Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aardappelsoep.


appelvrouw

Aanbevolen berichten

Een basis aardappelsoep met lekkere knoflooksmaak.

 

Je kunt variëren met andere kruiden ( salie, rozemarijn, tijm, dillezaad enz.) en met toevoegingen die je ook op tafel kan zetten ( gebakken spekjes, gebakken uitjes, croutons, gekookt en geprakt ei, gehakte bieslook of dille of peterselie enz.)

 

Neem een grote ui , snij deze in grove stukken.

8 teentjes knoflook, geschild.

3 grote aardappelen, geschild en in blokjes

1,3 liter water

3 bouillonblokjes naar smaak ( ik neem kip en anders maggi tuinkruidenbouillon)

3 takjes peterselie.

Wat olijfolie.

 

Doe de olijfolie in een soeppan en voeg ui en knoflooktenen toe, bak zachtjes totdat de knoflook begint te kleuren. Doe de aardappels erbij, roer en bak nog een minuutjes, voeg dan t water toe, de peterselie of ander kruid en de bouillonblokjes.

Breng aan de kook, en sudder totdat de blokjes aardappel gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...