Ga naar inhoud

Pompoen; meteen eten of even laten liggen?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik weet natuurlijk niet of het voor alle pompoenen geldt, maar de patisson (schrijf je dat zo?) bij pa, knip ik af, en gooi ik in de pan. Nooit iets raars van gehad en smaakt super!

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Geplaatst:

Pompoenen kunnen geoogst worden als de steel kurkachtig is, de schil moet hard zijn. Snijd de pompoenen af met zo'n lang mogelijke steel. Oogst bijvoorkeur bij droog weer.

Direct eten kan uiteraard. Voor de pompoenen die niet direct gegeten worden is het ideaal als ze buiten nog een paar dagen kunnen uitrijpen.

Geplaatst:

Wanneer de steel van de pompoen kurk/hout-achtig is, dan kan je die lang laten liggen. Uit de zon, droog en op een koele plaats. Wanneer dat niet mogelijk is, maak er dan (pittige) pompoenchurney van. Kan je héél lang bewaren.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...