Jump to content

sluipwesp

Members
 • Posts

  381
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In de professionele tuinbouw zal de stalen poot altijd in het midden van de betonnen paal staan, zoals bij de laatste foto. Misschien had de vorige eigenaar een reden om het anders te doen zoals op de eerste foto's maar ik zie niet waarom. Het lijkt mij voor de stevigheid niet veel uit te maken omdat de betonnen paal ingesloten is en dus moeilijk kan gaan 'wandelen'. Als je het zou willen veranderen moet je volgens mij ook nieuwe gaten in de goot boren en dat is ook niet ideaal.
 2. @Roland 'Hoe zorg je ervoor dat de nok niet instort wanneer meer dan de helft van het glas en spanten is verwijderd?' Dat voorkom je door de dakprofielen (spanten) terug te plaatsen iedere keer na het afhalen van 1 of 2 glasplaten, zo blijft de nok op zijn plaats. En rechts en links (om en om de glasplaten weghalen ipv een rij eerst er uithalen. Werk heel voorzichtig en geconcentreerd het is geen klusje wat je even snel doet.
 3. Die klemmen zijn eenmalig, omdat je ze heel moeilijk uit het gevelprofiel kan krijgen zonder te beschadigen. In de NEN-norm voor tuinbouwkassen staat beschreven dat je in de gevels die klemmen moet gebruiken. Zonder klemmen zal je gevel ook wel heel blijven als je kas tenminste beschut staat. Als je kas min of meer op de open vlakte staat en bij storm dus veel wind vangt zou ik adviseren wel klemmen monteren.
 4. Een kas van 20x9.60mtr. en dit jaar hadden/hebben we de volgende gewassen in de kas: chinese kool, amsoy, spinazie, pluksla, veldsla, wortels, tong-ho, choi sum, aspergesla, bloemkool, tomaat, paprika, aubergine, meloen, pepers, courgette, komkommer, loefa, kalebas, pompoen, mais, zoete aardappel, sopropo, spek en snijboon en aan bomen de Perzik, kaki, druiven, pruim, nectarine en abrikoos.
 5. Hier nog geen ervaring met de aaltjes tegen engerlingen. Dit jaar hadden we slechte plekken in het gazon en er bleken engerlingen in de grond te zitten. De bedoeling is om ze hier volgend jaar aan te pakken. Vervelend voor je dat je ze niet in een keer weg kan krijgen, hopelijk geven ze nu weinig schade meer. Wel goed dat je dit even meld want bij de webwinkels die de aaltjes leveren staat dit niet beschreven.
 6. Als je een glasplaat op het dak moet vervangen omdat hij kapot is gebruik je een 'reparatieroe'. Dit is een speciaal profiel dat hiervoor gemaakt is. De ramen en profielen opschuiven zou ook kunnen als er ruimte is maar als het dak te vast aangeschoven is heb je eerder glasbreuk bij storm. Tevens moet het dak ook wat ruimte hebben om uit te zetten bij grote temperatuursverschillen. Het klemmetje waar @DiederikS het over heeft dient er voor dat het glas er bij een storm of windhoos niet uitgezogen kan worden.
 7. Wat er anders is in jouw bodem dan van de buren is moeilijk te zeggen, waarschijnlijk zitten ze daar ook maar geven ze geen schade. Je kan ze bestrijden met aaltjes dus op een natuurlijke wijze. De bodemtemperatuur mag dan niet te laag zijn anders werkt het onvoldoende.
 8. @Mellie het was gewoon een moeilijk jaar, hier ook meer mislukkingen dan anders. Volgend jaar nieuwe kansen...
 9. Hier de eerste uit de kas geoogst. Het zijn er maar 3 en zien er wat vreemd uit met al die nieuwe uitlopers.
 10. Dit is toch wel een flinke jongen...
 11. @Frans ze staan hier ook in de kas gewoon in de grond dus niet zoals bij jou in kuipen.
 12. @RW5 Het is wat laat om nog te zaaien maar al is het een sugar baby meloen zou het volgens mij nog wel kunnen in de kas. Je kan natuurlijk de plantjes die je nu al hebt staan proberen verder te kweken. Dan zou ik ze nog even in de pot laten staan maar wel op een warme en lichte plek.
 13. @RW5 deze plantjes hebben het echt te donker gehad op het moment dat het kopje boven de grond kwam. Je kan ze beter opnieuw zaaien als dat mogelijk is want ik weet niet of dit nog wat gaat worden.
 14. @RW5 het is misschien handiger als je er een foto van plaatst hier. @AshaiRey Bij gewone meloenen die klimmen haal ik de kop er nooit uit, wel als ik ze laat kruipen want dan wil ik meerdere ranken. Watermeloenen zou ik toch laten kruipen en dus de top eruit halen voor meerdere ranken.
×
×
 • Create New...