Jump to content

sluipwesp

Members
 • Posts

  394
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Welkom op het forum Carla! Leuk om te lezen dat je al zoveel bruikbare tips van hier hebt kunnen gebruiken. Ik wens je veel succes op het MoestuinForum!
 2. @Mellie ik zou voor de bevruchting zelf maar een handje helpen, ik verwacht niet dat er veel bijen het raam binnen zullen vliegen.
 3. @Marielle1966 je kan het glas in de gevel vastzetten met een aluminium strip of met alleen vast te kitten of allebei, zoals men hierboven heeft beschreven.
 4. @Jorieke123 Dat zijn al veel vlinders heel vroeg in de tijd. Hier moet de val voor pruimen en peer/appel nog opgehangen worden.
 5. Hier staan de ge├źnte oog meloenen al in de kas in de grond. Boven de grond gebeurt er eigenlijk weinig maar in de grond maken ze wel wortels. De meloen zullen pas echt gaan groeien als de nacht temperatuur niet meer onder de 15 C zakt. Overdag is de temperatuur nu geen probleem meer in de kas.
 6. @Mellie Leuk, en misschien later ook nog vruchten....
 7. @Lsjr33 Verplaatsen kan natuurlijk wel zolang het niet vriest binnen. Zou zelfs beter zijn als ze nu te weinig licht krijgen maar de groei zal afnemen door de koude nachten. Of je ze verplaatst is afhankelijk van hoe groot de planten nu zijn.
 8. @Lsjr33 vorig jaar hier de zoete aardappels op 9 maart naar de kas in de grond. Dat was toch wat te vroeg omdat ze een maand niets deden. Gelukkig niet bevroren en het is toch nog goed gekomen.
 9. Dit zou niet mogen gebeuren en is heel jammer... Ik vermoed dat het luchtraam niet juist in de nok is gezet. Als ik het goed ziet moet je bij deze nok het luchtraam in het nokprofiel laten vallen door het ongeveer 90 graden open te houden. Het profiel van het luchtraam valt dan over het profiel van de nok en als je het luchtraam laat zakken kan het niet meer uit de nok los komen tenzij je het luchtraam weer heel hoog open zet.
 10. Ik zal jullie op de hoogte houden, maar het zal nog wel even duren voordat ik er uit ben en tot aanschaf over gaat.
 11. Dank je wel @rorror dat is veel informatie! Het doel van het uitstrooien van bentoniet is inderdaad het vasthouden van vocht en voedingsstoffen. We zitten hier op zavelgrond en ieder jaar wordt er wel wat compost en potgrond aan de grond toegevoegd maar in de zomer droogt het toch te makkelijk uit. Ik heb het dan over in de kas. Ik lees over bentoniet veel positieve verhalen op internet vandaar de vraag. Of het kattenbak vulling gaat worden weet ik nog niet het moet wel kwaliteit spul zijn. Ik ga het verder onderzoeken wat het beste bij mij past.
 12. Ja ik weet het, het is al even geleden dat iemand hier reageerde maar toch wil ik mijn vraag stellen. Ik vraag mij namelijk af of kattenbakvulling bentoniet is? Zo ja dan kan het hier interessant zijn als grond verbetering.
 13. In de professionele tuinbouw zal de stalen poot altijd in het midden van de betonnen paal staan, zoals bij de laatste foto. Misschien had de vorige eigenaar een reden om het anders te doen zoals op de eerste foto's maar ik zie niet waarom. Het lijkt mij voor de stevigheid niet veel uit te maken omdat de betonnen paal ingesloten is en dus moeilijk kan gaan 'wandelen'. Als je het zou willen veranderen moet je volgens mij ook nieuwe gaten in de goot boren en dat is ook niet ideaal.
 14. @Roland 'Hoe zorg je ervoor dat de nok niet instort wanneer meer dan de helft van het glas en spanten is verwijderd?' Dat voorkom je door de dakprofielen (spanten) terug te plaatsen iedere keer na het afhalen van 1 of 2 glasplaten, zo blijft de nok op zijn plaats. En rechts en links (om en om de glasplaten weghalen ipv een rij eerst er uithalen. Werk heel voorzichtig en geconcentreerd het is geen klusje wat je even snel doet.
 15. Die klemmen zijn eenmalig, omdat je ze heel moeilijk uit het gevelprofiel kan krijgen zonder te beschadigen. In de NEN-norm voor tuinbouwkassen staat beschreven dat je in de gevels die klemmen moet gebruiken. Zonder klemmen zal je gevel ook wel heel blijven als je kas tenminste beschut staat. Als je kas min of meer op de open vlakte staat en bij storm dus veel wind vangt zou ik adviseren wel klemmen monteren.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.