Jump to content

wijo

Members
 • Posts

  339
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Beilen
 1. Die bloempjes met zwarte hart er allemaal afhalen. Dat worden anders misvormde aardbeien. Er komen na het afknijpen wel weer nieuwe bloemetjes aan.
 2. Ik beheer ook enkele websites en krijg zo nu en dan soortgelijke vragen. Vele antwoorden zijn op internet te vinden waaronder ook op dit probleem: http://www.solvusoft.com/nl/errors/browser-statuscodes/microsoft-corporation/windows-operating-system/http-error-503-service-unavailable/ De fout hoeft dus niet altijd bij de website te liggen.
 3. Op dit forum is vaker geschreven over de giftige stof. Zie o.a.: https://www.moestuinforum.nl/cucurbitacine-in-mijn-courgette-t20792.html
 4. Was deze bitter? Dan heb je waarschijnlijk de giftige stof cucurbitacine geproefd. Pas daar mee op: kleine hoeveelheiden kunnen al vervelende tot ernstige verschijnselen leiden.
 5. Stuur maar een pb. Ik zal de zaden in de gaten houden.
 6. Ik heb een Japanse esdoorn. Verkleurt mooi rood in de herfst. Ik vraag me af of de zaden al rijp genoeg zijn om te plukken. De onderkant van de zaden is nog wat groenig.
 7. Ik dacht in eerste instantie aan verbrandingsvlekken door fel zonlicht. Vernevel je water over de planten? Als het schade is door vliegjes, zou je deze dan niet aan de onderkant van het blad zien?
 8. wijo

  Aardappels zaaien

  Ik heb het dit jaar geprobeerd. Ook begin maart gezaaid. De eerste plantjes werden allemaal al totaal opgevreten door ws. slakken. Gelukkig had ik nog wat plantjes over en deze vijf planten staan nog te groeien in de tuin.
 9. Ook raar dat dat verboden wordt. Is munt dan ook niet toegestaan? En andere planten, die woekeren? Frambozen? Is iets dergelijks in het reglement opgenomen?
 10. Ik heb een paar keer een poging gedaan maar helaas niet gelukt. De plantjes vielen steeds ten prooi aan de hongerige monden van andere tuinbewoners ondanks mijn maatregelen daar tegen.
 11. Ik zet dan een grote bloempot of emmer met bodem er uit en insectengaas er over op de plant. Meestal zijn alleen jonge planten het slachtoffer van slakke. Bij pompoenen of courgette kunnen ook nog wat grotere planten het slachtoffer worden, dus daarom raad ik een grotere pot aan en er zo lang mogelijk boven laten staan.
 12. Ik neem aan dat er af en toe bestuursverkiezingen zijn. En ik neem aan dat je gelijkgestemden hebt binnen de vereniging? Ik neem aan van wel anders zou ik daar niet bij willen horen. Als je wat wilt veranderen, probeer dat soort bestuursleden uit het bestuur te krijgen door nieuwe kandidaten naar voren te schuiven en probeer zoveel mogelijk medestanders naar de verkiezingen te krijgen. Je kunt zelf ook een extra vergadering aanvragen als een bepaalde meerderheid van de vereniging dat wil. Dat zou je in de reglementen op moeten zoeken. Maar misschien speelt er meer dan alleen het onderhoud van de tuin? Is er al een strijd binnen de vereniging en dat het bestuur of enkele bestuursleden nu zijn macht laat zien door op de regels te gaan zitten?
 13. Ik zou er uit gooien en opnieuw zaaien. Dit ziet er niet goed meer uit en de ervaring die ik met koolraap heb is dat dit niks meer wordt.
 14. Van oorsprong bevatten courgettes de giftige stof cucurbitacine, maar telers zijn er via plantenveredeling in geslaagd het gehalte van deze stof tot praktisch nul terug te dringen. Niettemin komt het soms voor dat zelf gekweekte courgettes toch te hoge concentraties cucurbitacine bevatten. Deze stof geeft een bittere smaak, men raadt daarom af om courgettes en pompoenen die bitter smaken te eten. Uit de telegraaf:
 15. Als je zelf poters achteruit wilt houden, neem dan alleen poters van gezonde stammen. Wanneer je een stam rooit met alleen maar kleine aardappeltjes er in, kan dit een zieke stam zijn. Neem dus alleen poters van stammen waar grote, normale aardappelen aan zitten en neem daar de kleinere aardappelen van. Ook niet die hele kleintjes want ze krimpen nog iets en dan houd je ook net niets over.
×
×
 • Create New...