diesel4666 Geplaatst: 12 februari 2016 Geplaatst: 12 februari 2016 Ik herinner me dat m'n ma vroeger soms van die kleine, jonge bloemkool klaarmaakte. Qua smaak niet te overtreffen.Zijn dit gewoon jonge bloemen? Dus gewoon heel vroeg geoogst? (zijn die dan al rijp genoeg?)Of gebruik je hiervoor best een specifiek ras? Ik vermoed dat je ze ook korter op elkaar kan planten dan.En voor ons is een gewone bloemkool toch altijd te groot. Quote
RobO Geplaatst: 13 februari 2016 Geplaatst: 13 februari 2016 kán een jonkie geweest zijn. de smaak is ook afhankelijk van soort grond en bemestingwij telen wel eens deze: snowball, wordt niet mega en is hier erg lekker (ook voor de mee-etertjes op de tuin dus tegenwoordig onder een gaas) Quote
sluipwesp Geplaatst: 13 februari 2016 Geplaatst: 13 februari 2016 Dat zou dus een kaskooltje kunnen zijn want die worden gemiddeld niet zo groot. Persoonlijk vindt ik de kaskooltjes ook het lekkerst. De periode dat ze er zijn is het late najaar en vroege voorjaar. Je kan een bloemkool op iedere grootte oogsten en eten, dat maakt niets uit voor de smaak. Zelfs kleiner is lekkerder.Maar als hij uit elkaar begint te groeien ben je te laat. Eerder oogsten en dan meer planten zetten gaat niet werken omdat de plant nauwelijks meer groeit tijdens de koolontwikkeling. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.