appelvrouw Geplaatst: 15 juli 2012 Share Geplaatst: 15 juli 2012 Een basis aardappelsoep met lekkere knoflooksmaak. Je kunt variëren met andere kruiden ( salie, rozemarijn, tijm, dillezaad enz.) en met toevoegingen die je ook op tafel kan zetten ( gebakken spekjes, gebakken uitjes, croutons, gekookt en geprakt ei, gehakte bieslook of dille of peterselie enz.) Neem een grote ui , snij deze in grove stukken. 8 teentjes knoflook, geschild.3 grote aardappelen, geschild en in blokjes1,3 liter water3 bouillonblokjes naar smaak ( ik neem kip en anders maggi tuinkruidenbouillon)3 takjes peterselie.Wat olijfolie. Doe de olijfolie in een soeppan en voeg ui en knoflooktenen toe, bak zachtjes totdat de knoflook begint te kleuren. Doe de aardappels erbij, roer en bak nog een minuutjes, voeg dan t water toe, de peterselie of ander kruid en de bouillonblokjes.Breng aan de kook, en sudder totdat de blokjes aardappel gaar zijn.Pureer de soep met een staafmixer. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RobO Geplaatst: 17 juli 2012 Share Geplaatst: 17 juli 2012 recept ziet er erg goed uit ! , goed getimed ook want ik heb op dit moment alles liggen, komt morgen in de topic: Wat heb je net gegeten (uit eigen tuin)... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.