Jump to content

Jane Doe

Members
 • Content Count

  3,656
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jane Doe

 1. Zo te zien sterke terugkomst van alles wat je hebt mee (door) gemaakt, respect! Knap staaltje (moestuin) werk!
 2. De eerste buxus stekjes geplant in de keukentuin, het is de bedoeling buitenom de bedden een hegje te planten. Zal vaste lijnen en rust geven, gezien het een rechthoekige tuin is lijken me strakke rechte lijnen wel passend. Waren niet zoveel stekjes, volgende zijn in de maak. Maar denk dat ik ze maar ter plekke laat wortel schieten, in de groentetuin niks geworden. Maar daar hadden ze ook geen schijn van kans, dus dit keer zal het wel lukken. Zijn zulke kleine stekjes, dat ze maar net vanuit de keuken te zien zijn. Iemand anders nog buxus heg en stekken?
 3. Fre3ke dat is altijd leuk goedkopen zaden op de kop tikken, veel zaaiplezier wens ik je toe. Hier willen we graag wat aparts voor de kinderen te beleven en te proeven, op Kindergarten en schollen snacken, bakken en koken ze met de groente en fruit van hier. Ze kunnen beleven hoe er van een zaadje gezond lekkers komt, juist daarom zijn die mini tomaten plantjes zo leuk. Kunnen mooi in een pot in Kindergarten en scholen maar ook thuis staan. En laat zien hoe ze bij Vertiloom aan de kinderen denken, leuke handige en smakelijke soorten hebben ze gegeven. Uit zichzelf niet om gevraagd, hun klantvriendelijkheid geeft ons een zaadgoed on line winkel waar we graag blijven kopen. Ze hebben prachtige soorten, heel apart. Alle winkels vullen elkaar mooi aan, voor ieder wat te vinden. Apart is vaak een risico nemen, wat met de moderne hybriden zekerheid geeft. Maar we willen graag de oude heirloom soorten behouden, de nieuwe hybriden komen van hun anders is nieuw ontwikkelen en terug grijpen niet mogelijk. Het is geheel vrijwillig en verdiener er geen cent mee, we betalen alles zelf en de vreugde van de kinderen is de grootste beloning.
 4. Met verkopen verdien ik niks, gaat in de spaarpot van ons zoontje. Maar met de broedmachines gebruikt kopen, verkopen en dan steeds naar nieuwer model dat heeft zichzelf terug verdiend. Was wel heel veer werk, lange afstanden en heel wat uren rijden en verzenden. Blij dat dat nu even voorbij is, de ms en hemel mogen voorlopig blijven. En de eieren en vlees zijn onbetaalbaar, vooral de AOC Poule de Bresse.
 5. Vielfalt, pepperseeds, chilli24, seedsgalary en naturalfoodshop onderanderen. Dresflegel wil ik nog graag, ken ik alleen als zadenbank. Deaflora duur en slechte kiemkracht, maar op goed geluk komt er toch wel wat moois uit. Planten durf ik niet te gokken, om eerlijk te zijn. peper en chilli zeer tevereden, daar blijf ik zeker kopen.
 6. Gezien alleen zoneman kerstcadeautjes kreeg, heb ik mezelf maar verwend met zaadgoed. Van verschillende webwinkels, in Nederland, België en Duitsland. Vreeken voor hun grote assortiment de gok gewaagd, is 2 x goed gegaan. 1 dingetje vergeten en is direct nagestuurd, tevreden en blijven we bestellen. Duitse shops voor groente, paprika & pepers, groot assortiment en tevreden. Daar blijven we ook bestellen, als aanvulling op vreeken. En als laatste een Belgische webshop Vertiloom, een prachtige aanvulling paprika, pepers en tomaten op de Duitse shops. Zeer aangenaam klantvriendelijk en meer dan tevreden. Ook hier blijven we bestellen. Vertiloom heeft nog extra zaden gegeven voor de kindjes, schattige mini tomatenplantjes en snackpaprika. Door de corona moeten we het aangepast doen. Maar omdat het zulke kleine plantjes zijn, kunnen ze mooi in Kindergarten en thuis in potten staan. Dus gaan we ze maar zaaien en dan in potten geven. Zodat de kinderen ook dit jaar vers kunnen snoepen en koken. Voor het eerst was mijn post doorzocht door de zoll, na ja op het pakket uit USA na dan maar daar was er persoonlijk contact. Zoll had n tjes ooen gemaakt, doorzocht, zakjes op een papier met plakband vastgeplakt, briefje erbij en verzegeld dicht geplakt. Netjes gewerkt Deutsche Zoll!
 7. Ons mag je wel pb sturen, wij zouden graag wat vijgen van je willen overnemen.
 8. Netjes berekend, hier komen we op veel meer uit maar kwa kosten ei en vlees bio scharrel. Eerste doosje eitjes hebben de dames gelegd, vroeg dit jaar zeker zonder kunstlicht of in de kas. Dit jaar druk met zaaien en doen, dus normaal broedeieren uitbroeden. Februari de Zweedse bloemkips hennen terug halen en bij de fokhaan apart doen, dan kunnen we in maart de eitjes verzamelen en dan uitbroeden, de Bresse AOC, Barbezieux en Bresse raskips dan nog. Niet zoveel eieren en kuiks, na selectie genoeg fok- en vleeskips. Een groep AOC hennen mogen jaartje legkips spelen en dan als vleeskips opwintersport.
 9. Zoals Jorieke al de tip gaf boomgaard met kips, maar je ook in 2 stukken delen met het hok in het "midden". Dan kun je ze van stuk wisselen en het bewerkte stuk in gebruik nemen voor groente fruit en co. Dat hebben we hier ook, werkt wel fijn, dan is het bewerkt en bemest klaar voor gebruik. Na ja dat is de opzet, omdat we meerdere foktomen enrassen hebben gaat dat niet meer op. Denk dat je een systeem moet weten te vinden wat je zelf fijn vindt, zelf heb ik verschillende uitgeprobeerd. En ben bij a la markedgarden gebleven, met name ook dat het voor kids ook makkelijk is.
 10. Oe dat worden dan gesneden foto's, om gezeur met de buren te voorkomen. Is al een wonder als ik foto's kan maken, zonder bezwaar. Gedonder komt vanzelf op je af letterlijk, wacht even het slechte weer af. Is nu een gazon stukje, met een laurierheg en stroken graszoden uitgestoken. Meer eigelijk niet, op de knoflook na in het eerste bed, maar die is niet te zien op de foto.
 11. Ja met week netjes ontvangen, post werkt het is een wonder. Ook zaaien met deno en dan pas met zaaigrond bedekken? Ze krijgen een mooi plekje met licht, als ze groot genoeg zijn mogen ze na ijsheilige in de kas en met zonnig weer buiten spelen. Dan gaan we morgen maar de eerste zaaien, hou je op de hoogte. Hopelijk heb ik geluk en gaat het goed lukken, dat we gezonde planten mogen krijgen. ben zo onbekend met de plant, gaat dus alleen om de wortel. Niet winterhard, binnen overwinteren. Info verzamelen ...
 12. Alle bedden van de keukentuin zijn klaar voor gebruik, voorzaaien en dan planten. Alleen nog even de graszoden kruien, de gaten in de voliere dicht gooien. De kips pikken, graven en zandbaden er op los. Zulke gaten had ik alleen bij de hybriden legkips gezien, maar nu zitten de kips wel extra lang in de voliere. Roofvogels en andere roofdieren, ophokplicht dan gaan ze ook wel in de voliere zulke fratsen uithalen. Van alles en nog wat voorzaaien en dan planten, naast de paprika, aubergine en tomaten en co. Zo nu even wat kruien en dan zaaien. KLAAR! Laatste kruiwagens waren zwaar, 4 kruiwagen ipv 3 en propvol ipv vol. Maar ben meer dan tevreden met de opzet, 8 bedden geworden. Even bakkie leut en dan wat zaaien, als ik de energie daar nog voor over heb.
 13. De laatste 2 extra bedden aanleggen in de keukentuin, graszoden uitsteken en egaal harken. Dan komt er nog een laag compost op en iets hoger te liggen. Klaar voor de kruiden, specerijen, bloemen, groente en fruit, zaaien en planten zodra de tijd er daar voor is.
 14. Dankzij Mellie kunnen we nu gezellig aan dit topic deelnemen, nog tip hoe zaaien en planten en overwinteren? Totaal geen ervaring met deze bijzondere plant.
 15. Quote Sjonge jonge, wat ben ik toch op dreef met het niet bijhouden van mijn moestuinseizoen. Er zijn vele maanden verstreken sinds de laatste keer. Oops... Schop even je blog omhoog ipv een topic, ga nu weer gezellig verder lezen en genieten. Hopelijk laat je ons weer via je blogs een kijkje nemen en meegenieten.
 16. Fre3ke zo een onhandige route herken ik een beetje, hier door de woonkamer over de varanda de tuin in. Met die vliegen is verschrikkelijk! Maar jouw route is wel een grotere opgave dan hier, met het fornuis uit doen ook herkenbaar ... Gelukkig kan ik een timer doen, maar dan nog zet ik alarm om te controleren. En dan nog denk ik wel eens, waarvoor is dat alarm ... Ja hele leuke buren, na ja is maar wat je leuk vindt. Persoonlijk ben ik niet zo, vindt het een nare persoonlijkheid. Jouw buren zijn zo te lezen, ook leuke buren zeg. Vindt je het zelf erg dat je alles alleen moet doen, als het namelijk een bewuste keuze is alleen te blijven is het jouw ding en gaat het hun geen ... aan. Net zo wat kinderen aan gaat, dat zijn jouw privezaken. Als jij tevreden bent met jouw werkwijze en resultaten, dan doe jij het goed. Misschien zeggen ze dat je alles fout doet, omdat ze het zelf niet beter kunnen en maloers zijn? Schutting is dan heerlijk, hoog en zonder doorkijk. Ja dat was hier ook de bedoeling. Maar het is wegens omstandigheden ander gelopen, nu staan er laurierstruiken. En dan komt er met de tijd betongaas met klimplanten, liefst nuttige klimplanten voor de keuken natuurlijk. Leuke is dat ze niks mogen plukken, ze mogen alleen nemen als het op hun bodem valt. Ze zullen nu wel druk roddelen wat een achterlijke tuin ik er van maak, omdat ze er niks van begrijpen. De opzet markedgarden a la keukentuin, zullen ze niet kennen laat staan opkomen. Vandaag nog een bed bij het gazonstukje uitgestoken. Morgen aan de anderen kan en dan liggen alle bedden. De uiterste voor fruitbomen, fruitstruiken en wat daar mooi tussen en onder past. Bedden voor groente, bedden voor vaste groente en dan bed voor kruiden. De bedden bij het gazon voor de bloemen, tijdelijke en vaste. Moet maar eens op papier zetten wat ik van plan ben, ook handig voor wanneer hoeveel wat zaaien en planten.
 17. Hier laten de kips ze links liggen, krijgen beter voer zijn ze van mening ...
 18. Ben niet de enige die schrijft Jorieke ...
 19. Giga ei zeg en was die ook dubbel of 3 dubbel zo lekker Bij Barbezieux normaal en normale een dooier eieren maar bij de Jersey Giant dubbel dooier als ze zo groot en zwaar zijn.
 20. Leuk dat je via youtube ons alle laat meegenieten van je tuin, vooral verder gaan zo!
 21. Ow dat klinkt niet zo best Flup, zal het meenemen met mijn ervaring of die dan blijven mag. Patrijs ga meteen even een kijkje nemen bij je blog, bedankt. edit Patrijs die cloches zien er handig uit, waar heb je die op de kop getikt? Ik gebruik 5 l flessen, werkt ook maar zoek zulke.
 22. Gister de eerste tuinbonen aquadulce (>68) voorgezaaid, in piepschuim trays van Loraine even wennen maar denk ideaal met de kou. Iemand ervarning met deze soort tuinbonen? Heb helaas maar weinig zaden van ze, dus hopelijk kunnen we wat zaadgoed overhouden van deze ronde. Men zegt dat het "winterharde" tuinbonen zijn en ideaal voor "winterteeld", om de bladluizen voor te zijn. Voorzaaien voor de duiven en co, niks nieuws en anders of ze goed beschermen. Anderen soorten is ook nog de bedoeling, eerst maar deze en dan pas de volgende. Edit Vandaag de karmazyn gezaaid, 68 x.
 23. Fre3ke vraag me nu af hoe groot je keuken en tuin zijn, als je zo moet omlopen dat het een opgave wordt verse kruiden te halen Is toch heerlijk zo vanuit de keuken, al dat lekker te zien en zo even vers uit de tuin te kunnen plukken. Het stomme is dat er wel een deur was, maar die is dicht gemaakt en raam in gezet. Ons huis was geen huis maar een kantoor, dus een omgebouwd kantoor als huis. De buren genieten er zo van te zeggen dat hun huis wel een huis is en ons huis een kantoor was. Geen idee waarom ze zich daar zo aan optrekken, maar goed aparte buren. Net laatste bed klaar gemaakt, eentje minder dus zijn er 6 geworden ipv 7. Ruim de heft blijft gazon, waar ik dan een terrasje wil maken. Daar dan de bedden anders maken, zodat we toch wat boompjes en co kunnen planten voor schaduw en sfeer.
 24. HuubbvG leuk en handig dat je ook een keukentuin hebt, lijkt me echt heerlijk zo vanuit de keuken alles vers snibbelen wat je nodig hebt.ow ja blog altijd leuk om te lezen. manlief kan daar zelf geen opening maken, het is een dubbele spouwmuur. En we hebben natuurlijk een deur nodig, met geisoleerd geluidsdemmend glas vaan 2 a 3 dubbel ... Dus dan is het beter dat alles samen te laten doen. Nu zie ik jullie al afvragen waarom zo een belachelijk dubbel dik geisoleerd glas ... Nou gezien er hier regelmatig straaljagers overjagen en bommen werpen ... Een oefenplaats is hier dicht bij en de vliegroutes biven ons gebied. Daarbij is er ook een sportvliegplaats, waar vliegtuigjes, helicopters en zweefvliegtuigen op en neer gaan. En de helicopters met dubbel wieken (iemand idee hoe die heten) en traumahelicopter. En bundesstraße en autobahn, maar voor de rest is het wel heerlijk rustig. We gaan met de tijd een laurierheg, noten- en fruitstruiken en bomen planten. Dan wordt dat ook weer een stuk beter na al dat snoeien en zagen, helaas zijn veel bomen gesneuveld die ziek of dood waren en een gevaar vormde. De droogte en insectenbeval.
 25. Is het geen idee een vitrinekast met licht te nemen? Zijn nu nieuwe met staalframe die daar voor gebruikt worden. Zijn plantenliefhebbers die ze met extra belichting en ventilators ombouwne voor hun planten. Ventilators van computers bijvoorbeeld zou ook kunnen, dan kun je de sterkte kiezen en instellen, dat is mijn manliefs afdeling maar mogelijkheden zat lijkt me zo.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...