Jump to content
  • entries
    11
  • comments
    2
  • views
    703

Entries in this blog

Eerste bloemetje cucamelon

Het eerste bloemetje van de cucamelon bloeit. Gelukkig heeft de plant geen last gehad van de regen en hagel de afgelopen dagen. Ik heb de plant half april buiten gezet, op de gok. Ik had iets te vroeg gezaaid..

Carina

Carina

Mini moestuin

De eerste foto's van mijn mini tuintje. In de potten staan cucamelon en radijs/rucola. In de zinken emmer staat pluksla en in de volle grond staan rozemarijn, kerrieplant, peterselie, bieslook, tomaat(moneymaker) en aardbei. Binnen staan nog paprika, Cherrytomaat, minikomkommer. Deze plantjes wil ik later ook in een pot in de tuin zetten. Vandaag heb ik nog kropsla en popcorn mais gezaaid.

Carina

Carina

11 aug

Oogst van gisteren:) de spinazie was heerlijk! De courgettes doen erg hun best, meer dan we op kunnen. Volgend jaar minder courgette planten!!! Ook minder ijsbergsla planten, want elke dag sla is ook niet wat... De moneymaker-tomaten verkleuren nu ook voor een groot deel:) Chinese kool gezaaid en ook 2 spinazie soorten, want daar hou ik van!   De eerste gele stamboontjes heb ik inmiddels gespot (1,5 maand na het zaaien)

Carina

Carina

Begin augustus, even een snelle update

De eerste moneymaker tomaat zonder neusrot hebben we vandaag gegeten, lekker! De bolcourgettes uit de achtertuin kunnen we ook vaak plukken. We hebben 2 dezelfde planten, de ene geeft mooie ronde courgettes en de ander geeft grotere ovale courgettes... Maar de smaak is prima. Ook van de pronkbonen wordt goed gegeten! Best lekker:)   De moestuin wordt steeds voller, er staat nu Chinese kool, spinazie (3soorten), aardbeien, courgette(als het goed is gaat morgen de eerste vrouwelijke bloem bloeien)

Carina

Carina

De eerste tomaatjes!

Eindelijk... Na dagen wachten, hadden deze,tomaatjes hun mooie kleur. Bij het plukken bleek dat ze neusrot hadden... Heel jammer, hopelijk gaat dat met de andere tomaten niet gebeuren! Hieronder een foto van de 'goeie' kant...   Verder gaat het goed in de tuin, bosbessen zijn rijp, de bramen ook. Al 1 keer pronkbonen gegeten, verrassend lekker (als snijboon). Courgettes gaan goed, spinazie komt boven, sla krult al een beetje en de aardbeien geven ook nog steeds. De stokbonen hebben de luizenp

Carina

Carina

Het einde van de peultjes...

Gisteren de peultjes uit de grond gehaald, omdat er meeldauw op zat. Er zaten toch niet zoveel bloemen meer aan... Dus dan maar rigoureus alles eruit!   Verder gaat t goed in de tuin bij huis, grote aardbeien, de eerste rijpe bramen, en ook al wat rijpe bosbessen (alleen nog niks van geproefd, want de vogels zijn sneller...) De eerste bolcourgette groeit nu ook, helemaal leuk! Er zitten ook al bonen aan de pronkboon.   In de moestuin komen de boontjes op en is de courgette goed aangeslagen.

Carina

Carina

Alles groeit lekker

Hoeronder weer een collage, De peultjes hebben hun beste tijd gehad, geloof ik. Er komen weinig nieuwe bloempjes meer... De pronkboon daarentegen begint het nu toch mooi te doen! Van links naar rechts, Pronkboon, courgette, bosbes, tomaat, peultjes met op de voorgrond worteltjes en ijsbersla!

Carina

Carina

En weer een week verder

Weer 2 collages:) Collage 1; radijs, druif, paprika, wortel (met op achtergrond peultjes) en ijsbergsla   Collage 2;courgette, rode bes, courgette, tomaat, aardbei

Carina

Carina

Een week later

Twee collages van mijn tuintje. De eerste bloem van de courgette is gezien, maar geen courgette. Het eerste tomaatje laat zich in de tuin zien. (Op het balkon staan ook 3 potten met tomatenplantjes, daar hangen inmiddels ook al 3 tomaatjes aan. Verder veel bloempjes.   Er is al 1 pronkboon te zien... De rest wordt door iets aangevreten/opgegeten...   De ijsbergsla en radijs komen al boven:)   De peultjes woekeren lekker verder, de braam, bosbes en rode bes beginnen een beetje te kleuren. Aard

Carina

Carina

Met foto's...

Courgette: Peultjes: (erg rommelig...) Paprika: Peper: Braam: Pronkboon: Druifje: Aardbei: Tomaat (een van de vele): Bosbes: Munt: Rucola: Veldsla:

Carina

Carina

Mijn eerste 'moestuintje'

De eerste fotootjes van mijn 'moestuintje'   We hebben rucola, veldsla, munt, ijsbergsla, wortelen, radijs, tomaat, braam, druif, bosbes, rode bes, aardbei, peultjes pronkboon en courgette

Carina

Carina

×
×
  • Create New...