Jump to content

appelvrouw

Members
 • Posts

  20,519
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appelvrouw

 1. appelvrouw

  Pompoen 2022

  Aha. Grote kans op een kruising dan. Pompoenen kruisen heel gemakkelijk en als de boer er een andere soort bij had staan dan is de kans groot. Wachten op de vruchten.
 2. appelvrouw

  Pompoen 2022

  Is dat wel een butternut? Volgens mij hebben die geen « melkvlekken » op het blad . Eerder de al hiervoor genoemde Musquée de Provence.
 3. De eerste tomaten worden gegeten, andere dan de Ida Gold die onze salades al hebben opgefleurd. Ik heb er geen foto van maar het zijn tomaten die ik had van @Nasuada, ietwat afgeplatte oranjerood. Ik heb weer wat blad afgehaald van de onderkant van de planten..een enkel vergeeld blad maar ook om licht te geven op de planten op de tweede rij. Op deze foto’s zat het blad er nog aan: Ida Gold groeit nog even lekker door Cue de Buo ( of zoiets)van @redzebra @jootje, ik had deze tomaat van jou met de sticker: lekkere tomaat. Hij heeft erg slecht blad, en blijk een kerstomaat klopt dat? En dan deze, gekregen van @Goldfish, Summer of love. Ik had die eerste vervormde bloem eruit moeten halen, ik weet het, maar ik hou erg van de tomaten die die gekke bloemen opleveren. Je ziet het er niet helemaal aan af nog maar deze tomaat is denk ik wel een kilo zwaar..en behoorlijk vervormd, een echte Tsjernobyl tomaat😉 onder de kas heb ik een hoekje, het begin van de kas ligt een stuk boven de achterdeur en daartussen hebben we een klein houthok met ernaast een minihoek waar ik een bankje heb en waar ik de vijg van @Yuras heb geplant. Het uitzicht vanaf het bankje omhoog naar de kas, naar de tuin en naar de ingang naar mijn woonkamer heb ik geloof ik nog nooit laten zien: Het hoekje: In de bak voor de kas groeit trouwens een druif die door een buisje de kas in groeit en die zich verder ontwikkeld in de kas. Verder groeit er Welsh Onion en wat andere lookjes. En zicht vanaf het bankje. Die driehoek bovenin de kas waar de druif zich alweer een weg naar buiten zoekt halen we er ieder voorjaar uit om de kas een beetje door te laten waaien. Gaat prima. Ondanks dat het soms ruim boven de 40 graden is in de kas gaat het groeien van de tomaten goed.
 4. appelvrouw

  Vogel in de tuin

  Geld ook voor de groenling toch? Marja, wat denk je te kunnen doen tegen de raam aan vliegers? Plak je stickers?
 5. Ik gooi ook veel karton op de compost, ik vind het scheuren juist zo lastig..plakband en stickers eraf halen juist weer lollig.
 6. Vincent je hebt het al ergens gezegd maar ik kan het niet terug vinden. Jouw tomaat nr. 6 welke soort is dat?
 7. Een fotootje van mijn klaar op te hangen knofloken Valdour. Minus 4 die is weg zijn gegeven. Vanaf het vroege voorjaar koop ik meestal knoflook dus ik doe er niet het hele jaar mee.
 8. Ik ook en bij lange teksten doe ik als Weknow. Super vervelend!
 9. Lekker rennen die plof kippen. Daar zit geen plof bij! Komt dat kale van de omwisseling van dons naar veer?
 10. Jeetje een bol courgette zou je denken. Maar wel een bijzondere kleur. Bijna meloen Moscovit die heeft ook deze kleur. Hoe is de schil. Hoe groeien ze aan de plant? Rankt de plant? Misschien een gewone bolcourgette( ronde de Nice) die te ver is uitgegroeid?
 11. appelvrouw

  Pompoen 2022

  Sommige pompoenen geven snel vruchten en hebben een kort seizoen, anderen beginnen pas laat. Ik zou kunnen bedenken dat de Musquée de Provence daar een van is. Deze heeft dan een langer en groei tijd nodig. Er zijn pompoen soorten die we daarom slecht kunnen kweken in het Nederlandse klimaat.
 12. Brrrr kippenvel! Jeugdtrauma 1 bloemkool met een papje😣 Bloemkoolsoep is ook lekker en goed in te vriezen. En de roosjes ff blancheren en dan kort in de wok inbakken met zoute sojasaus. Hier een bak zelf samengestelde muesli geroosterd in eigen appelsap en ook de wal en hazelnoten komen van eigen terrein!
 13. Ik heb er uiteindelijk chutney mee gemaakt, met anderhalve kilo kruisbessen, enkele eetlepels vers geraspte gember, wat half droge vijgen en rozijnen, 4 pepertjes Tondo Calabrese, suiker, azijn en verse laurier. Een goede structuur chutney gekregen, zeer geparfumeerd!
 14. appelvrouw

  Knoflook geoogst

  Mooi Marja. Ik zie rechts ook oerprei..oftewel parel look. Dat zijn geen tenen maar meer bolletjes. Dat is geen knoflook maar een soort prei. Je kunt de bolletjes als uitjes voor de inmaak gebruiken, en de mooiste plant je terug, later in de zomer, of aan t eind van de zomer. De olifantenknofloken hebben echte tenen en van die bruine kleine keiharde bolletjes er ook aanhangen of soms ook een enkele erin. Hier twee links naar de topics over deze allium soorten
 15. Neenee, geen kersenontpitter, die is me hier al aangeboden lieve @MarjaP
 16. Sous vide Ken ik helemaal niet. Ja maak maak een topic! Onvervalste frieten van Lie. vandaag. Met in de oven geroosterde courgettes en doppers uit een pannetje. Veel verse kruiden. Top maaltijd!
 17. appelvrouw

  1 juli?

  Dat zou ik heel leuk vinden!
 18. Ik heb daar het antwoord niet op..maar zo ja dan deed Ik er al aan. Het heeft met de temperatuur te maken dacht ik
 19. Straks kruisbessen plukken. Ik heb dezelfde twijfels als twee jaar geleden, zie enkele Posts hoger. Het zou wel eens chutney kunnen worden..voor de afwisseling.
 20. vergeet de nadelen niet…ik heb er misschien overheen gelezen maar wat zijn de nadelen dan?
 21. appelvrouw

  Pompoen 2022

  Ok. Dank Je wel Patrijs! Het lijkt me wel een klusje dan “ schillen”. Als ik niets groens meer zou hebben zou ik het wel proberen. Ik ken de smaak niet en weet dus ook niet wat ik mis.
 22. appelvrouw

  Pompoen 2022

  Gewoon een stuk afhakken joh..er moet iets zijn van een recept met de scheuten. @Patrijs weet jij dat niet Mijn 6 pompoenen op de lasagna doen het uitstekend..ik zie al vruchten van de hokkaido.
 23. 21 potten jam, de helft is kersen en de rest bosvruchten, zij het dat er geen bos aan te pas kwam. Alhoewel mijn tuin steeds meer op een voedselbos gaat lijken..kan wel dus! Ik ben er best tevreden mee!
×
×
 • Create New...