Ga naar inhoud

heilig boontje, kardinaalsmuts en half bruin half witte bone


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Kan iemand mij iets vertellen over de volgende oude soorten bonen? Zoals wanneer zaaien en oogsten, moet je ze pellen/doppen en wat voor maaltijden maak je ermee? Zijn ze te bewaren? Ik kreeg ze gisteren aangeboden en heb uiteraard dankbaar geaccepteerd maar google helpt me hierin niet veel verder. Jullie wel? Het gaat om de volgende soorten: Heilig Boontjes, kardinaalsmuts en dan nog half bruin half wit.

Ik heb echt geen idee of je net als bij erwten alleen de boon eet of net als bij sperciebonen zeg maar.

Geplaatst: (aangepast)

heilig en halfbruin ken ik, dat zijn stokboontjes die hier gedroogd worden en later geweld en gekookt

zaaien half mei of iets eerder als het warm genoeg is, opkweken langs bamboe oid van 2 meter hoog, plukken als de bonen rijp zijn (geel/bruin), goed drogen en bewaren

koken: 12 uur weken, zachtjes koken tot gaar, na 1,5-2 uur

aangepast door Gast

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...