Jump to content

sluipwesp

Members
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Altijd handig een adresje voor dit soort zak(k)en. Dit lijkt de Tom Pearce wel op de foto.
 2. Hier heb ik begin vorig jaar een 'Tipo' bij Bakker gekocht. Dit voorjaar veel vruchten en deze gedund op ongeveer 10 stuks. Ze zijn nu oranje en nog hard en zijn vrij van looizuur zoals Bakker beloofd. Ze staan wel in de koude kas.
 3. Wij hebben ze al jaren en het is geen gemakkelijke plant. Kiemen gaat zeer moeizaam altijd hier en als ze eenmaal aan de groei zijn hebben ze ook veel warmte nodig. @acpronk Gezond? of heb jij zo'n sterke maag? want op wikipedia is te lezen dat het rode rond de zaden giftig is? https://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo Wij eten alleen de schil.
 4. Wat leuk zeg. Wij hebben ze ook in de tuin en geven ze weleens kattenbrokken want die lusten ze graag. Een paar jaar terug een bevrijd die dacht dat die wel even door het pantanetgaas naar de kippen kon gaan.
 5. Als die bevrucht is gaat hij het nog wel halen, tenzij je voor de spons gaat dan is het een ander verhaal. Ik zal voor je duimen
 6. Dan denk ik toch echt dat het aan de zaden ligt. En in een kas groeit een plant altijd vegetatiever en dus nog minder vrucht. En zaad van zaad bij loefa daar heb ik niet zo goede ervaring mee omdat het vaak hybride zaad is. Ik kreeg dan wel vruchten maar het waren meer gedrochten, krom, kort en ongelijk van dikte
 7. @Jorieke123 ik denk echt dat je loefa zaden niet in orde zijn geweest. Had je deze zaden vorig jaar ook of zijn dit nieuwe?
 8. Hier eindelijk de eerste rijpe watermeloen uit de kas van bijna 4kg zwaar.
 9. Een foto hoe het er hier uitziet in ieder oksel te zien. 1 vrouwelijke en meerdere mannelijke bloemen bij elkaar in een oksel.
 10. Die bloemen dat kan niet lang meer duren. Waarschijnlijk zie je in de oksels van de bladeren al iets groeien?
 11. @Mellie ik twijfelde ook wel een beetje als ik alleen naar de foto keek, maar in combinatie met de witte vlieg was ik meer zeker. Gelukkig geen phytophthora.
 12. Dit lijkt mij roetdauw en dat is een schimmel die op de zoete uitwerpselen van de witte vlieg groeit. Die witte vlieg is het probleem dan.
 13. Het kan ook zijn dat bloem 1 toch bezocht is door een insect maar dat de plant nog niet krachtig genoeg is om de courgette groot te brengen. Bemesting zit zo te horen volgens mij wel goed.
 14. Ik ben bang dat ze niet bestoven zijn. Vrucht 1 zou naar mijn mening al groter moeten zijn. En mijn ervaring is dat als je een mannelijke bloem na 24 uur gebruikt na open te zijn geweest die niet meer werkt. Ik hoop dat het bij jou courgetteplant anders werkt.
 15. Mieren zijn hier echt monsters in de kas, ze vreten zoals bij @Jorieke123 altijd meerdere bloemkolen kapot. Ze houden ook erg van (Chinese) paksoi zie foto. Ik heb al vele niet giftige middeltjes gestrooid rond de voet van de plant maar niets helpt.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...