Jump to content

sluipwesp

Members
 • Content Count

  345
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hier eindelijk de eerste rijpe watermeloen uit de kas van bijna 4kg zwaar.
 2. Een foto hoe het er hier uitziet in ieder oksel te zien. 1 vrouwelijke en meerdere mannelijke bloemen bij elkaar in een oksel.
 3. Die bloemen dat kan niet lang meer duren. Waarschijnlijk zie je in de oksels van de bladeren al iets groeien?
 4. @Mellie ik twijfelde ook wel een beetje als ik alleen naar de foto keek, maar in combinatie met de witte vlieg was ik meer zeker. Gelukkig geen phytophthora.
 5. Dit lijkt mij roetdauw en dat is een schimmel die op de zoete uitwerpselen van de witte vlieg groeit. Die witte vlieg is het probleem dan.
 6. Het kan ook zijn dat bloem 1 toch bezocht is door een insect maar dat de plant nog niet krachtig genoeg is om de courgette groot te brengen. Bemesting zit zo te horen volgens mij wel goed.
 7. Ik ben bang dat ze niet bestoven zijn. Vrucht 1 zou naar mijn mening al groter moeten zijn. En mijn ervaring is dat als je een mannelijke bloem na 24 uur gebruikt na open te zijn geweest die niet meer werkt. Ik hoop dat het bij jou courgetteplant anders werkt.
 8. @Mellie, reken maar dat jullie meloentjes nu ook als een raket zullen groeien. Zo groot als je nagel zegt mij niet zo veel want hoe groot zijn je nagels wel niet
 9. Mieren zijn hier echt monsters in de kas, ze vreten zoals bij @Jorieke123 altijd meerdere bloemkolen kapot. Ze houden ook erg van (Chinese) paksoi zie foto. Ik heb al vele niet giftige middeltjes gestrooid rond de voet van de plant maar niets helpt.
 10. @mags57hoe is het nu met de avocado boom, heeft hij vorig jaar al vruchten gegeven?
 11. Hier ook diverse keren in het vroege voorjaar tuinbonen in de kas geprobeerd. Ze groeide mooi met veel bloemen maar bonen kwamen er bijna niet aan. De tijd dat ik ze had was in februari en dan is het nog niet warm in de kas. Ik denk zelf dat het een bestuivings probleem is. Tuinbonen moeten echt door insecten bezocht worden dit in tegenstelling tot sugar snaps, spek of snijbonen.
 12. @rorror je hebt het duidelijk uitgelegd­čĹŹ. Dit schadebeeld heb ik meestal in de zomer bij de tomaten en dan is het thrips. Er is dan niet veel aan te doen en de plant schijnt er weinig last van te hebben. Al zou het thrips zijn is het wel erg vroeg in het jaar want de beestjes houden echt van warmte. Ik ben benieuwd.
 13. Dit beeld lijkt op thrips schade. Voor de zekerheid kan je dit even controleren door met een vergrootglas onder de bladeren te kijken.
 14. Ik teel al meerdere jaren verschillende soorten meloenen in de kas en merk dat ze steeds moeilijker willen groeien. Vorig jaar ge├źnte oogmeloenen gehad en dat was een groot succes. Dit jaar ga ik voor ge├źnte watermeloenen sugar baby en ge├źnte oogmeloenen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...