Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  18,429
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. 10 maart gezaaid door een vriend. Ik kreeg de 4 planten van hem half april. Speciaal deze soort de Gartenperle is zo vroeg. Zelf had hij al 20 mei zijn eerste Gartenperles rijp!
 2. Hij komt hij komt! En dat in 4 potten tegelijk, de eerste tomaatjes, Gartenperles.
 3. Hoe dan ook alle vruchtjes die er waren zijn gevallen, het waren er al niet veel, 11 of zo? Maar dit lijkt iets te beloven...
 4. Lekker Jeanne! Bij mij was de oogst al in een bakkie voor ik er aan dacht een foto te maken. Zoals je ziet lust ík mijn aardbeien alleen maar geprakt, tis toch wat, de Fransen vinden dat vreselijk haha.
 5. appelvrouw

  4-6-2020

  Yup hier ook een merel vriendelijk aardbeiennet..alhoewel de merels daar anders over denken. Andere bessensoorten dek ik niet af trouwens, die bessen mogen ze wel van mee eten.
 6. O ja, ik zie steeds maar twee eenden maar die ene is in camouflage.
 7. Zijn het twee dames die Pekings?
 8. Grork de kas ligt enkele meters van mijn woonkamer. Ik prefereer om de kas gewoon doorzichtig te houden en niet tegen grote witten vlakken aan te kijken. Hele zomervakanties heb ik in het Westland in die witte kassen doorgebracht in mijn jeugd..neeuuuh. Daar kom je nu mee..nee, geintje, het gaat mij niet om het verbranden maar op de hitte in de kas. Niemand die een tip heeft voor een goed afzuigertje?
 9. Best wel een oud topic hier. Ik heb me dus laten verleiden om op de eerste lasagna drie zusters te gaan telen, ik heb er ook een 4e bij bedacht, broer Chayote. De lasagna is al vanaf maart af en toe belegd met gras en een enkele keer stro. De laatste laag gras is van vandaag. Ondertussen groeien er 4 pompoenen en iets van 12 suikermaisplanten. Deze zijn nu een centimeter of 25. De snijbonen die erin moet groeien zijn net gezaaid. Broer Chayote is geplant en heeft een eigen klimrek gekregen. mijn twijfel is nog of ik die bonen strak tegen de maisplanten aanzet? Twee bonen per plant of is dat teveel? Hier de 4 pompoenen in het midden en de twaalf mais erom heen. zouden de maisplanten groot genoeg zijn om de bonen te kunnen “ontvangen”? De Chayote, ik hoop dat hij het gaat doen, het gaat wel eens mis bij het uitplanten, deze kukelde voorover toen ik hem uit zijn pot haalde. Overzicht met het klimrek voor de Chayote richting de takkenwal.
 10. Sla en boontjes ook een favoriete combinatie op mijn bord!
 11. Van de mierikswortel kun je ook het blad eten/ saus mee maken enzovoorts.
 12. appelvrouw

  Bloemen

  De enkelbloemige is het mooist. Maar ik hou erg van enkelbloemigen.
 13. Ja ik mag niet met volle mond praten @Arja! Hij is heerlijk geworden, zoet genoeg, ook lekker een knapperig korstje en smeuïg van binnen. Toprecept. Trouwens mijn bananen lagen wel een half jaar zonder ingepakt te zijn in de vriezer, echt een uitstekende manier om te rijpe bananen te bewaren totdat ze van pas komen. Ik weet nog hoelang want een van mijn kleinzonen kwam gillend van de lach met de bevroren bananen aanlopen in de krokusvakantie, hij kwam ze tegen toen hij ijs ging zoeken en hij behandelde het geheel een beetje meewarig..het oudje weet niet hoe ze bananen moet bewaren...😂👿
 14. appelvrouw

  Bloemen

  @Flup Het is de meconopsis cambria. Ik zal de zaaddoosjes in de gaten houden!
 15. Hey, jij was hier toch al ingeschreven? Wat betreft de kas, plaats eens foto’s, Zodat we een idee hebben van de grootte en de staat van de kas.
 16. Ja op mijn knietjes vraag ik om koeler weer aub. Moet uitplanten en zaaien, nog steeds de witlof niet aangedurfd. Bsasilicum en knolselderij moet hoognodig uitgeplant. Echt mislukt is ook bij mij @Claudia69 de tuinboon. Eerst kwamen ze niet dus opnieuw gezaaid in kistje. Die staan er aardig bij maar bloemen ho maar. De luis dan weer wel. Bah!
 17. Lekker tuinbonen Jeanne, geniet ervan. Ik denk dat ik als ik een halve handvol kan oogsten het veel is, er komen gewoon geen bloemen in de al 35 cm hoge planten😱 Maar we eten er niet minder lekker om. Ik vond in de vriezer nog een veldvarkenprocureurlapje! Samen met de obligate sla, een aardappel uit de winkel en heerlijke Lie-kool met vadouvan kruiden. En natuurlijk een sjuutje van één shii-take.
 18. Gemaakt en staat nu in de oven. 4 bananen want ze waren klein en 4 eieren want ik heb teveel😊 Dan wel 150 gram suiker gedaan en een snuf kaneel. Het water laten zitten want dat extra ei neemt ook vocht mee dacht ik. We zullen zien hoe hij wordt.
 19. appelvrouw

  Oerprei

  Je hebt gelijk Roeier daar gaan we wat aan doen. Deze foto is al weer van een week of wat geleden.
 20. appelvrouw

  Oerprei

  Je krijgt dan als het goed is minstens een maar misschien een klupje preitjes bij elkaar. Omdat de prei van de zomer “ verdwijnt” kun je het beste duidelijk markeren.
 21. Yo tambien: bienvenido! wat voor een tuin heb je? Foto’s?
 22. appelvrouw

  Oerprei

  Arja ik vraag me af, kan je deze planten laten staan of heb je de plek nodig? Je kunt ze natuurlijk straks uit de grond halen en weer terug planten, maar misschien blijven de bollen gezonder in de grond en lopen ze weer goed uit later in het jaar. mijne zien er nu mooi uit, gaan wel bloeien. Ik denk dat ik ook een deel laat staan, een deel ga ik nu eten.
 23. Wow geweldig zoveel vroege oogst uit de kas. Wanneer had je de courgette gezaaid/ geplant?
 24. appelvrouw

  Juni 2020

  Roze yakon, is de plant dan roze? Mijn knollen waren wat paarsig maar met enige fantasie zou je ze ook roze kunnen noemen. Enfin, gaan we vergelijken in het najaar ik ben benieuwd Jo!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...