Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Lange sperziebonen, dik, lang en ook te gebruiken als droogboon.... ik heb dit jaar Goldelfe (ik weet niet hoe ze heten in het nederlands) mooie gele lekkere lange boon en ik heb pronkbonen (kievietsbonen) die ik groen kan eten maar ook aan de klim laten en dan komen er Kievitsbonen van (zeer donkere soort en de bonen zijn erg groot)

 

Groen maak ik ze vooral duits klaar (schonen, in stukken snijden, koken met fijngesneden ui, spek en tomaat, zout, peper weinig water, beetje boter en smoren maar) De droge bonen zijn een goede vervanging voor bruine bonen, mooi groot en ook in een salade (gekookt en afgekoeld) doen ze het goed.......

 

Zijn geen struikbonen spekbonen, maar klimmers, hetzelfde als snijbonen.

 

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Geplaatst:

Wij hebben vorig jaar het eerst spekbonen geteeld, het ras Terli (stokboon). Ze worden niet heel veel dikker dan sperziebonen (wel tijdig oogsten uiteraard). Het grootste voordeel is echter dat ze na invriezen niet zo taai of slap zijn sperziebonen. Gewoon lekker eigenlijk. Een aanrader!

Geplaatst:

Een spekboon krijgt dikkere bonen dan de slaboon. Spekboon kun je ook als snijboon gebruiken.

Een (echte) snijboon heeft over het algemeen het nadeel dat je deze op tijd moet plukken voordat er een draad in komt. Daar hebben de spekbonen geen last van. De snijboon moet je plukken als deze nog lichtgroen is. Zodra er donkergroene plekken op komen, zit er al draad in de boon. Spekboon kun je dus wat dikker laten worden wat ik persoonlijk lekkerder vind.

Ik teel Blauhilde en Goldelfe.

 

Blauhilde is een blauwe boon, die bij het koken weer groen wordt. Goldelfe is een gele wasboon.

 

Ik heb ze bij van der Wal gekocht.

Met vriendelijke groet,

Wim.

Geplaatst:

@Wijo:

 

Blauhilde heb ik ook, en wat mij opvalt is dat de oogst enorm is per kleine oppervlakte, ook langdurig te oogsten!

Heerlijke boon...

Overigens vind ik Blauhilde meer paars van kleur

De groenten!

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

het is allebei goed:

NK na het plukken snel eten of invriezen anders issie minder lekker

NK kan lang blijven hangen aan de plant want wordt niet hard/ vormt geen draad

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...