Jump to content

sluipwesp

Members
 • Posts

  369
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit is toch wel een flinke jongen...
 2. @Frans ze staan hier ook in de kas gewoon in de grond dus niet zoals bij jou in kuipen.
 3. @RW5 Het is wat laat om nog te zaaien maar al is het een sugar baby meloen zou het volgens mij nog wel kunnen in de kas. Je kan natuurlijk de plantjes die je nu al hebt staan proberen verder te kweken. Dan zou ik ze nog even in de pot laten staan maar wel op een warme en lichte plek.
 4. @RW5 deze plantjes hebben het echt te donker gehad op het moment dat het kopje boven de grond kwam. Je kan ze beter opnieuw zaaien als dat mogelijk is want ik weet niet of dit nog wat gaat worden.
 5. @RW5 het is misschien handiger als je er een foto van plaatst hier. @AshaiRey Bij gewone meloenen die klimmen haal ik de kop er nooit uit, wel als ik ze laat kruipen want dan wil ik meerdere ranken. Watermeloenen zou ik toch laten kruipen en dus de top eruit halen voor meerdere ranken.
 6. @RW5 Je meloenen hebben licht nodig om te groeien, de kou is minder belangrijk. Hier staan de meloenen al een maand in de koude kas en er zitten zelfs al kleine meloentjes aan. Dus die kou is van ondergeschikt belang nu.
 7. Ik wil nog even melden dat de tomatenplanten er nu prima bijstaan met mooi groen blad. Het was inderdaad zonnebrand en vooral de koude nachten waardoor de plant er slecht uitzag. Bedankt voor het meedenken.
 8. @Bianca2207 ik denk dat je geen goed soort hebt of dat het wat anders is want 30cm hoog loof is wel heel vreemd. Hier hebben we ze van de Lidl en zaaien we nog een tijdje door totdat het echt te heet in de kas word. Hier een foto van de radijs zoals die er nu bijstaat, de nieuwe zaden komen al weer net op.
 9. @Flup bedankt voor je snelle reactie, we gaan het even aankijken hoe het zich verder ontwikkeld.
 10. Weet iemand wat er met dit tomatenblad aan de hand is? Alle tomaten planten hebben het en ook de jonge bladeren.
 11. Dank je @rorror voor je snelle reactie, het is inderdaad de Mintho rufiventris. En nu je het zegt het zat bijna in mijn eigen naam Als ik de naam googelt schijnt de vlieg zelfs enkele soorten rupsen te parasiteren dus ik ben helemaal happy met mijn collega vlieg
 12. De laatste jaren zie ik een voor mij vreemde vlieg tussen de fruitbomen in de kas vliegen. Er vliegen er heel veel en zijn erg beweeglijk vooral met de voorpoten. Ze zijn zo groot als een huisvlieg. Op het internet kan ik niets vinden over deze vlieg. Of hij schadelijk is weet ik niet en het is een raadsel waar die van leeft. Iemand die hem herkend?
 13. @windindewilgen hier ook van alles bij elkaar in de koude kas inclusief druiven. Eigenlijk vraagt dit om problemen maar je wil natuurlijk ook variatie. In de zomer word het dak wel altijd gekrijt anders heb je nog meer problemen met oa spint. Dit jaar heb ik voor het eerst enkele keren voor de bloei (momenteel bloeit de perzik en abrikoos al) met neemolie gespoten tegen de dopluis. Normaal zag ik de nieuwe dopluis rond deze tijd al groeien op de jonge takjes maar nu nog niets gezien. Hopelijk helpt de neemolie tegen de eerste ronde van de jonge dopluizen, we zullen het zien.
 14. @windindewilgen bedoel je met sproeien gewoon water geven? Hier is het dopluis probleem precies anders om, veel meer in perzik dan abrikoos. Zal ook nog wel soort afhankelijk zijn.
 15. Dank je voor de reactie. Het valt dus nog niet helemaal mee om dit goed te telen. Voorlopig blijven we de gedroogde vruchten nog maar kopen want lekker zijn ze wel.
×
×
 • Create New...