Jump to content

eva1986

Members
 • Posts

  1,008
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord Brabant
 • OCCUPATION
  werkzoekend :(

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Verschillende soorten pluksla, kervel, lenteui, platte peterselie, roma tomaten, pepers, snackpaprika en weer 4 soorten kiemgroente! Owja, quinoa ook als kiem testje! Verder nog basilicum, rozemarijn en dille!
 2. Ik ben hier al n paar jaar, maar ben n hele poos niet geweest, dus zal even kort weer hallo zeggen! Sommige weten misschien nog wie ik ben Vorig seizoen is helemaal de mist in gegaan door mijn zwangerschap... (Vanaf 11 weken bekkenpijn en vanaf 22 weken in n rolstoel thuis...) manlief was druk met voor mij zorgen, dus buiten n paar pompoen en tomaten soepjes is er weinig uit de moestuin gekomen! 28 augustus is onze dochter (Nora) geboren, en nu ik weer alles kan, en vandaag de eerste dingen weer gezaaid zijn, heb ik t forum ook maar weer eens opgezocht! Super actief zal ik niet zijn, want die kleine dame is af en toe een handenbindertje, maar dan weten jullie weer wie Eva is!
 3. Leuk! Ik ben wel uitgerekend in september... En ik weet niet wanneer ik precies beval natuurlijk, en hoe snel daarna ik weer op de been ben... Dus ik stem niet, maar ben wel van de partij als "de natuur" het toelaat!
 4. Ik haal bloemen bij de doordragers allemaal weg tot juni, daarna 5 vruchten per stengel.
 5. Over je aardbeien... Ik zou ook zeggen doordragers, aan de opzet van de bloemstengel te zien. Maar dat is wel belangrijk om te weten... Want doordragers kun je het beste de bloemen nu nog verwijderen. Maar als je dat bij eenmaal dragende aardbeien zou doen, heb je geen vrucht dit jaar!
 6. Tomaten, pepers, paprika en pompoen staan hier nu 2 nachten buiten, wel tegen t huis aan! En ze staan er nog prima bij! Als de vooruitzichten kloppen gaan ze eind volgende week gewoon de moesbak in hoor!
 7. Het kan aan mij liggen... Maar ik vind de planten op de foto er prima uitzien hoor! De bovenkant van de grond ziet er wat droog uit, maar als je met een druppelsysteem werkt... Dan weet ik niet of dat iets zegt!
 8. Vandaag ovenschotel met laatste beetje romanesco uit de vriezer (en bloemkool en broccoli ook uit de vriezer maar gekocht) gekruid met allemaal lekkere verse kruiden uit de tuin! Nu nog geduldig wachten tot het kaas-korstje bruin wordt!
 9. Wow Piroska, het zal wel een zwangerschapskwaal zijn, maar ik zou NU die pizza ook wel lusten... Het water loopt me al in mond Hier gisteren de laatste kivitsbonen van 2012 gegeten!
 10. Ja wisselteelt ken ik vanuit de landbouw, dus een aantal jaren wachten voor je weer hetzelfde zaait op dezelfde grond. Vandaar! Ik heb gewoon in alle vakje iets anders staan, dus alles door elkaar, en als het ene geoogst wordt, gaat er direct het volgende in!
 11. Ik heb de salvia officinalis nu 2 jaar staan, zonder afdekken, hij doet t prima! Ik snoei in t voorjaar 30% van de takken weg, en dan groeit ie weer prachtig vol!
 12. Ah.... Daar komt de draak uit de mouw! Jij verstaat iets anders onder wisselteelt dan ik bedoel! http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=946&Itemid=83 Plantje uit het tuincentrum kan last hebben van de kou, of teveel zon ineens. (die zijn niets gewend) in dat geval kan het geen kwaad (of in ieder geval niet voor je sla!) Ik geval van een schimmel of beestje... Ta, dat durf ik zo niet te zeggen zonder foto!
 13. Als je op volle grond tuiniert (wat ik denk te lezen in je verhaal) zou je je ook eens in kunnen lezen in mulchen! Of zelf compost maken natuurlijk!
 14. Schoonpa heeft nogal een grote tuin (en melkveebedrijf) en laat ieder jaar 20 cub brengen... Daar nemen wij één volle aanhanger van mee voor ons tuintje... Gemeentes hebben vaak een compost dag, waar je zelf met je aanhanger gratis compost kunt komen halen. Maar ik weet niet hoe "schoon" die is. Is er bij jullie op t complex ook geen gezamelijke inkoop ofzo? (dat lees ik hier vaker) Dan wordt t in grote hoeveelheden ingekocht, en kan veel geld schelen! Je kunt ook compost kopen in de beter tuinzaak, maar dat zal wel wat kosten, en ik weet niet hoeveel je nodig hebt??
×
×
 • Create New...