Jump to content

sluipwesp

Members
 • Posts

  412
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Policarbonaat in een kas vervangen voor tuindersglas is vragen om problemen. Bovenstaande reacties zeggen genoeg. Ik verbaast mij ook steeds weer hoe lichtzinnig mensen denken over even een klusje te klaren met tuindersglas. Je moet er niet aan denken dat zo'n ruit in je hand begint te glijden of als de ruit niet juist in het dak geplaatst word.
 2. @Karietje deze meloen ziet er inderdaad vet klaar uit
 3. Waarom kan je niet afgaan op geur? Of een meloen rijp is kan je meestal wel ruiken en/of hij verkleurd en/of hij scheurt rond het steeltje. Maar pas op als je meloenen hangen dat ze niet naar beneden vallen als ze rijp zijn, dus bij het scheuren van het steeltje.
 4. @MSDG dat is hier in Naaldwijk, je kan er diverse (geënte) groente planten kopen. Ze zijn alleen zaterdag ochtend geopend en de geënte oogmeloenen moet je meestal van te voren bestellen.
 5. Klopt, twee oogsten per plant. Ik heb ze 16 april gekocht en in de kas geplant, en die zullen rond 20 maart gezaaid zijn vermoed ik. Het zijn geënte planten en die hebben meer groeikracht en blijven ook langer gezond. Mijn ervaring is dat de vruchtjes tot 1 september mogen zetten, dan zullen ze nog uitgroeien tot een rijpe meloen. Nadeel is wel dat ze dan minder zoet zijn.
 6. Hier dan een foto van onze geënte oog meloenen in de koude kas. Ik laat de eerste ronde er 4 tot 5 zetten per plant en de rest van de vruchtjes trek ik er steeds af. Deze maand zullen de meloenen rijp worden en daarna kan ik weer 4 tot 5 vruchtjes per plant laten zetten die rijp zullen worden.
 7. @fre3ke altijd leuk om te lezen dat de info die ik geef gewaardeerd word. Wat betreft je vraag zou ik eerst kijken welke van de twee bevrucht is en uiteindelijk een overhouden.
 8. @BioTuinder allereerst valt het mij op dat de plant weinig ruimte meer heeft om te groeien. Ik zie eigenlijk ook nog geen vrouwelijke bloemen (vruchtjes) dus nu nog niets te snoeien. Ik zie 5 hoofdranken en daar zullen later in de oksels nieuwe ranken verschijnen met de vrouwelijke bloemen. Het is wel belangrijk om het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke bloemen te herkennen zie foto.
 9. @MSDG "dus vervolgens is het alle zijranken na de eerste vrouwelijke bloem toppen?" Inderdaad, dan moet het goed gaan.
 10. @BioTuinder Dat klopt, maar deze bloem is een klein meloentje (vrouwelijke bloem) en die laat je natuurlijk zitten met een blad. De mannelijke bloemen komen meestal in de oksels van de hoofd stengel(s).
 11. @MSDG bij de 1e foto is de zijrank getopt op 1 blad en bij de 2e foto niet.
 12. @appelvrouw ze staan 35 cm x 35 cm van elkaar. In het verleden hadden we stengelsla die iets rose/rood was maar die schoot veel te snel en bleef vrij dun. Deze was wel iets smakelijker dan de groene variant. Stengelsla kan niet goed tegen warmte en zeker niet als ze te droog staan want dan schieten ze snel. Ik zaai maar voor 1 keer in de koude kas rond half februari daarna voor in de volle grond vanaf maart tot begin juli anders wordt het te laat.
 13. @BioTuinder nu nog niet snoeien. Als de hoofdrank zijscheuten krijgt die op 1 blad snoeien daar komt de meloen aan als het goed is. De hoofdrank snoeien is afhankelijk hoeveel ruimte je hebt. Zo doe ik het altijd.
 14. Deze moeten niet te lang meer staan anders schieten ze te veel en het blad word ook te oud.
×
×
 • Create New...