Jump to content

sluipwesp

Members
 • Content Count

  357
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @windindewilgen hier ook van alles bij elkaar in de koude kas inclusief druiven. Eigenlijk vraagt dit om problemen maar je wil natuurlijk ook variatie. In de zomer word het dak wel altijd gekrijt anders heb je nog meer problemen met oa spint. Dit jaar heb ik voor het eerst enkele keren voor de bloei (momenteel bloeit de perzik en abrikoos al) met neemolie gespoten tegen de dopluis. Normaal zag ik de nieuwe dopluis rond deze tijd al groeien op de jonge takjes maar nu nog niets gezien. Hopelijk helpt de neemolie tegen de eerste ronde van de jonge dopluizen, we zullen het zien.
 2. @windindewilgen bedoel je met sproeien gewoon water geven? Hier is het dopluis probleem precies anders om, veel meer in perzik dan abrikoos. Zal ook nog wel soort afhankelijk zijn.
 3. Dank je voor de reactie. Het valt dus nog niet helemaal mee om dit goed te telen. Voorlopig blijven we de gedroogde vruchten nog maar kopen want lekker zijn ze wel.
 4. Bij mij duurde het 3 weken bij 26C voordat ze met de kop boven de grond kwamen.
 5. Interessant onderwerp dit, hoe gaat het nu met de Chinese dadelplanten geven ze al (meer) vrucht?
 6. Altijd handig een adresje voor dit soort zak(k)en. Dit lijkt de Tom Pearce wel op de foto.
 7. Hier heb ik begin vorig jaar een 'Tipo' bij Bakker gekocht. Dit voorjaar veel vruchten en deze gedund op ongeveer 10 stuks. Ze zijn nu oranje en nog hard en zijn vrij van looizuur zoals Bakker beloofd. Ze staan wel in de koude kas.
 8. Wij hebben ze al jaren en het is geen gemakkelijke plant. Kiemen gaat zeer moeizaam altijd hier en als ze eenmaal aan de groei zijn hebben ze ook veel warmte nodig. @acpronk Gezond? of heb jij zo'n sterke maag? want op wikipedia is te lezen dat het rode rond de zaden giftig is? https://nl.wikipedia.org/wiki/Sopropo Wij eten alleen de schil.
 9. Wat leuk zeg. Wij hebben ze ook in de tuin en geven ze weleens kattenbrokken want die lusten ze graag. Een paar jaar terug een bevrijd die dacht dat die wel even door het pantanetgaas naar de kippen kon gaan.
 10. Als die bevrucht is gaat hij het nog wel halen, tenzij je voor de spons gaat dan is het een ander verhaal. Ik zal voor je duimen
 11. Dan denk ik toch echt dat het aan de zaden ligt. En in een kas groeit een plant altijd vegetatiever en dus nog minder vrucht. En zaad van zaad bij loefa daar heb ik niet zo goede ervaring mee omdat het vaak hybride zaad is. Ik kreeg dan wel vruchten maar het waren meer gedrochten, krom, kort en ongelijk van dikte
 12. @Jorieke123 ik denk echt dat je loefa zaden niet in orde zijn geweest. Had je deze zaden vorig jaar ook of zijn dit nieuwe?
 13. Hier eindelijk de eerste rijpe watermeloen uit de kas van bijna 4kg zwaar.
 14. Een foto hoe het er hier uitziet in ieder oksel te zien. 1 vrouwelijke en meerdere mannelijke bloemen bij elkaar in een oksel.
 15. Die bloemen dat kan niet lang meer duren. Waarschijnlijk zie je in de oksels van de bladeren al iets groeien?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...