Jump to content

appelvrouw

Members
 • Content Count

  18,900
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. Prachtig weer. Ik geniet altijd van je maaltijden, is dat nu Matrijs die kookt, of kook jij zelf ook?
 2. Ik heb de grote en de kleine en die groeiden beide niet erg goed. Tenminste de grote groeit nu goed, is een laatbloeier maar die ga ik volgend jaar ook samen met de tomaten zaaien, goed idee! Ik heb tot nu toe alleen de kleine variant gehad maar ga wat smaak en grootte vrucht volgend jaar voor de grote soort. Ik heb de zaden van een permaculture boerderij in zuid Frankrijk waar ze de hele winter staan in een dik pak stro. Eentje ga ik in de kas plaatsen, eens kijken of hij over te planten is en hoelang hij het dan volhoud/ vruchten geeft.
 3. Hoe was het nu verder met die grote pompoenen gegaan @jootje?
 4. Een hele berg ingrediënten omgetoverd tot 8 kleine potjes sambal... 450 gram pepers 3 ui 9 sjalotten 12 kemirie noten een stuk gember 9 teen knoflook twee dikke tomaten een flinke scheut ketjap manis 3 eetlepels gula djawa en zout En toch maar 8 van die pesto potjes..dat wordt rantsoenen deze winter🤨
 5. Nee sardines zijn niet zout @Jeanne heijmans, in ieder geval ken ik die niet. Wij kopen ook wel blikjes sardines op olijfolie om op brood te eten. Vanavond pasta met tomatensaus uit de vriezer en een restje sambal Badjet vers uit de wok. Veldvarkengehakt erbij en wortels, uit de klauwen van de woelmuis gered. Een heerlijk slaatje van andijvie met Rose de Bern tomaten erbij.
 6. Mijn buurman had veel succes met het zaaien van zijn Sechuanpepers, zal ik hem eens vragen hoe hij dat gedaan heeft?
 7. Mooi jongens! Mijn yakon zal dit jaar kleine knollen geven. Ik wacht met oogsten tot de eerste vorst het blad zwart maakt.
 8. Ik plant niet voor tien oktober..zie het topic van vorig jaar daar hebben we de discussie over wanneer te planten wel gevoerd.
 9. Ik wil nog wat tenen erbij zetten, ik heb nog drie metabollen liggen waarvan 1 weer voor de productie van bollen wordt gebruikt. @Jorieke123 welke afstand hou jij aan in de rijen?
 10. Die foto nooit gemaakt en de Padronnen kweek ik dit jaar niet @Erny. Dus ga ik deze sambal morgen of overmorgen maken met piment d espellette en eventueel aangevuld met de jalapeño s die ook rood en rijp zijn. Ik heb helaas geen trassi in huis en de Fransen verkopen geen “ vissevoer” zoals mijn buur het noemt sinds ik het haar heb laten ruiken😜
 11. Mooi! En welke soort is de laatste pompoen?
 12. Als de sierkalebas gaat rotten wil nog niet zeggen dat ze door rotten. Je kunt ze drogen maar door dat te doen, ze op te hangen op een warme plek, komen er eerst plekken op die op rot lijken. Lukt het je te drogen dan heb je een mooie harde vrucht die heel lang goed blijft of waar je zelfs mee kan knutselen. zie onderstaande lamp, gemaakt door een dorpsgenoot, gemaakt van kleine lagenaria’s
 13. Jootje die stamppot, heerlijk! niks lekkerder dan stamppot op je brood, alhoewel mijn favoriet die met andijvie en spekjes is. Grappig dat je dat als een guilty pleasure ziet, bij ons thuis vroeger was het de vertrouwde lunch de dag na stamppotdag..mijn moeder maakte er zelfs stamppot extra voor geloof ik. Weknow, mannen blijven wel jongetjes toch☺️koop je ook hagelslag met minichocolade eitjes erin met Pasen?
 14. Dus ik doe de tomaatjes zo direct gewoon in schone potjes en steek er ( gedroogde) kruiden tussen en afvullen met olie? Of zie ik nog wat over het hoofd...
 15. Ja heel zout Jeanne, ik koop ze in een potje. Voor sommige recepten moet je ze in melk leggen. Je kunt er ook een lekkere Franse soort pizza van maken met uien en zwarte olijven Pissaladière is de naam, die vind ik heerlijk!
 16. Stoer zeg! Dat je het durfde. Dank je wel voor te uitproberen..ik heb wel bolsters liggen trouwens maar durf het niet aan want ik ben bang voor een allergische reactie. Dan maar er inkt van maken of een trui er mee verven...
 17. Courgettes gevuld met vis, ansjovis en zwarte olijven in de oven gebakken omringd met halve Coeur de Boefs.
 18. Mijn Guilty pleasure is yumyum noodles..je kunt me geen groter plezier doen dan zo’n pakkie noodles van 33 cent met een zakje knoflook olie en kruidenpoeder al dan wel opgeleukt met groentes uit eigen tuin, restjes van vorige maaltijden met vlees of vis of iets dergelijks. Ik kan het natuurlijk allemaal zelf maken, maar die pakjes vind ik toch het lekkerst. vandaag kerrienoodles met wortels, courgette, prei, selderij en spercieboontjes😋 Kopje thee erbij is een must. Voor Lie met suiker. En dan maar slurpen😁
 19. Ik ga toch ook maar een potje of twee zo maken met mediterrane kruiderijen. Gebruik jij ze zo in de salade bv @weknow? Of toch nog verhit? o ja alle tomaatjes zijn gehalveerd.
 20. Ik twijfel ook. Aan beide trouwens. De maagdenpalmen bloeien toch in het voorjaar? En die “spleet” in de bloemblaadjes ken ik ook niet, de soorten die ik heb hebben spitse bloemblaadjes of recht van boven zonde spleet. Maar het blad doet zo wel aan de Vicor denken. Wilgenroosje is daarentegen ook wel een stuk hoger. Beschrijving van de hoogte van de plant En goede foto van blad en bloem kan helpen.
 21. Ach wat een enorm lief meisje, een nieuw beukje voor je beukenbos..😍 Gefeliciteerd en mw Beuk ook zeker dat heeft ze mooi gedaan! Heb je de witlofpennen er al uit, moet dat nu al dan? mooie oogst verder, super.
 22. Inderdaad! Je had 15 planten en had verschillend zaad gekocht? Dat houdt zeker niet over...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...