Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,018
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. Ha sjalot grise..de beste sjalot vinden mijn buren. Smaakt heerlijk bewaart slecht. Hier kan je ze nu overal kopen hoor..vanaf deze tijd ongeveer. Succes ermee!
 2. Ja mij ook, hoe is de buitenkant? Butternut of een andere pompoen van deze vorm..of een kruising
 3. Van Joep en Jorieke een zwaaibraaihangroosterdriepootding👍👍. Echt geweldig om zo rustigjes rond de bak met vuur Te zitten en de vleesjes en groentes gaar te kijken. Heel ontspannend handig en lekker. Foto met het voedsel op het rooster is helaas mislukt..
 4. Lekker veel groente dat werd een fijne Koreaanse noodle maaltijd..
 5. Pootuitjes..mmm😀 Heel veel zaaddozen van bloemen afgeknipt..een klein deel voor mijn zaaddozen, calendula, stro bloem, ipomea, zonnebloem. De rest is n de emmer proberen te laten vallen en afvoeren naar de bermen naast de rivier, gaat misschien nog wat doen, guerilla gardening. Vandaag verder knippen, ik heb nog veel zaad dat gaat vallen, teunisbloem, agrimonie, kattenkruid, fijn straal enz.. o, en dit deed Lie:
 6. Prachtig Frans! De Limburgse aarde is duidelijk goed voor de venkel!
 7. Gatsie! Als je er geen deksel op doet brand het misschien nog sneller aan? Ik moet nog maar afwachten of mijn paprika’s wat worden hoor, eerst maar een nachtje in het zout.. recept van Diana
 8. Ik zag een foto van tomatensoep met Quinoa in een boek van Donna Hay en dat zag er erg smakelijk uit..kijk: Ik had alles in huis. De oven deed het nog tijdens het roosteren van de tomaten met knoflookbol en basilicum blaadjes, bij de kaascrackers begin hij al flink herrie te maken. Enfin, het is heel erg lekker geworden, lijkt erop toch? De smaak is hemels!
 9. Begonnen met geroosterde paprika te maken naar mijn oven begonnen enorm te kraken bij het eerste blad. Een andere oven is in huis maar het gaat nog wel even duren voor hij aangesloten is. Dus de rest van de al schoongemaakte paprika’s liggen nu in een bak met zout voor paprika pickels. De portie geroosterde gaat er ook bij ik hoop dat dat extra smaak geeft
 10. Oo ik had je bericht niet gezien Jorieke, of gelijk geplaatst. Wat een shit toestand! Dat lijkt ook op steenmarter gedrag, maar maakt niet uit natuurlijk dood is dood. En door dat hek heen getrokken 🤭🤨 je zou denken aan een gezamenlijke actie van twee van die beesten.. Jammer van je mooie krielen zeg..balen!
 11. Gelukkig kwamen we zondag met tien eieren thuis want nog geen ei geraapt sindsdien..van onze 4 kippen waarvan een oud en een half oud. Allemaal in de rui. Zelfs de haan. Toch is het vaker zo als we weg zijn geweest, geen ei. Enfin de boel maar weer verwennen..ze struinen en graven de boomgaard af en van ons krijgen ze nog wat bijvoer aan gebroken graan en als ontbijt wat couscous met wat yoghurt en versterkende kruiden.
 12. Wat een schoonheden zijn deze knollen, echt een feest om op de foto te zetten. Ik heb helemaal geen zin om er een uit te halen om te wegen of te eten..te mooi!
 13. Zou kunnen. Er er bloem of knopvorming te zien kan je daar een fijnere opname van maken?
 14. 3 vruchies, zegt het jullie iets? Russische melon zei de gulle gever
 15. 5 grote jumbo’s is helemaal te gek toch? Ik heb ook pompoenen geoogst van mijn magere veldje. Waarom ze zo slechte vruchtzetting hadden zal wel een ? blijven. We hadden een beste laag compost met paardenpoep op het bed gelegd. Maar ik heb toch twee kleine jumbo’s, 1 butternut, 2 Turkse mutsen en 1 marina di Chioggia. Aan de plant nog 2 zéér kleine musquee des Provence en twee delicata. Thats It..de magerste oogst in tien jaar (10 planten) toch ben ik dankbaar voor deze oogst👏
 16. Ik vond het wel een lollige vrucht maar zou mijn kasregister er niet voor opgeven. Zouden ze narijpen? De vrucht die Jorieke me gegeven heeft wil ik eigenlijk bewaren tot aan de tuinclub bbq de 18e..
 17. Hoe lang kan je een open pot in de koelkast goed houden? Ik ga overmorgen ermee aan de slag. Jammer genoeg is al mijn dille uitgebloeid en verdroogd, hopelijk komen er nog jonge plantjes na de eerste herfst regenbuitjes.
 18. Prachtig, en nu nog een foto met het opgemaakte bed. 😍
 19. Dat wordt een lekker maaltje! Ik heb de rijpe tomaten zojuist geplukt, van de zeer slap hangende tomatenplanten, het blad vergeeld. Toen ik anderhalve week geleden vertrok naar Nederland was de weersverwachting voor hier zoals het voor Nederland was, fris en wolkenvelden en een bui af en toe. Maar het is heel warm geweest en de tomatenplanten stonden echt te verdrogen in de kas. Ook nog twee komkommertje aan volledig verdroogde ( zelfs al verkruimelende) kokommerplant en enkele courgettes ( sorry @Anna3 voor het bietsen van courgettes bij jullie, mijn oppas heeft de vruchten dus niet geoogst)..
 20. 😂 En ze zijn ongeschonden aangekomen. De erwtenstruikjes krijgen plaats in de haag van het voedselbos, twee hou ik er zelf.
 21. Echt wel! Daar kan ik voorlopig weer een tijdje op teren, geestelijk want erg genoten van het samenzijn en onze magen zullen er ook wel bij varen want onze vriezer is weer flink gevuld! Gelukkig ook wat « gezonds »…😊
×
×
 • Create New...