Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,729
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jane Doe

 1. Hoeft ook geen maanden, even keertje of paar keer in de week. Zodra je ziet dat de nieuwe veren doorkomen, is het al goed. Is alleen even om ze over die eiwitdremoel te helpen, eiwitrijk voer is duurder.
 2. Hopelijk kunnen we volgend jaar een begin maken, helaas nog geen beloofde ibc gekregen.
 3. Zo jij bent er al vroeg bij! Knoflook en tuinbonen moet ik nog, nog niet asn tiegekomen. Maar mogen we de weide voor volgend jaar hooi en kuil ook meetellen?
 4. Nasuada heb je nog konijnen voor vlees? Je hebt het wel volgens plan aangepakt zo te zien. Die kooien zijn mooi van die konijnenboer, waren er maar zulke te koop. Liefst heb ik voor in de schuur zo een konijnenflat of hoe noem je dat, van metaal met een lade er onder, om goed schoon te houden en de mest op te kunnen vangen. Voor in de winter in de schuur. Voor voorjaar t/m herfst een verplaatsbaar hok met ren, zodat ze in de tuin zelf hun groen kunnen plukken. Ieder konijn apart en dus hun eigen hok, 2 vroedsters en 1 rammelaar. De vroedsters worden dan bij de rammelaar gezet, als er jongen gewenst zijn. Wil er niet op los fokken, bescheiden voor vlees fokken. Hoe bereken je per persoon hoeveel jongen per hoe lange periode, of hoe kan ik deze vraag het beste formulieren.
 5. Ben wel benieuwd hoe het met de konijnen is afgelopen, of er begonnen is en zo ja nog steeds goed gaat. Apart verhaal wonend in een anderen provincie en de konijnen bij de schoonouders. 1 x in de 3 weken/maand verzorgen, van uit gaande dat de ouders voor de rest opdraaien. Zelf zit ik ook aan vleeskonijnen te denken, maar dan niet alleen voor hun vlees. Maar ook hun vacht en bemesting, met de de fokdieren kan ons zoontje wel een band mee hebben, zoals met de kippen weet hij dat de fokdieren blijven en de vleesdieren op wintersport gaan. Zoals met de kips zal hij helpen met de verzorging, maar zo ver is het nog niet. Eerst de hokken klaarmaken en dan de konijnen uitzoeken, satin 2 vroedsters en 1 rammelaar van ieder vreemd bloed. Zodat er 3 lijnen zijn en zo meer lijnen te fokken zijn. De ouderdieren mogen blijven zo lang ze gezond en wel zijn, wel gescheiden van elkaar ieder in hun eigen ruime hok. Liefst een verplaatsbaar hok met ren, die dan over het gras verplaatst kan worden. En dan hokken in de schuur, voor de winter. Iemand ervaring met het ras satin?
 6. Iemand ervaring met vleeskinijnen, zit te denken aan satin voor vlees en huid. Wil eerst de hokken en dan pas de konijnen, liefst 2 vrouwelijke dieren en 1 mannelijke alle verschillend bloed.
 7. Prachtige voorraad, de wintergasten kunnen komen.
 8. Vruchtbare oogst, volgend jaar staat een pompoenveldje in de planning.
 9. Dit jaar laat moet nodig beginnen, ligt een beetje pootgoed koel te wachten.
 10. Mooie zonen overzicht, zier er moi volgens plan uit of vergis ik me.
 11. Helaas is dat zo met vossen en geen prooidieren zoals kips meer veilig. Die stenen muurtjes vindt ik zo mooi sfeervol.
 12. Nog een mogelijheid is ze planten, er van uit gaan dat de slips geplant zijn en niet de hele zoete aardappel.
 13. Dank je! Is met inmaken gebeurd, de druk was al teveel. Plof gehoord toen ik er bij stond en van een pot waren de klemmen en deksel af geschoten. 3 van de 5 waren goed vacuum, maar na afkoelen in de koelkast en heeft prima gesmaakt. Alle 5 glazen opgemaakt was lekker, staan weer klaar voor soepje.
 14. Wat een plaatjes, hoge gras met paden staat mooi.
 15. Gaar vlees en pressure canning 60 min 120 c, maar met weckglazen denk dat daar de oorzaak is. 2 verschillende systemen, weck 100 graden geen druk en langer en pressure is met druk schroefdeksel en korter 120 c.
 16. 3 van de 5 zijn vacuum, van 1 was 1 klip los gegaan en van de ander de deksel los geknald. Die plof was schrikken, dacht een glas onploft. Van de 2 mislukte vlees apart gepakt en al van gegeten bij de soep die overheerlijk was. En de anderen 3 staan in de koelkast en worden dan ook opgemaakt. Volgende poging minder druk, misschien was de druk teveel. zit er wel aan te denken de glazen ook USA systeem te gebruiken, voor een paar potten heb ik deksels ergens liggen. Paar potten bestellen als ik die deksels gevonden heb. En dan proberen of die beter met de hogere temp en druk lukken, waar ik van uit ga omdat het de normale manier is onder hoge druk inmaken.
 17. Lees net in andere topic lees alle door, dat de weckpotten tot 100 graden zijn en de mason ball usa schroefdeksels 120 graden en hoge druk pannen. Ik heb ze in hoge druk pan en niet normale pan 100 graden, zou dat de oorzaak zijn dat weck potten die hoge temp en druk niet kunnen hebben?
 18. Dat het water in de pan niet meer is geworden, mocht de vocht uit de potten gedrukt zijn zou dat niveau meer moeten zijn. 3/4 waterniveau geeft weck aan en in de drukpan mag niet meer. Van 1 pot was een beugel los, dus die is al afgevallen en gaat de koelkast in na afkoelen voor een maaltje. De anderen 4 zien we wel na afkoelen en de beugels verwijderen. Van 2 betwijfel ik het al, omdat de ringen anders zitten op een plek. Na ja manlief zal het niet erg vinden. Ik baal natuurlijk wel, zo wil ik geen weckglazen op de plank zetten. Vlees is eerst gegaard, dan in de weckvlessen met de aangegeven tijd. Dus sneller afkoelen zal niet nodig zijn, gaan wel de koelkast is na afkoelen. Maar mijn man kennende, zal 1 glaß al opperdepop geroofd worden.
 19. Misschien een stomme vraag, aar ga die toch stellen. Ben vlees aan het wecken, worstjes, sousijsjes en frikandelle (platte gehaktballetjes). De worstjes hebben alle vocht boulion opgenomen en zien er opgezwollen uit, had de glazen vol vol genoeg maar niet te vol gevuld met vocht en vlees onder vocht. Zit nu nog maar voor 1/3 vocht in de glazen lijkt wel. Is de rest in de worst getrokken of kan het zijn dat er wat uit de potten gegaan is. Waterniveau in de hoge druk pan is niet meer. Dit is nieuw voor mij, kan iemand helpen?
 20. Wist niet eens dat je droog kon wecken in een pan? Zat meer aan oven te denken. 5 rondrandglazen worden nu geweckt, hopelijk lukken ze wil mijn manneke niet al te blij maken en dat ik dan treurig ben dat ze mislukt zijn. Of dat ik de mislukkeling ben, na ja jullie begrijpen wel wat ik bedoel, niet te hard uitlachen ajb. De massivrandglazen gaan dan voor een ander doel gebruikt worden en een deel naar nieuw tehuis, plaats maken voor die nog in de productie zijn en toebehoren ook verkrijgbaar zijn.
 21. Na een lange zoektocht en een telefoongesprek met weck, kreeg ik de bevestiging dat alleen rond rand glazen en die toebehoor nog in de productie zijn. Een deel van de massiv rand gläßer krijgen een ander doel en deel een nieuw tehuis. Kon 5 "grote" glazen vinden, 2 worstjen, 2 sauzijsjes en 1 frikandellen (platte gehaktballetjes) . Die staan nu op, benieuwd hoe ze worden als alles goed gaat. Even een waarschuwing vooraf, dit is geen reklame voor Vreeken en we krijgen niks betalen alles zelf. Weet niet eens of iemand van Vreeken meeleest, jullie? Mocht je niks over Vreeken willen lezen, is dit het punt mijn blog te verlaten 😉 Inmiddels best al wat besteld bij Vreeken en is op een paar kleinigheidjes goed verlopen. Zaadgoed, pootgoed en plantjes netjes aangekomen en zonder vervangers dus als het er niet meer is wordt het besteld zodra het weer op voorraad is. Dit keer waren de aardbeienplantjes is de aanbieding, voor de kindjes 2 pakketten en wat losse plantjes besteld. Onverwacht email dat een pakket zaterdag zou komen. Helaas naar maandag verzet, maandag verzet, dinsdag niks en geen bericht meer. Woensdag niks en donderdag ineens ja hoor het pakket. Een giga grote doos, schat zo een 80 x 80 x 50 cm gezien de deur(post). Dat had ik niet verwacht zo groot, maar na openen was die ruimte geen overbodige luxe. Veel luchtkussentjes zaten er niet in, alles mooi verpakt en Hermes (nu we toch reklame maken 😂) was heel netjes met de doos omgegaan. Geen krasje of deukje, Hermes bedankt voor de perfecte transport! De 3 lossen plantjes in pot, netjes in een kunststof bescherming en als eerste uitgepakt. Daarna de pakketten, 10 plantjes in potten per soort. 4 soorten per pakket, voor de rekenwonders onder jullie die al weten hoeveel plantjes we moeten planten. De 10 zaten in een tas met die piepschuimdingen (geen idee hoe je die noemt), daar nog een tas om met tape. Was een heel werk die voorzichtig uit te pakken, de reis van weekje had ze geen goed gedaan natuurlijk (zaterdag aankondiging, 1 a 2 dagen in Nederland onderweg naar Duitsland dus donderdag of vrijdag gepost door Vreeken maar kan ook eerder zijn. Ze zagen er zielig uit met zwarte afgestorven delen en een paar dood geheel zwart. Staan nu bij de komen van hun reis en krijgen van onder hun water. Zodra ze zijn bijgekomen, zullen we de dode delen knippen en dan wat vloeibaar voeding geven. Dan de bedden klaarmaken en planten, dit jaar geen verwachtingen meer alleen dat ze mooi bijtrekken en ontwikkelen voor volgend jaar. Vreeken blijft in ons bestellijst, bedankt en tot de volgende bestelling. Nog even en we kunnen hopelijk de eerste paar weckglazen af laten koelen en morgen dan ervaren of ze vacuum zijn na de klemmen verwijderen. Zijn ze gelukt kunnen ze op de plank, zo niet zullen ze goed smaken.
 22. Leuk zo een rondje door je tuin, mag je papaver nog zo zaaien in nl? Onderanderen in Duitsland is dat een heel gedoe, net als de zaden voor bakken en co. Alleen het bezit van zaadgoed is al zo een ding, juist al die regels brengen die mensen op de niet gewenste ideeën. Wordt ja zo mooi beschreven wat toegestaan is en wat verboden, hoe je het niet moet doen uche.
 23. Wat een prachttomaat! Van wat voor materiaal is de jampan, koper?
 24. Flup waar koop jij je inmaak spullen? Inmaken doe ik om ruimte te sparen in de vriezer en voor de houdbaarheid. Het is een hoop werk, maar scheeld wel. Schroefdeksels gebruik ik niet, de controle oo veiligheid is me niet zeker genoeg. Jam en co wel, omdat die door de suiker of zuur bescheming hebben en snel genoeg opperdepop zijn. Ja balls ook, mason en co, maar ook zo slecht aan te komen de ringen en deksels wat dun blik is.
×
×
 • Create New...