Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,198
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. Heel grijs. Soms is er wel een dagje zon hoor..ik zie dat terug op de foto’s van mijn dagelijkse wandelingetje..maar het lijkt alweer of dat lang geleden.is, en zo verdomd weinig.
 2. Jawel maar die zijn nog klein. Wel andijvie, die gaat prima.
 3. Toch gevonden. En ook nog een druivenbak. Wat een feest haha. in beide bakken sla gezaaid..de druivenbak staat al in de kas want de sla soorten kwamen al op, de ecover container houd ik binnen totdat de eerste plantjes boven komen..of eigenlijk nog ietsje langer. wat trouwens ook heel goed gaat in de kas is planten opkweken in een melk pak..zo een van twee liter. Deze was gebruikt als water geef fles voor de tomaten en in het najaar heb ik er een stokroos in gezet met aarde. De plant is prima geworteld en ik kon fles met plant zo uit de aarde trekken. Het lastige is alleen dat je hem niet echt neer kan zetten😂
 4. De winter ontrold zich hier als een vaag gebeuren..geen vleesch en geen visch zou mijn oma zeggen. Geen sneeuw, af en toe een nachtvorstje en weinig zon. De kraanvogels weten het ook niet en blijven een beetje hier hangen, gisteren nog een grote groep boven mijn tuin. in de tuin groeien de castelfranco slaatjes rustig door, en we kunnen ook nog steeds snijbiet oogsten..niet gek. We eten bijna iedere dag nog wel iets vers uit de tuin, al is het soms alleen maar peterselie of een blaadje rode zuring. Maar ook nog ongeveer twee x in de week sla..het zal wel snel op zijn nu. Er groeien ook wat oerpreitjes maar op de een of andere manier willen de preien en olifantenknofloken niet zo dit jaar..het blijft voorlopig klein en dunnig. Enfin er wordt weer gezaaid, dat maakt een mens blij. Nu nog wat zon graag🌞
 5. Ja dat kennen wij ook zo goed..je wilt iets maar er moet heel wat gebeuren voordat je daar weer aan toekomt. Jullie zijn iig lekker bezig en het houdt je van de straat.
 6. Mooi werk! Is dat verse mest en haal je het weer weg eind maart?
 7. Gisteren gezaaid, Filius Bleu, Tondo Calabrese en Tam Jalapeño. Als ik de zaadjes binnen heb komt er nog pimientos de Padron bij.
 8. Haha Ja @mdubbelm Ik heb maar even opgezocht hoe de echte naam is, het is Marta Polka. @willemGN deze zaden heb ik via Jorieke en Charlie, en verder gekocht bij Diana. Ook ruil ik veel,zaden hier op de Franse tuinclub.
 9. Mijn kippen beginnen ook een enkel eitje te leggen. Om de dag een van 4 kippen. Het opgehokt zijn gaat ze ook niet in de koude veren zitten.
 10. Ook gezaaid vandaag..meerdere paprikasoorten o.a. Blot, Dulce de Espana, Yellow Monster m, Marta Nogwattius.
 11. Grappig dat ik nog rassen tuinbonen langs zie komen waar ik nog nooit van gehoord heb. Frans ik vries de tuinbonen in als Flup. Aquadulce, Sevilla, Driedubbel wit . Soms zijn de schillen wat harder maar die soorten gebruik ik dan om mee te wokken. Voor dit jaar heb ik liggen Seville langpeul en Ratio. Ik zoek nog eenderde soort.
 12. Dat lijkt me leuk hier in elders zijn we in voor bijzondere mais soorten! ondertussen loop,ik hier ook te zingen..hij komt hij komt🎁
 13. Hoe had je de kip met de yakon klaargemaakt? Wij aten pannekoeken met kinnebakspek en pannenkoek met een prutje van prei, kinnebakspek en tomaten. Gisteren een hele geroosterde knolselderij en pasta tomatensaus Eergisteren Chili met bruine bonen en tuinbonen en paprikaas uit de vriezer. Salade erbij: De dag ervoor omelet met kinnebakspek, gestoofde snijbiet en salade castelfranco een joekel…zie foto Morgen kip..misschien met yakon?
 14. Helaas is de dichtbijzijnde Emmaus nog een flink eind weg. Geeft niks ik kom er wel..potten genoeg, maar het is wel zo dat om te zaaien alle bovengenoemde fruit- etc bakken best handig zijn. Ik had zo’n paper potty ding voor het maken van potjes van kranten maar ik heb het toch weggegeven. Ook wc rolletjes ben ik geen fan van. Een pottenpers heb ik nooit gehad en geen ervaring mee..hier zie ik er ook nooit iemand mee. Ik zou het eens moeten zien/voelen.
 15. appelvrouw

  Update 10/01

  Nee niet echt, ik heb altijd wat anders..trouwens, toch wel: afrikaantjes die zet ik ook ín de kas, tussen de tomaten. Van die mooie rode enkelvoudige bijvoorbeeld..africain red of zoiets.
 16. Erg jammer Angela. Is er een optie dat je een andere plek kunt vinden bij een andere vereniging en dit zodoende achter je kunt laten? Of wil je toch eigenlijk wel blijven als je in je gelijk wordt gesteld?
 17. appelvrouw

  Update 10/01

  Succes, de kas zal je veel plezier opleveren. Tip: plant bijenlokkende bloemen bij de ingang zodat je binnen ook bestuivers krijgt.
 18. Aha en dan zijn de zijkanten dicht neem ik aan?
 19. Ja dat zie ik inderdaad bij veel van jullie het hergebruik van alle met de boodschappen in huis gekomen plastic bakken en potten. Ik doe dat zelf ook graag, zoals bv met de eerste foto een container voor twee liter afwasmiddel aan de zijkant opengesneden. Daar ging mijn sla vorig jaar heel goed in! Vanmiddag heb ik naar die bak gezocht en niet gevonden..waarschijnlijk weggegeven met de laatste plantje erin. Omdat ik hier op het platteland woon en weinig klaargemaakt eten haal en ook geen fruit meer koop bij de grootgrutter mis ik wel bakken ja, die in de loop van de jaren onder invloed van weer en wind zijn vergaan. En wat yoghurtbekers heb ik wel maar die zijn allemaal in gebruik voor soep en bottenbouillon in de vriezer. Enfin maar eens even vragen aan komende gasten of die wat voor me kunnen verzamelen..vooral voor het zaaien vind ik dat soort bakken wel fijn. Wel nog een oude druivenbak gevonden, met gaatjes, dat ga ik morgen maar sla in zaaien. Wat zijn goten voor aircobuizen?
 20. Wow wat kan die man kletsen zeg..zelfs met zijn mondvol😱😅 Ik kan die salie met knoflook hier ruiken, lijkt me wel een heerlijk gerecht!
 21. Schitterend! Ik bewaar mijn kaasmaakspullen nog tot van de winter..gaat het dan ook niet meer lukken dan doek ik het op. Het lang staan in de keuken gaat me gewoon erg slecht af. Dat neemt niet weg dat ik hier niet meegeniet van alles wat jullie maken.
 22. Ha Weknow dank je voor je reactie. Die ik ook wel begrijp, in grote lijnen. Ik vind het wel leuk dat je nog enig onderscheid maakt tussen een gewone intensieve tuin en een permacultuurtuin..juist zo een perma tuin heeft mijn eerste tuinvriend en hij is de grote drijvende kracht achter ons dorpsvoedselbos. In zijn eigen tuin probeert hij veel uit en nu dus deze oppervlakte..ja zal ik het geen oppervlakte compostering noemen? Mulchen is het ook niet. Oppervlaktevoeding dan? Ik ben benieuwd wat hij van je betoog zal vinden en zal het proberen voor hem te vertalen. Ik weet dat je ook geen groot voorstander bent van het idee lasagna tuinieren. Daar hebben natuurlijk een zelfde soort proces. Misschien dat ik eens in het aankomende jaar op een bed een deel met en zonder deze mulch met tuinafval zal proberen..met dezelfde planten erop. En wat zijn jouw ervaringen dan, doe je dit al lang? Mijn tweede tuinvriend gooit al zijn afval dat voornamelijk bestaand uit fruitafval e.d. In een hoek in de tuin. Hij is gehandicapt en kan geen compostbak onderhouden maar hij vind ook dat het juist niet nodig is om het afval eerst te composteren. Hij is er van overtuigd dat dat juist slecht is en goede stoffen laat verdwijnen. Zo zie je maar weer.
 23. Née hier gaat het vooral om alle keuken- of andere niet gecomposteerde groene afval..koffieprut etc. Ik vind het opvallend dat er twee personen in mijn dorp zijn die dat doet en het zijn ook de twee die een geweldige pompoenoogst hadden afgelopen jaar.
 24. Overal op het forum verspreid vind je wel tips over het ( voor) zaaien in…tomaten in yoghurtbekers, tuinbonen in platte kistjes, prei in plantenbakken, pepers in melkpannen enzovoorts Hier zou ik al jullie tips willen verzamelen, wat vind jij handig, gebruik je ieder jaar voor welk soort zaad? Met foto’s lijkt me een goed idee! Dank je wel alvast voor jullie tips.
×
×
 • Create New...