bio-fee Geplaatst: 21 juni 2013 Geplaatst: 21 juni 2013 Ik heb dit jaar voor het eerst spigariello gezaaid en het komt goed op.Het ziet er alleen precies hetzelfde uit als de gewone broccoli die ik gezaaid heb. Klopt dat? En eet je bij spigariello (net als bij gewone broccoli) de bloem(knoppen), die dus nog moeten komen? Want nu zie ik alleen nog maar blad, dat is niet eetbaar toch? Quote
thea Geplaatst: 21 juni 2013 Geplaatst: 21 juni 2013 Ik eet het broccoli blad wel volgens mij kan het ook met deze Spigariello. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
bio-fee Geplaatst: 21 juni 2013 Auteur Geplaatst: 21 juni 2013 Oh kan je broccolli-blad eten? Ik geef het altijd aan de konijnen! Hoe maak je het klaar, roerbakken? En waar smaakt het naar? Quote
thea Geplaatst: 21 juni 2013 Geplaatst: 21 juni 2013 Ik kook het mee met de brocollie en roerbakken.Het is zachter van smaak dan de witte bladkool. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
bio-fee Geplaatst: 21 juni 2013 Auteur Geplaatst: 21 juni 2013 Oké, ik had echt geen idee dat het eetbaar was. Wat leuk! Ik ga het ook eens proberen, dan voor je tip! Maar ik heb dan dus goed begrepen dat de 'echte' spigariello in feite de bloem is, net zoals bij broccoli? Quote
wijo Geplaatst: 22 juni 2013 Geplaatst: 22 juni 2013 Als ik op spigariello Google, dan lees ik dat het ook bladbroccoli genoemd wordt. Quote Met vriendelijke groet,Wim.
bio-fee Geplaatst: 22 juni 2013 Auteur Geplaatst: 22 juni 2013 Ja ik ook en daarom raakte ik dus in de war en vroeg ik me af of er nog iets anders eetbaars aan de plant komt, dan het blad wat ik nu heb. Ik kon nergens een duidelijke afbeelding vinden van een spigariello plant die klaar is om van te oogsten... Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.