevoelig meer, omdat hij al enig zieke en dode kips heeft meegemaakt. En ook weet dat hij de geslachte kips te eten krijgt en smikkeld dankbaar. Belangrijk is dat hij zijn respect leert voor het offer de kips geven en ze hun "korte" leven mogen scharrelen en goed voer krijgen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...