Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik herinner me dat m'n ma vroeger soms van die kleine, jonge bloemkool klaarmaakte. Qua smaak niet te overtreffen.

Zijn dit gewoon jonge bloemen? Dus gewoon heel vroeg geoogst? (zijn die dan al rijp genoeg?)

Of gebruik je hiervoor best een specifiek ras?

 

Ik vermoed dat je ze ook korter op elkaar kan planten dan.

En voor ons is een gewone bloemkool toch altijd te groot.

Geplaatst:

kán een jonkie geweest zijn. de smaak is ook afhankelijk van soort grond en bemesting

wij telen wel eens deze: snowball, wordt niet mega en is hier erg lekker (ook voor de mee-etertjes op de tuin dus tegenwoordig onder een gaas)

Geplaatst:

Dat zou dus een kaskooltje kunnen zijn want die worden gemiddeld niet zo groot. Persoonlijk vindt ik de kaskooltjes ook het lekkerst. De periode dat ze er zijn is het late najaar en vroege voorjaar. Je kan een bloemkool op iedere grootte oogsten en eten, dat maakt niets uit voor de smaak. Zelfs kleiner is lekkerder.Maar als hij uit elkaar begint te groeien ben je te laat. Eerder oogsten en dan meer planten zetten gaat niet werken omdat de plant nauwelijks meer groeit tijdens de koolontwikkeling.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...