marije124 Geplaatst: 22 maart 2015 Geplaatst: 22 maart 2015 Kan iemand mij iets vertellen over de volgende oude soorten bonen? Zoals wanneer zaaien en oogsten, moet je ze pellen/doppen en wat voor maaltijden maak je ermee? Zijn ze te bewaren? Ik kreeg ze gisteren aangeboden en heb uiteraard dankbaar geaccepteerd maar google helpt me hierin niet veel verder. Jullie wel? Het gaat om de volgende soorten: Heilig Boontjes, kardinaalsmuts en dan nog half bruin half wit. Ik heb echt geen idee of je net als bij erwten alleen de boon eet of net als bij sperciebonen zeg maar. Quote
RobO Geplaatst: 23 maart 2015 Geplaatst: 23 maart 2015 (aangepast) heilig en halfbruin ken ik, dat zijn stokboontjes die hier gedroogd worden en later geweld en gekooktzaaien half mei of iets eerder als het warm genoeg is, opkweken langs bamboe oid van 2 meter hoog, plukken als de bonen rijp zijn (geel/bruin), goed drogen en bewarenkoken: 12 uur weken, zachtjes koken tot gaar, na 1,5-2 uur 23 maart 2015 aangepast door Gast Quote
marije124 Geplaatst: 23 maart 2015 Auteur Geplaatst: 23 maart 2015 Dank je wel. Inmiddels weet ik dat de derde soort yin yang boontjes zijn Quote
RobO Geplaatst: 23 maart 2015 Geplaatst: 23 maart 2015 ok, die hebben we ook (vind ze niet zo lekker, maar wel leuk) Quote
jasmin Geplaatst: 23 maart 2015 Geplaatst: 23 maart 2015 Heilig boontje kan je ook groen eten. Bij mij heeft ie wel draad, dat is iets minder, maar weegt wel op tegen de smaak (groen koken, met de dikke bonen er al in) Yin yang boon is volgens mij geen klimmer, maar een lage plant Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.