Jump to content

Jane Doe

Members
 • Posts

  4,698
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jane Doe

 1. Is te hopen dat de dieren (paard, rund, wat dan ook) geen bespoten (ruw)voer krijgen. Mochten bonen en tomaten en anderen gewassen slecht worden en kapot gaan, dan zit je met vergiftige grond voor een paar jaren. Vervangen of gewassen op die die daar tegen kunnen en hopelijk zuiveren. Maar beter is die troep niet in je tuin te halen, informeer waar de mest weg komt. En als die het niet weten of kunnen zeggen, oppassen gewaardschuwd mens ...
 2. Poe wat een topic, maar als je pacht pet hact naar m2 moestuin omrekend, wat zijn dan normale prijzen? Men kan best prijzen verlangen, maar zal dan ook "luxe" moeten leveren of hie zit dat?
 3. Droogte, veel werk en zweten ... Gezien ik amper zweet, is dat een uitzondering als mij het zweet uitbreekt. Maar met dit hete weer, felle zon en droogte zweet zelfs ik. Knoflook geoogst, rare oogst maar is wat pootgoed bij. Struikboontjes gezaaid, nu weer plaats in de middelste bedjes. Meer boontjes en nog bloempjes, ook wat voor het oog in de keukentuin. Iemand ervaring met okra? Wil okra gaan proberen, super gezond maar de consumptie geeft me een minder smakelijk beeld. De niet zo lekkere recepten geven me dan zo een glibberig snotterig beeld. Verschillende soorten gaan we proberen en dan de vruchten en zaden in verschillende recepten. Jullie ervaringen en ideeën zijn van harte welkom! De piepers willen niet zo, de droogte eist hun tol. We zullen ze een handje moeten helpen, elk gietertje helpt een paar drupjes op de heten bodem. Tuinbonen maar een paar nieuwe zaden, luizenplaag en weer heeft ze genekt. Peultjes en erwten niks geworden, weer nieuw bestellen zucht. 2e ronde zoete aarappels slips is gelukt, net op tijd de grond in nu is het afwachten. Ervaring met groen van bataten? Hier kijken of drogen en of het dan nog te gebruiken en eetbaar is. Werd met spekbonen vroeger gedaan en droogbonen, of het dan ook met dat groen gaat? Korte blog en zonder foto's kweet, beter dan niks of ook niet.
 4. Jane Doe

  1 juli?

  Prachtige knoflook en die bij wat een pracht met die kleuren en donkere contrast.
 5. Jane Doe

  Knoflook geoogst

  Als eerste beterschap! Mooie oogst en verzameling, handig dat men hier kan helpen met de soorten knoflook, ui/prei soorten het zijn. Hier zijn de de etiketten/bordjes van de knoflook "onleesbaar" geworden, met als gevolg een hoop gedoe er achter zien te komen welke soorten ze nou ook al weer zijn. Anders blijft het bij een Franse soort, zucht dan wordt het een mix van onbekende Franse soorten.
 6. Zekers jammer, maar herken dat gedoe met de foto's en slimmer nog hele tekst weg. Copieer de tekst als ik er op tijd aan denk, maar als me dat overkomt plaats ik niet eens. Hopelijk mogen we toch weer genieten van je blogs, geniet van je waardevolle tijd. En hopelijk kun je die mooi in je tuin besteden en genieten.
 7. Mooi plek voor ze, maar we wonen niet in de buurt. Zal vast iemand dichter bij zijn, die ze een mooie plaats kan geven. Denk nog goed na over je citrus, waardevolle plant.
 8. Te druk met van alles en nog wat en te moe, om zelf het forum te lezen laat staan wat te schrijven. Tulpen pellen in de keukentuin en dan in de opslag, tot ze weer gepoot kunnen worden. Een bed vol met kidney bonen. En een ander bed met zoete lupine, afwachten welke kleur. Dan nog een bed met anderen droogbonen en zo komt elke bed vol. Gewoon uit de winkel niks zaaigoed, eigelijk voor in de keuken. Piepers staan er mooi bij, staat wel rommelig al die verschillende door elkaar. Frambozen stekjes geplant, maar ben bang dat ze de droogte niet overleven al is er nu wel wat regen. We zullen het zien, of ze weer groen uitlopen. Citroengras geplant, hopelijk doen ze het dit keer wel goed. In een kuip was meer succes, maar in de volle grond moet toch ook kunnen. Zoete aardappel en zo anderen dingen willen niet echt, geen idee of daar nog wat van komt. Zoveel te zaaien en planten, zoveel te doen we doen wat we kunnen. Alleen is niet zoveel mogelijk, maar elke gedane taak is er een. Gras maaien met de accumaaier gaat een stuk sneller en makkelijker, dan met steeds dat snoer in de weg en aan de kant leggen. Gras voor mülchen gebruiken, zand in de keukentuin ziet er al anders uit met dat gras en die houtsnippers. Zo dat was het weer voor deze keer.
 9. Jane Doe

  De kas

  Heerlijk zo een kas, hmmm al die tomaten en co.
 10. Poe veel gedaan, heerlijk die zithoek zal lekker koel zijn met al dat groen en in de schaduw.
 11. Heerlijk natuurlijk tuin, al veel groen staan.
 12. Wat een heerlijk vakantie paradijsje, een natuurlijke zelfverzorgingtuin.
 13. Op een paar na zijn de piepers gepoot en dan zaaien en planten! Zoveel te doen, nu al gevoel achter te lopen en verloren seizoen. Hoe gaat jullie daar mee om? Gras kan al gemaaid worden en mülchen maar, eerst de piepers bedekken. En dan de keukentuin, nu meer een klein keukehof met de narcissen en tulpen. Ook stukje gras laten groeien en dan de zeis proberen, is een tijdje geleden en is een kleintje (kort 50 cm). Mag nog even buiten spelen, dus ga snel naar buiten voor het kinderbedtijd is 😴 Edit Weer een stukje bed verder, nog wat te gaan maar stukje bij beetje bed. Mooi plaats voor zaaien en planten, iemand ervaring met radijsjes met worteltjes en wit zand zaaien? Met de bedoeling dat de radijsjes snel geoogst kunnen worden en de worteltjes meer ruimte krijgen, ipv uitdunnen en zo zaadgoed verspillen. Het restje radijszaadgoed staat er mooi bij in de verhoogde plantenbakken, wordt binnenkort snoepen. Met hoeveel interval zaaien jullie sla, ook met een week of juist korter/langer? Pluksla zaaien we gedeeltelijk in potten, leuk voor de kindjes thuis. Kunnen ze thuis verse sla ervaren en dan zelf weer verder zaaien. Zo ook met dwerg tomaatjes. Of groentjes in zandblokjes, die ze dan zelf thuis kunnen planten. Met zaaien kun je mooi het tellen en rekenen spelende wijze oefenen. Wens alle een goede nachtrust 😴
 14. Zo te zien wel, zoneman heeft ze net van de boom getrokken 😪
 15. Kun je niet de bloemen wegen en dan gemiddelde nemen en zo naar per l omrekenen? Is maar een idee en zoals ik het ga doen op mijn luie manier. Gewoon plukken en niet tellen of ik precies het aantal bloemen geplukt heb 😬 Staan hier zoveel dus maar mooi nuttig gebruiken. Vergeet te vragen hoe ver je het kan inkoken/indikken? Gewoon naar smaak hoe vloeibaar of dik de siroop gewenst is?
 16. Wat knapt dat dan meteen op, handig als je met de maaier tussendoor kan maaien. Met gras mülchen we ook, met de tijd verbeterd de grond ook. En de piepers zijn mooi bedekt, hoop rijen hoeveel kg hebben jullie gepoot?
 17. Donderdag maar weer mijn verjaardag over geslagen, maar ben wel gezegend. Zoneman heeft mooi gezongen, manlief een prachtige bos bloemen gegeven en vrienden zijn even langs gekomen. En na lang wachten en verschuiven stond de tunnel op mijn verjaardag, toeval of planning van boven. Natuurlijk meteen aan de indeling begonnen, mooie moederbodem die met de tijd meer compost structuur zal krijgen. Veel te doen van alles en nog wat, zaaien, planten, poten, tunnel, market garden, siertuin en zo blijven we aan de gang. Ook moet nodig aan de ackers begonnen worden, grootste deel maar inzaaien en daar geen werk dit jaar mee. Bed voor bed en block voor block klaarmaken, de courgettes, meloenen en pompoenen kunnen daar mooi plaats krijgen. En de bonen aan de bouwhekken, denk met alle gewassen die daar nog bij gezaaid, geplant en gepoot kunnen worden is het een mooi begin voor het eerste jaar. Met de herfst en winter dan mooi plaats voor wortels, prei en koolsoorten zoals spruitjes en boerenkool. In de siertuin komen frambozen heggen, lekkere snoeptuin en de buxus zijn vorig jaar door de rupsen bevallen. Zullen nu ook wel niet vrij blijven van de schimmel, dus worden ze vervangen door eetbare heggen. Is wel geen wintergroen, maar zal al dat fruit wel meer dan goed maken. Zo en nu moet ik aan de slag, met koffie de tuin in. Eerst is zoneman aan de beurt, die heeft wat leuks te doen en dan zien we wel weer verder hoe en wat we kunnen doen en afmaken.
 18. Donderdag een nog oudere muts geworden.
 19. Een graskantensnijder, wij hebben er een van honda. Daar kan ik geen kanten tegen steken, dat ding rijdt zo snel de kanten er van af.
 20. Wat een heerlijk verslag weer! Zo een veelzijdige tuin met al die afwisselende gewassen en gerechten.
 21. Wat zijn jullie heerlijk bezig geweest en wat een gezellige samenwerking! Mooie moestuin en tunnel, veel werk verzet. Dat is gied te zien, leuk dat je ons zo mee laat kijken.
 22. Hoe is die dan te groot, te lang of ook te breedt? Vallen jullie niet net buiten die regel, omdat jullie voor die regel de kas hadden?
 23. Hiezo niet echt mooi, staat toch netjes? Is fijn werken als er bestrating is, alleen al die bacher blijft weg. Vegen als er zand en co komt klaar. Jullie zijn weer gied bezig geweest?
 24. Jane Doe

  Haver telen

  Vlokken zijn plat gewalst 😉
×
×
 • Create New...