Jump to content

Mellie

Members
 • Content Count

  3,575
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mellie

 1. Ooooo die vogels ook! Wij hebben ook al 1 boom leeggegeten... zo lekker die kersen en zo belachelijk duur..: Ik heb weer eens een fles vlierbloesemlimonadesiroop weggegeven en andijvie en tatsoi. De andijvie heb ik niet eens gezaaid! Is wat vorig jaar niet is opgekomen.
 2. In Tapatalk staat er alleen de optie ‘quote’ ‘vind ik leuk’ of ‘gift’. Ik zie verder geen duimpjes of hartjes. Denk dat dat alleen op de site te zien is.
 3. Haha, heerlijk dromen toch! Ik hoop dat alles snel rond is. Wat een geweldige plannen. Ik heb zijdehoenders en serama kippen. Dat is het enige wat er aan dieren zijn en heb er verder ook weinig ervaring mee. Pas 1 jaar kippenmoeder, leer zelf ook nog veel. Seramas zijn de kleinste kippen ter wereld. Heel klein dus en de zijdehoenders zijn krielkippen die meer pluis dan vlees zijn. Veel veren! Ze mochten het eerste half jaar (korter?) vrij rondscharrelen. Ze kunnen niet vliegen en de moesbedden waren omheind om enthousiaste kleuters buiten te houden. Dus ze konden toch geen kwaad doen waar het niet mocht. Maar na een kipnap en een kip wat kwijt was, een ren gemaakt. Nu scharrelen ze alleen daar rond en mogen ze alleen buiten als er iemand bij blijft. Kippen zijn Superleuk en als je de ruimte en de plannen hebt, zou ik ze zeker aanraden. Neus eens rond bij nutsdieren. Genoeg inspiratie! Voor je het weet, koop je net [email protected] een mini koetje [emoji14] geweldig toch als je plek hebt!
 4. [email protected]! [emoji51] Ik heb paar dagen terug Altajse uitjes gezaaid. Zeldzaam iets schijnt. Omschrijving beviel, tis niet dat ik het ken verder.
 5. Voor je houdbaarheid is 800 gr suiker wel weinig. Weet niet hoe snel jullie het verbruiken?
 6. Citroenzuur is dan ook wel heel heftig... dus zou zo maar kunnen. Ik gebruik 35 gr citroenzuur per liter altijd.
 7. Mellie

  Jó napot

  Ziet er goed uit hoor! Heerlijk. Lukt het ook een beetje met het Hongaars? Een van de moeilijkste talen ter wereld om te leren... hopelijk lukt dat ook een beetje!
 8. Het gisteren ontgonnen stukje land vandaag beplant met lavendel en wat zomerbloeiers. Gras gezaaid en water gegeven. Bewonderend naar het kasje gekeken waar alle capsicum zo netjes staan te groeien.
 9. Een van de vragen die ik heb waar jullie vast een antwoord op hebben (mijn boek is er nog niet) wanneer een kip weer eieren gaat leggen nadat er kuikens zijn?
 10. Ow nee Charly! Wat een stomme dag zeg. Die knorrepotjes maken er wel een flink potje van... en dat jij al toe bent aan tomaten dieven joh. Jeetje, nog lang niet hier! Wel al paprikaatjes en pepers bewonderd in de kas. Flink begoten ook. Er is een watergeefxomputertje, maar denk dat ik hem nog iets vaker moet laten sproeien. Staat nu op 2 x pw. Mag wel naar 3 x. Maar eerst was ik op school bezig geweest. Alles wat uit het hek groeide, heb ik gekortwiekt. 2 klikos vol. Ook alle onkruid meegenomen aan de buitenzijde van het hek. En passant een stuk of 30 latex wegwerphandschoenen gevonden tussen het onkruid wat iemand (of meerdere iemanden?) daar netjes tussen heeft gegooid. Te bizar voor woorden. Ik gooi nooit iets op straat. Dit zijn grote handschoenen. Welke onverantwoordelijke dodo gooit zijn zooi zomaar tegen een schoolhek aan? Een kleuter zal maar een handschoen oprapen... Heel goed mijn eigen behandschoende handen gewassen erna. Rare tijden... In mijn eigen tuin heb ik zeer recent tegen een gammel hekje tussen ons en de buren aan gestoten. Of gevallen. Dat gammele ding ging kapot. Dat is zaterdag afgevoerd. Nu moest dat stuk netjes gemaakt worden. Vandaag was de dag. Erna alles netjes geveegd en gesproeid. Het was zo zanderig. Alles weer toonbaar. Kortom: Ik heb me vandaag flink uitgesloofd. Nu eet ik m&m’s [emoji14]
 11. Zulk mooi luchtig brood. Vandaag meegenomen voor het Suikerfeest naar mijn ouders. Heel goed gelukt
 12. Nog maar een zaaironde gedaan. Peterselie erwt Afrikaantjes Latherus Bonenkruid Basilicum Zonnebloem (allemaal opgeknabbeld door slakken [emoji222] [emoji37]) Heel veel bloemenzaden gemengd en dat gezaaid. Chinese asters, cosmea, korenbloem, lobelia, alysium, ijzerhard mix, zomerbloeien mix en dat allemaal gemixt en uitgezaaid. Wordt hopelijk een grote bloemenexplosie. [emoji1695][emoji1695][emoji1695]
 13. Whahhaha die buik buidel! Te grappig! [emoji1787][emoji1787][emoji1787] En wat een doorzettingsvermogen. Dat ei moet hij dan dag en nacht bij zich dragen joh. Poeh hé... dat zie ik mezelf niet zo snel doen. Ik vond kippen op de eieren al moeilijk! Ik vind die zwarte kuikens wel erg mooi zeg Charly. Zo wijs ook. Welk ras is dit? Onze kipjes groeien als kool. Ik had er gisteren 2 die het hok uit waren gevlogen... dus. Dat vereiste wel wat werk om ze weer in het hok te krijgen incl een gat in broek en geschaafde arm. Maar afgezien daarvan doen ze het prima. Ze gaan na 1 week het hok niet uit te zijn geweest, nu ook het hok in en uit. Dat geknuffel vinden alleen de mensen leuk. Het pluimvee is er totaal niet van gediend, maar we gaan er wel mee door. Ik merk dat ik door dit broedavontuur tig vragen heb gekregen... of überhaupt heel veel vragen heb nu. Ik heb maar een Velt kippen boek besteld. Moet nog komen. Daar word ik vast heel veel wijzer van.
 14. Ooooo wat zijn ze mooi!
 15. De zooi in de tuin opgeruimd sámen met de kinderen. Ze moesten de 800 stukjes stoepkrijt opruimen. Ondertussen zat ik af en toe te gillen dat als er ow wee nog 1 x op iets anders gestoepkrijt zou worden dan op steen, ze nooit meer buiten mochten spelen. Het zat overal. Op stoelen, schommels, keuken, bekers, echt overal. Ook elk stuk speelgoed weggebracht naar de tuin rand ipv verspreid over de hele tuin. Dat is een oude regel in huis die nu weer in ere is hersteld. Ik ben benieuwd hoe lang de kinderen dat gaan onthouden. Ik heb ook lupines gezaaid en het vergeten stukje tuin water gegeven. Langs de steiger waar ik zelden kom is dat en er wel heerlijke asperges groeien. Heb met de jongste elk een knoeperd van een asperge op. Zo uit het vuistje. Ik heb ook nog bewonderend gekeken naar de kas. Blij dat alles er in staat. Zag binnen 1 vergeten pdp peper met ienie minie padronnetjes er aan. De plant is nog geen 3 turven hoog! Toch nog niet alles. Gelukkig gaan de potten met zoete aardappel straks weg.
 16. Goh echt net echt! Hoe vond je het qua smaak?
 17. Barbecue weer met salade uet met oa pluksla, kropsla, oik bloem en blad, borage, bieslook, pffff en ga zo door en de sauzen met toevoegingen uit eigen tuin. Dat parasolletje in de kruidenboter was een toevoeging van de kinders. ook leuk.
 18. Water vermengen met liefde, klinkt als een hemels geschenk Grork! hier alle pepers eindelijk in de kas gezet. wat een werk.... ik dacht een uur of 1,5. Maar er maar 4 u van. Het was 42 graden in de kas. 42!!! maar alles zit er in. De man nog gecharterd om in de tomaten kas sproeisysteem aan te leggen. Uit te breiden. Het systeem is er al. Alle dorstigen gevoed. Na 4 u ook mezelf. Wel met liefde gedaan 😉
 19. Jaaaa! Lekker hoor die kersen 😋😋😋
 20. Ow dat klinkt lekker én makkelijk! Ga ik ook op mijn todo zetten.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...