Jump to content

Hulp bij beginnen/winterklaar maken


LotteBuunk

Recommended Posts

Hey hallo!

 

Ik ben nieuw! Mijn naam is Lotte en ben 29 jaar. Moeder van 2 dochters en heb sinds een aantal jaar een koophuis mét tuin. Binnen kan ik geen plant in leven houden, maar de tuin blijkt een nieuwe passie! Ik heb een leuke schoonvader met een enorme familie tuin waar ik aankomend jaar een moestuin wil beginnen. Ik heb een tof moestuin boek gekocht waar ik veel van leer, maar wat ik mis is tips en trucs op mijn stukje grond ‘ klaar ‘ te maken voor de winter. Ik ben een leek op dit gebied en heb hulp nodig! Ik plaats een foto van de twee stukjes grond waar de moestuin komt.

 

Hoe bereidt ik deze grond voor? Is het genoeg om alles om te scheppen of moet echt alles eruit wat er nu in staat. Tips zijn zeer welkom!

 

6A34966F-95EB-4B5B-A5EC-87D90E5A1E9615401571063447.jpegE5197E81-C5FE-4983-A37D-FE35DAD88A2986271571063479.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Wat ik 2 seizoenen geleden heb gedaan toen ik geen zin had om het gras weg te scheppen, was om alles met karton af te dekken. Geen nietjes en/of plastic in het karton. Zo min mogelijk bedrukt. Afijn, je snapt het vast.

 

Dat heb ik gedaan en wat stenen erop gelegd tegen het wegwaaien. Wel zorgen dat alle stukken gras bedekt zijn en het karton elkaar ruim overlapt. Een maand later had ik paardenmest. Dat ging er over heen.

In april had ik prachtige grond. Geen gras meer te bekennen onder de mestlaag. Karton was helemaal vergaan en dit jaar, 2 jaar na dato, begint het onkruid pas op te komen. Dus als ik grasland zou mogen opofferen, zou ik nooit meer spitten, maar gewoon afdekken met karton. Zo veel makkelijker en waanzinnig resultaat. Veel succes en plezier alvast!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...