Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardappelsoep.


appelvrouw

Recommended Posts

Een basis aardappelsoep met lekkere knoflooksmaak.

 

Je kunt variëren met andere kruiden ( salie, rozemarijn, tijm, dillezaad enz.) en met toevoegingen die je ook op tafel kan zetten ( gebakken spekjes, gebakken uitjes, croutons, gekookt en geprakt ei, gehakte bieslook of dille of peterselie enz.)

 

Neem een grote ui , snij deze in grove stukken.

8 teentjes knoflook, geschild.

3 grote aardappelen, geschild en in blokjes

1,3 liter water

3 bouillonblokjes naar smaak ( ik neem kip en anders maggi tuinkruidenbouillon)

3 takjes peterselie.

Wat olijfolie.

 

Doe de olijfolie in een soeppan en voeg ui en knoflooktenen toe, bak zachtjes totdat de knoflook begint te kleuren. Doe de aardappels erbij, roer en bak nog een minuutjes, voeg dan t water toe, de peterselie of ander kruid en de bouillonblokjes.

Breng aan de kook, en sudder totdat de blokjes aardappel gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...