Jump to content

eva1986

Members
 • Posts

  1,008
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by eva1986

 1. Verschillende soorten pluksla, kervel, lenteui, platte peterselie, roma tomaten, pepers, snackpaprika en weer 4 soorten kiemgroente! Owja, quinoa ook als kiem testje! Verder nog basilicum, rozemarijn en dille!
 2. Ik ben hier al n paar jaar, maar ben n hele poos niet geweest, dus zal even kort weer hallo zeggen! Sommige weten misschien nog wie ik ben Vorig seizoen is helemaal de mist in gegaan door mijn zwangerschap... (Vanaf 11 weken bekkenpijn en vanaf 22 weken in n rolstoel thuis...) manlief was druk met voor mij zorgen, dus buiten n paar pompoen en tomaten soepjes is er weinig uit de moestuin gekomen! 28 augustus is onze dochter (Nora) geboren, en nu ik weer alles kan, en vandaag de eerste dingen weer gezaaid zijn, heb ik t forum ook maar weer eens opgezocht! Super actief zal ik niet zijn, want die kleine dame is af en toe een handenbindertje, maar dan weten jullie weer wie Eva is!
 3. Leuk! Ik ben wel uitgerekend in september... En ik weet niet wanneer ik precies beval natuurlijk, en hoe snel daarna ik weer op de been ben... Dus ik stem niet, maar ben wel van de partij als "de natuur" het toelaat!
 4. Ik haal bloemen bij de doordragers allemaal weg tot juni, daarna 5 vruchten per stengel.
 5. Over je aardbeien... Ik zou ook zeggen doordragers, aan de opzet van de bloemstengel te zien. Maar dat is wel belangrijk om te weten... Want doordragers kun je het beste de bloemen nu nog verwijderen. Maar als je dat bij eenmaal dragende aardbeien zou doen, heb je geen vrucht dit jaar!
 6. Tomaten, pepers, paprika en pompoen staan hier nu 2 nachten buiten, wel tegen t huis aan! En ze staan er nog prima bij! Als de vooruitzichten kloppen gaan ze eind volgende week gewoon de moesbak in hoor!
 7. Het kan aan mij liggen... Maar ik vind de planten op de foto er prima uitzien hoor! De bovenkant van de grond ziet er wat droog uit, maar als je met een druppelsysteem werkt... Dan weet ik niet of dat iets zegt!
 8. Vandaag ovenschotel met laatste beetje romanesco uit de vriezer (en bloemkool en broccoli ook uit de vriezer maar gekocht) gekruid met allemaal lekkere verse kruiden uit de tuin! Nu nog geduldig wachten tot het kaas-korstje bruin wordt!
 9. Wow Piroska, het zal wel een zwangerschapskwaal zijn, maar ik zou NU die pizza ook wel lusten... Het water loopt me al in mond Hier gisteren de laatste kivitsbonen van 2012 gegeten!
 10. Ja wisselteelt ken ik vanuit de landbouw, dus een aantal jaren wachten voor je weer hetzelfde zaait op dezelfde grond. Vandaar! Ik heb gewoon in alle vakje iets anders staan, dus alles door elkaar, en als het ene geoogst wordt, gaat er direct het volgende in!
 11. Ik heb de salvia officinalis nu 2 jaar staan, zonder afdekken, hij doet t prima! Ik snoei in t voorjaar 30% van de takken weg, en dan groeit ie weer prachtig vol!
 12. Ah.... Daar komt de draak uit de mouw! Jij verstaat iets anders onder wisselteelt dan ik bedoel! http://www.velt.be/Joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=946&Itemid=83 Plantje uit het tuincentrum kan last hebben van de kou, of teveel zon ineens. (die zijn niets gewend) in dat geval kan het geen kwaad (of in ieder geval niet voor je sla!) Ik geval van een schimmel of beestje... Ta, dat durf ik zo niet te zeggen zonder foto!
 13. Als je op volle grond tuiniert (wat ik denk te lezen in je verhaal) zou je je ook eens in kunnen lezen in mulchen! Of zelf compost maken natuurlijk!
 14. Schoonpa heeft nogal een grote tuin (en melkveebedrijf) en laat ieder jaar 20 cub brengen... Daar nemen wij één volle aanhanger van mee voor ons tuintje... Gemeentes hebben vaak een compost dag, waar je zelf met je aanhanger gratis compost kunt komen halen. Maar ik weet niet hoe "schoon" die is. Is er bij jullie op t complex ook geen gezamelijke inkoop ofzo? (dat lees ik hier vaker) Dan wordt t in grote hoeveelheden ingekocht, en kan veel geld schelen! Je kunt ook compost kopen in de beter tuinzaak, maar dat zal wel wat kosten, en ik weet niet hoeveel je nodig hebt??
 15. Wisselteelt is niet van het grootste belang in de MM, zeker als je compost toevoegt aan het begin van je seizoen, en je bak eens lekker doorroert! Witte waas kan van alles zijn... Heb je ter plekke gezaaid? Of net uitgeplant? Zon, wind? Foto?
 16. Ik heb een stek genomen dan de tijm die mijn tante groeit (in de Ardeche, niet echt koud dus) en een stek van mijn pa, die in NL groeit... Beide staan hier nu voor t derde jaar in de tuin... Niets mee gedaan voor de winter
 17. Persoonlijk zou ik geen kunstmest gebruiken, maar dat is heel persoonlijk! Ik gebruik ook potgrond bij het verpotten, en daar doen ze het prima op! De grond in mijn bak is compost/turf/vermiculiet, dus al bemest... Bij het uitplanten krijgen de planten dus ook niks extra's. Rest van de tuin krijgt ook alleen een laagje grove compost aan het begin van het seizoen... Gaat prima!
 18. Ook hier worden de planten écht te groot voor de vensterbank... En ik heb er maar 3 (planten dan hè) kun je nagaan! Maar voor ik ze in de moesbak zet... ik ga nu beginnen met afharden, dan kunnen ze hopelijk (als weeronline en het KNMI zich niet vergissen) vanaf eind volgende week wel de grond in! Ze komen op een zonnig plekje, en tegen het huis aan, het huis geeft aardig wat warmte af in het eerste deel van de nacht, maar vooral zo rond zonsopkomst... Kan het nu toch nog wel een graad of 4 zijn daar... En dat is denk ik echt te weinig voor mijn verwende plantjes! Tomaten zaailingen in de kas... Grappig hè! Mijn vader heeft ze ook ieder jaar (die heeft een groooooote kas), en je kunt nu zien, waar vorig jaar de tomaten stonden!
 19. Ik was al een nieuwe zaaironde aan het voorbereiden, want ik dacht de lente-uitjes en peulen opnieuw te moeten doen! Maar een inspectie vandaag... de lente-ui de peultjes Ook de radijsjes staan er lekker bij En de prei die staat nog te wacht op zijn uiteindelijke plekkie! Het gaat wel de goede kant in, staat nu sinds een week of 2 dag en nacht buiten (tegen t huis aan) potlooddik mag het nog niet heten, maar de dikste stengels komen aardig in de richting! De gezaaide rozemarijn De ostara's hebben er zin in! Ook de framboos! En volgens mij heb ik de eerste knoppen al gespot! (en t water loopt me al in de mond...) Onze Timmy vind t prachtig om mee te helpen in de tuin De hop (rechts tegen de schutting, mans hoog al! en het zelfgezaaide, merkloze appelboompje (links) ) En als afsluiter het buitenspelende vensterbank oerwoud Uchiki kuri's (2x) met daarachter paprika (rode) En hier de uit de kluiten gewassen Romatomaat (3x) en peper (cayenne 3x) Over een weekje deze foto's maar eens terugkijken... Dan word ik vast blij van de vooruitgang!! (want ik KIJK alles nu groot )
 20. Nou, dan durf ik hier ergens eind deze week toch de eerste dingen wel buiten te zetten hoor! Hier in het zonnige zuiden ligt de temp altijd een paar graden hoger, en de bak waarin alles geplant moet worden staat tegen het huis aan, dat vanaf halfweg de middag lekker verwarmd wordt door de zon! Daarbij wordt de vensterbank echt een oerwoud...
 21. Je kunt ook vloeibare meststoffen aan je water toevoegen.
 22. eva1986

  lekker druk

  Pompoen stond hier in 4 dagen boven de grond, ook voor t raam, maar zonder verwarming (hebben vloerverwarming). Zaadjes nooit in de grond leggen ivm met rot, maar verticaal in de grond steken.
 23. eva1986

  Plagen!

  Bah wat balen! Ik lees trouwens net dat je in Veldhoven woont, wat grappig! Daar kom ik ook vandaan! Mijn ouders wonen er nog, ik ben helaas vertrokken...
×
×
 • Create New...