Jump to content

Featured Replies

Posted

Ik heb dit jaar voor het eerst spigariello gezaaid en het komt goed op.

Het ziet er alleen precies hetzelfde uit als de gewone broccoli die ik gezaaid heb. Klopt dat? En eet je bij spigariello (net als bij gewone broccoli) de bloem(knoppen), die dus nog moeten komen? Want nu zie ik alleen nog maar blad, dat is niet eetbaar toch?

Ik eet het broccoli blad wel volgens mij kan het ook met deze Spigariello.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • Author

Oh kan je broccolli-blad eten? Ik geef het altijd aan de konijnen!

Hoe maak je het klaar, roerbakken? En waar smaakt het naar?

Ik kook het mee met de brocollie en roerbakken.

Het is zachter van smaak dan de witte bladkool.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

  • Author

Oké, ik had echt geen idee dat het eetbaar was. Wat leuk!

Ik ga het ook eens proberen, dan voor je tip!

 

Maar ik heb dan dus goed begrepen dat de 'echte' spigariello in feite de bloem is, net zoals bij broccoli?

Als ik op spigariello Google, dan lees ik dat het ook bladbroccoli genoemd wordt.

Met vriendelijke groet,

Wim.

  • Author

Ja ik ook en daarom raakte ik dus in de war en vroeg ik me af of er nog iets anders eetbaars aan de plant komt, dan het blad wat ik nu heb. Ik kon nergens een duidelijke afbeelding vinden van een spigariello plant die klaar is om van te oogsten...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...