Jump to content

sluipwesp

Members
 • Posts

  406
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sluipwesp

 1. Klopt, twee oogsten per plant. Ik heb ze 16 april gekocht en in de kas geplant, en die zullen rond 20 maart gezaaid zijn vermoed ik. Het zijn geënte planten en die hebben meer groeikracht en blijven ook langer gezond. Mijn ervaring is dat de vruchtjes tot 1 september mogen zetten, dan zullen ze nog uitgroeien tot een rijpe meloen. Nadeel is wel dat ze dan minder zoet zijn.
 2. Hier dan een foto van onze geënte oog meloenen in de koude kas. Ik laat de eerste ronde er 4 tot 5 zetten per plant en de rest van de vruchtjes trek ik er steeds af. Deze maand zullen de meloenen rijp worden en daarna kan ik weer 4 tot 5 vruchtjes per plant laten zetten die rijp zullen worden.
 3. @fre3ke altijd leuk om te lezen dat de info die ik geef gewaardeerd word. Wat betreft je vraag zou ik eerst kijken welke van de twee bevrucht is en uiteindelijk een overhouden.
 4. @BioTuinder allereerst valt het mij op dat de plant weinig ruimte meer heeft om te groeien. Ik zie eigenlijk ook nog geen vrouwelijke bloemen (vruchtjes) dus nu nog niets te snoeien. Ik zie 5 hoofdranken en daar zullen later in de oksels nieuwe ranken verschijnen met de vrouwelijke bloemen. Het is wel belangrijk om het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke bloemen te herkennen zie foto.
 5. @MSDG "dus vervolgens is het alle zijranken na de eerste vrouwelijke bloem toppen?" Inderdaad, dan moet het goed gaan.
 6. @BioTuinder Dat klopt, maar deze bloem is een klein meloentje (vrouwelijke bloem) en die laat je natuurlijk zitten met een blad. De mannelijke bloemen komen meestal in de oksels van de hoofd stengel(s).
 7. @MSDG bij de 1e foto is de zijrank getopt op 1 blad en bij de 2e foto niet.
 8. @appelvrouw ze staan 35 cm x 35 cm van elkaar. In het verleden hadden we stengelsla die iets rose/rood was maar die schoot veel te snel en bleef vrij dun. Deze was wel iets smakelijker dan de groene variant. Stengelsla kan niet goed tegen warmte en zeker niet als ze te droog staan want dan schieten ze snel. Ik zaai maar voor 1 keer in de koude kas rond half februari daarna voor in de volle grond vanaf maart tot begin juli anders wordt het te laat.
 9. @BioTuinder nu nog niet snoeien. Als de hoofdrank zijscheuten krijgt die op 1 blad snoeien daar komt de meloen aan als het goed is. De hoofdrank snoeien is afhankelijk hoeveel ruimte je hebt. Zo doe ik het altijd.
 10. Deze moeten niet te lang meer staan anders schieten ze te veel en het blad word ook te oud.
 11. @Flup zei: "het lijkt alsof de slakken niet zo gek zijn op stengelsla in vergelijking met een gewone slakrop" Dat is hier ook het geval, gelukkig maar. Leuk dat dit topic van deze bijzondere groente gestart is, ik zal morgen ook een foto van onze stengelsla hier plaatsen.
 12. Te sterke groei kan ook een oorzaak zijn dat de jonge kersen er afruien. Hier hebben na 10 jaar een Regina opgeruimd omdat hij maar een paar kersen per jaar gaf. Wel vol van bloemen ieder jaar maar daar bleef het ook bij. Ook bestuivende rassen er naast gehad maar hielp ook niets. Nu hebben we sinds een paar jaar een nieuwe Regina op een zwak groeiende onderstam die zelfs het eerste jaar al kersen gaf.
 13. Welkom op het forum Carla! Leuk om te lezen dat je al zoveel bruikbare tips van hier hebt kunnen gebruiken. Ik wens je veel succes op het MoestuinForum!
 14. @Mellie ik zou voor de bevruchting zelf maar een handje helpen, ik verwacht niet dat er veel bijen het raam binnen zullen vliegen.
 15. @Marielle1966 je kan het glas in de gevel vastzetten met een aluminium strip of met alleen vast te kitten of allebei, zoals men hierboven heeft beschreven.
 16. @Jorieke123 Dat zijn al veel vlinders heel vroeg in de tijd. Hier moet de val voor pruimen en peer/appel nog opgehangen worden.
 17. Hier staan de geënte oog meloenen al in de kas in de grond. Boven de grond gebeurt er eigenlijk weinig maar in de grond maken ze wel wortels. De meloen zullen pas echt gaan groeien als de nacht temperatuur niet meer onder de 15 C zakt. Overdag is de temperatuur nu geen probleem meer in de kas.
 18. @Mellie Leuk, en misschien later ook nog vruchten....
 19. @Lsjr33 Verplaatsen kan natuurlijk wel zolang het niet vriest binnen. Zou zelfs beter zijn als ze nu te weinig licht krijgen maar de groei zal afnemen door de koude nachten. Of je ze verplaatst is afhankelijk van hoe groot de planten nu zijn.
 20. @Lsjr33 vorig jaar hier de zoete aardappels op 9 maart naar de kas in de grond. Dat was toch wat te vroeg omdat ze een maand niets deden. Gelukkig niet bevroren en het is toch nog goed gekomen.
 21. Dit zou niet mogen gebeuren en is heel jammer... Ik vermoed dat het luchtraam niet juist in de nok is gezet. Als ik het goed ziet moet je bij deze nok het luchtraam in het nokprofiel laten vallen door het ongeveer 90 graden open te houden. Het profiel van het luchtraam valt dan over het profiel van de nok en als je het luchtraam laat zakken kan het niet meer uit de nok los komen tenzij je het luchtraam weer heel hoog open zet.
 22. Ik zal jullie op de hoogte houden, maar het zal nog wel even duren voordat ik er uit ben en tot aanschaf over gaat.
 23. Dank je wel @rorror dat is veel informatie! Het doel van het uitstrooien van bentoniet is inderdaad het vasthouden van vocht en voedingsstoffen. We zitten hier op zavelgrond en ieder jaar wordt er wel wat compost en potgrond aan de grond toegevoegd maar in de zomer droogt het toch te makkelijk uit. Ik heb het dan over in de kas. Ik lees over bentoniet veel positieve verhalen op internet vandaar de vraag. Of het kattenbak vulling gaat worden weet ik nog niet het moet wel kwaliteit spul zijn. Ik ga het verder onderzoeken wat het beste bij mij past.
 24. Ja ik weet het, het is al even geleden dat iemand hier reageerde maar toch wil ik mijn vraag stellen. Ik vraag mij namelijk af of kattenbakvulling bentoniet is? Zo ja dan kan het hier interessant zijn als grond verbetering.
 25. In de professionele tuinbouw zal de stalen poot altijd in het midden van de betonnen paal staan, zoals bij de laatste foto. Misschien had de vorige eigenaar een reden om het anders te doen zoals op de eerste foto's maar ik zie niet waarom. Het lijkt mij voor de stevigheid niet veel uit te maken omdat de betonnen paal ingesloten is en dus moeilijk kan gaan 'wandelen'. Als je het zou willen veranderen moet je volgens mij ook nieuwe gaten in de goot boren en dat is ook niet ideaal.
×
×
 • Create New...