Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,748
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. Ook pastinaak, samen met wortels ui en paprika in een curry. Was heel lekker! En andijvie sla natuurlijk met bietjes zoetzuur.
 2. Super georganiseerd! @Charly heb je pipje nog steeds?
 3. Ik weet niet of die verwarming nodig is? In ieder geval staat mijn Aloe iedere winter om het hoekje van een raam in een regelmatig, soms wel 6 weken lang, onverwarmde kamer.
 4. Stamppot andijvie en Veldprocureurlapjes. Pasta met ratatouille uit de vriezer Tomatensoep uit de vriezer enkele groentes uit de vriezer Hehè, de deksel van de vriezer kan weer gewoon dicht!😵‍💫🥶
 5. O dank Je Jo, wij moeten dat ook doen. Hopelijk vannacht nog geen vorst. Wij aten weer heel veel sinds ik hier voor t laatst was, grroerbakte Veldvarkenslever, wraps met andijvie bekleding, sowieso alle dagen andijvie salade, grote pan pompoen en zoete aardappelsoep, gebakken aardappeltjes met veldkip, pasta met snijbiet en tonijn, en vanavond pasta met tomatensaus vol kruiden uit de vriezer, stukkie veldkip erbij en een salade met een dressing met oa notenpasta en gehakte walnoten. Edit: lekker Jorieke, hoe zijn die olijven? Wij hebben ze nog niet geproefd.
 6. Ja hier hetzelfde Anna, ik weet het aan de voorgaande droogte.
 7. Hier hetzelfde binnen overwinteren. Langzaam wennen in het voorjaar aan t licht eerst in de schaduw plaatsen. Deze zomer bleven de planten trouwens samen met de lid cactussen voortdurend op die lichte schaduw plek
 8. De olie is duidelijk. Daar zullen zeker de werkzame stoffen die de olie op kan nemen inzitten. Het zwarte is zeker geen olie, kan van alles zijn maar daar heb ik geen verstand van.
 9. Mijn mispels zijn rot en ik heb dus een vergiet vol geoogst voor het recept van de schoonmoeder van Vincent ( @Goldfish ) kwee appel mispel confiture. De pan vol staat op de kachel, volgens mij krijg ik daar behoorlijk wat moes van. Geen scherpe foto sorry. Ernaast staat een pan met Veldvarkengehaktballen met roofvijg.
 10. Grote salade van gebleekte andijvie met cherrytomaatjes en rucola. En een boterham met notenpasta😋
 11. Weg met die dorre asperge bossen👍 wij hebben yakon opgegraven, ondanks de droogte een redelijke oogst iets minder dan het vorige jaar. En de knolselderij opgegraven en in de kas gezet. Helaas @henkg het water geven, het compost geven én het noemen van jouw naam hebben de knollen niet veel groter gemaakt dan het vorige jaar. Van biljartbal tot honkbal grootte ongeveer. Misschien dat ze in de kas nog wat bijgroeien
 12. Quiche oesterzwammen met cherry tomaten uit de kas. Gebakken zijn ze nog wel lekker zoet! Stoof van kwarten witte kool met lamsworstjes op de houtkachel gemaakt
 13. Ik zou ze wel uit de moestuin houden! Bij mijn buurman slapen ze als ze de kans krijgen boven op de zolder van zijn deel waar hun nachthok eigenlijk is. De buurman kan ze zelf niet van de zolder jagen dus als er een omhoog vliegt heeft die een eenzame nacht. Ze vliegen best aardig kleine stukjes en soms vliegt er een over het manshoge hek. Een wilg zou geen probleem moeten geven.
 14. Zojuist van de buurman gekregen 1 x Doyenne de Comice 2 x kalkoenei, 2 x Appel Melrose en 2 x gele Bellefleur. De Melrose is volgens de buurman de beste bewaar appel ( hij heeft iets van 30 soorten) en in april nog goed. Het ene kalkoenei is nog warm😋
 15. Goed idee. En je hebt de planten weer terug gezet? Met een stukje wortel eraan neem ik aan? Ik ga ook nog wat wortel uit de tuin halen, ik hoef niks terug te zetten, ik heb heel veel.( bijna teveel, maar het groeit voornamelijk in het natte stuk langs de beek dus dat is niet zo erg.)
 16. Lie is een gewillig fotomodel @henkg Joep misschien ook wel. Mooi stevig hok! zijn de palen van eigen terrein?
 17. Ok ja dank. Er zullen veel onduidelijkheden zijn maar eventuele aanvullende informatie zou via de wegbsite van de stichting mediwiet wel te verkrijgen zijn. Ik ben wel erg benieuwd naar dit product. En de werkzaamheid bv op wat ze beschreven in je boek. Je zou het ook in een zalf kunnen verwerken voor huid/spier/pees problemen, bv in een smeerwortelextract op saindoux.
 18. appelvrouw

  Pompoen 2022

  De naaktzadigen kweek je eigenlijk niet voor het vruchtvlees Mellie maar alleen voor de pitten. Natuurlijk is hij wel eetbaar maar zoals je ervaring ook al is met heel weinig smaak. Misschien zou bereiden met goede kerriepoeder en wat peper en kokos nog wat sneu ( sjeu) 😉 aan de soep kunnen geven. Bij mij gaan de naaktzadigen na het leeghalen direct door naar de composthoop.
 19. 😃En hoe ga je deze olie gebruiken? Het was niet van een ceebeedee plant neem ik aan?
 20. Heerlijk ga ik van de week ook maar weer eens doen. Met een lekker soepje. Mijn ingevroren desem die de vorige x zo gemakkelijk weer wilde werken is nu gewoon dood😫. Even geen desem. Dus het worden gistbroden deze week. Eerst het laatste oude brood uit de vriezer opmaken, dat blijft ook weer niet al te lang smeuïg zeg maar, na enkele maanden begint het echt uit te drogen.
 21. Als ik hier een foto plaats van een paddenstoel is het gewoon om de naam te weten. Om te eten koop ik lekker oesterzwammen of eet van eigen geënte stam. Hier in Fr wordt inderdaad veel geplukt, laatst is nog de schoolklas uit het dorp ( we hebben één klas in het dorp, en andere dorpen om ons heen ook) samen met een kenner het bos in geweest en daarna een expositie gemaakt in het stadhuis..alles gedetermineerd, de kinderen leren het zo meteen mee. Je kunt ook altijd je paddestoelen meenemen naar iedere Franse apotheek om te laten determineren voor je ze gaat bereiden. @Flup en Bert bedankt!
 22. Afgelopen dagen ergens roti gegeten. Ik had vellen met kikkererwten erin gekocht, dat zou ik zelf moeten kunnen maken, ze waren heerlijk. Met boontjes uit de vriezer en veldkipfilet. Eitje erbij en een flinke andijvie salade. Een paar dagen geleden stamppot van rauwe andijvie met aardappels van onze biobuur. Natuurlijk op smaak gebracht met heerlijke veldvarkenspeklapjes. Gisteren curry tofu met uet tomaten en tuinbonen en peterselie e.d.Andijvie salade erbij. Gisterenmiddag kerrie pompoensoep met zoete aardappels. Vanmiddag bieten salade met sjalotjes, eigen komkommer zuur en Egyptische ui. Vanavond pasta met oesterzwammen van de biobuur en uet een salade van biet, koolrabi, radicchio en andijvie. Sjalot en nog een beetje rucola. 😋
 23. Dank voor de waarschuwing, de vinger was net iets te laat aan de knop🙀🥳
 24. Schitterend! En wat knap dat die drone zo mooi recht vliegt!
×
×
 • Create New...