Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,555
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jane Doe

 1. Zou die graag willen overnemen, maar kan ze helaas niet halen is post mogelijk. Natuurlijk neem ik de verzendkosten ook voor mijn rekening.
 2. Leuk al die kippenliefhebbers! Morgen gaan de laatste rond de JG en BZ eieren in de broedmachine, Dan maar even pauze en wie weet al einde broedseizoen ivm het virus en alle omstandigheden. Scharrelen meer dan genoeg Bressjes rond, zit wat in het hok. JG in uitkomstmachine en de anderen eieren gaan daarna voor uitkomen. Dus dan zijn er wel weer veel kuiks, opfokken selecteren, vetmesten en slachten. Er maar van uit gaande dat verkoop niet mogelijk is ivm het virus zucht balen. Minn voorkeur gaat uit naar een scharrelleventje en niet eenmalig wintersport. Maar het is niet anders, een fokker moet weg doen om verder te kunnen fokken. Dus plaats maken in de vriezer, wat geen probleem is nu met de omstandigheden. De koelkast is "leeg" en de vriezer is ook al niet meer zo vol.
 3. Mooie dexters, bevallen homesteaderssuper goed dus zullen jullie veel plezier mee hebben.
 4. Gefeliciteerd Nasuada en respect voor je hond! Met Sultan onmogelijk, zou geen kuiken overblijven, de bz hen heeft het ter nauwe nood gered en de bz haan was tot moes gebeten. Hier scharrelen de eerste Poule de Bresse Selection Center AOC al buiten, de eerste bresse foklijn zitten net in het hok. De eerste Jersey Giant in de uitkomstlade en de volgende eieren JG en BZ in de broedmachine. Dan de laatste eieren JG en BZ van deze maand. Dan is er wel meer dan genoeg op te fokken, uit te selecteren en vet te mesten.
 5. Hier doen de sugar snaps het ook prima in de kas, ook met warmte zelfs hitte. Als ik laat de ramen open doe of wel eens vergeet, staan ze er triest bij maar na wat water trekken ze weer bij. Natuurlijk oogst ik de peultje in de ochtend en geef voldoende water. Verschillende soorten uit proberen is wel een goed idee, om zo te zien welke het beste bij je passen kwa telen en smaak.
 6. Jane Doe

  T post

  Wie heeft er ervaring en tips met t post? Hier gebruiken wij ze voor de kips, afrastering en net. In de tuin voor schutting, afrastering en klimstellage.
 7. Hier ook wel eens problemen met hanen, 1 tje gaat weg als fokhaan naar een anderen fokker. Gister een haan weer bij de groep gedaan, na een heropvoeding bij de zbk haan. Ik verwijder ze uit de groep (hanen of vrij gezellen groen) en probeer het later nog een keer. En als dat niet gaat of de haan niet meer nodig is voor zijn diensten, vliegt de haan (de vriezer in, helemaal als het een rotzak is en alles en ieder een grijp). Maar eerst gef ik ze hoog persoonlijk een berisping of gaan ze in heropvoeding.
 8. Mooie stevige kas, mag ik vragen waar je de onderdelen weg hebt? En wat het ongeveer gekosten heeft of de prijzen van de onderdelen? Zou zoiets graag voor de kuiks willen maken.
 9. Toevallig net een walnoot en beukennootjes boompje meegenomen, morgen maar planten met bescherming om hun mini stammetje eerder takje maar goed.
 10. Tja Jorieke legkips kunnen het kippenliefhebbers moeilijk maken, maar de volhouder zal winnen weet ik uit ervaring. De hennen die het goede voorbeeld geven en de anderen zullen volgen. En anders gaan ze de pan in, na ja die dwarsleggers uitselecteren. Hier geeft het extra problemen met de broedeieren, ze selecteren zich er zelf dan al uit. Vandaag de legnesten verplaatst en what bij geplaatst, ze hebben nu 6 stuk op een rij naast elkaar aan een zijde. Afwachten hoe hun reactie zal zijn, ze keken al raar op.
 11. Is echt een zegen als je zoets hebt voor zaaien, planten en microgreens. Hier uit de spaarpot wat hydrobakken met licht gekocht, microgreens gaan super. Kruiden gaan goed en de paprika en tomaten ook als het zaad maar kiemt. Oude zaadgoed moet eerst oo en kiemt slecht of zelfs niet. We hebben nog dus vol vertrouwen verder zaaien, in de kas halen we wel de achterstand in.
 12. De Poule de Bresse Selection Centre AOC mogen met een maandje naar buiten verhuizen. De hennen hun eigen kippenweide en de hanen de tuin bewerken. Dan kan ik eindelijk het hoken net verplaatsen, vrij gemaakte stuk inzaaien met bloemen, kruiden en granen. het is wonderbaarlijk hoeveel werk de kips verzetten in de tuin, vrijmaken, bemesten en krabben. Scheeld een hoop werk en geeft smakelijke bio scharrel eieren en vlees.
 13. Kan maar zo kalkpootmijten knemidocoptes mutans zijn ...
 14. Hier doen de kunststofrolnesten goed hun werk, op een snuggere kip na die dan met de kok in de lade gaat Maar dat was vanaf het begin een gekke hen, leek een haan ook kwa zadel en staartveren maar bleek toch een hen te zijn. Ze maakte de eieren niet kapot, maar zat met haar kop in de lade bij de eieren Na witte eieren die van een hen afkomstig waren, had ze zich prijs gegeven. En blijkt achteraf ook nog een ander oud Frans ras te zijn
 15. Hier wordt ook brood gebakken, met broodmachine als het snel moet maar ook met mixer en hand kneden en dan in oven of houtkachel bakken. De tijd van rusten en weer kneden en vormen voor het bakken, is afhankelijk van deeg, brood en tijd. Maar een pizzadeeg recept naar zin, hebben we nog niet gevonden graag jullie recepten en tips! Een deegstarter naar onze smaak hebben we nu eindelijk, kost 7 dagen maar dan is het een neutrale zoetige deeg. En niet zo een dominante zuurachtig deeg. En het dagelijks uitnemen en voor bakken gebruiken, weer voeren voor de volgende ronde werkt fijn.
 16. Hier ook plannen voor een rookoven kast, zal nog even duren voor we kunnen roken.
 17. Gelukkig dat doedel weer veilig terug gekomen is. En loef aanbod van prettig gestoord, hopelijk krijg je man zo ver Hier hebben we alleen grote kips en verdwijnt regelmatig wat, met alle soorten roofdieren is dat ook geen wonder. De hanen doen hun werk, bij de laatste gesneuvelde hebben ze dapper gevochten. Een haan zat onder het bloed en niet door onderling vechten, zijn gedrag was ook waakzaamer. Dit jaar bomen en struiken planten en afdakjes maken, zodat ze kunnen schuilen. Het koste teveel kips en natuurlijk worden de liefste het eerste gepakt. Gelukkig is Yaron niet zo gevoelig meer, omdat hij al enig zieke en dode kips heeft meegemaakt. En ook weet dat hij de geslachte kips te eten krijgt en smikkeld dankbaar. Belangrijk is dat hij zijn respect leert voor het offer de kips geven en ze hun "korte" leven mogen scharrelen en goed voer krijgen.
 18. De kuiks vreten hier onbeperkt, 1e week 1 kg en 2e week 2 kg en 3e week 0,5 kg per dag Groeien als kool en zijn hyperdepiep
 19. Kan je percolator niet vinden? Met rvs heb je daar toch geen last van, maar was al van plan 2 te nemen.
 20. Ja die weknow, voor koffie en thee. Dat gieten met filterzakje doen we ook, maar wil graag voor de rocket stove een percolator.
 21. Wie heeft voor welke percolator gekozen, waarom en jullie ervaringen graag.
 22. Zijn jullie bekend met de rocket stove en wat is jullie ervaring? Na wat info lezen en filmpjes kijken, zou ik graag jullie ervaringen willen weten.
 23. Welkom, jullie praat ook Zuid Afrikaans? Is apart taal, ik kan klein beetje vroeger. Succes met jullie groentjes kweken daar, kijk uit naar jullie foto's!
 24. Zijn die hybriden legkips niet nog maar 1 a 2 jaar? 6 eieren per week is dagelijks een ei, wat weer uit komt met de uren voor eiproductie ... Wij hebben zelke gehad maar dan net aan de leg, dus als ze naar de biologische eierboer gaan waar ze trouwens wel volop mogen scharrelen. Maar ook maar 1 tot 2 legseizoenen meemaken, bij de eerste gaan ze niet in de rui maar maken ze hun eerste rui niet eens mee. Omdat ze dan al als slachtkips naar Afrika op hun laatste reis gaan. Hoe dan ook de legkips zijn van ons naar een goed huis gegaan, omdat ik de raskips wilde. Ze hebben hun eitje nog gegeven, maar echt niet dagelijks. En werden ook een na de ander ziek en kwamen snel ten einde. Zulke kips met onnatuurlijk kipsgedrag hadden wij nog niet meegemaakt, wat een aparte kips met hun kapriolen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...