Sharon1992 Geplaatst: 24 juli 2017 Share Geplaatst: 24 juli 2017 Vandaag ben ik voor het eerst begonnen met ijs maken! Ik had vorige week een zak pruimen gekregen, dus huppatee recept opgezocht en aan de slag! Met alle ingrediënten in de aanslag ben ik begonnen. Inmiddels ligt het pruimenmengsel in de vriezer op te stijven. Ongeveer elk half uur roer ik er even doorheen met een vork om ijskristallen te voorkomen. Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt: Iemand nog meer lekkere recepten voor het zelf maken van ijs? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 24 juli 2017 Share Geplaatst: 24 juli 2017 Eh... Misschien kun je het héle recept hier plaatsen of een link naar het recept? Zo hebben we er niet zo veel aan. Maar hoop dat het lekker wordt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sharon1992 Geplaatst: 24 juli 2017 Auteur Share Geplaatst: 24 juli 2017 Erny, dat was ook de bedoeling! Ik was alleen de link kwijt maar had toevallig wel een foto gemaakt van de ingrediënten. Maar inmiddels weer gevonden!https://www.culy.nl/recepten/vier-de-herfst-met-vers-pruimenijs/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 24 juli 2017 Share Geplaatst: 24 juli 2017 Ziet er heerlijk uit... is de jouwe ondertussen klaar en geproefd? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sharon1992 Geplaatst: 25 juli 2017 Auteur Share Geplaatst: 25 juli 2017 Gister was het nog niet helemaal goed bevroren. Net een beetje geproefd. De smaak is lekker, doet me wel wat aan appeltaart denken... (mogelijk door het snufje kaneel en de slagroom??) Er zitten wel wat ijskristallen in. De smaak is er niet minder om. Maar de 'bite' voelt wat anders al bij roomijs uit de winkel of wanneer je bolletjes ijs haalt bij de ijswinkel. Ik denk dat dat een kwestie is van een langere tijd aanhouden om tussentijds het ijs door te roeren (of een ijsmachine gebruiken ) Binnenkort ga ik met de kids van mijn werk bramen plukken en als ze het leuk vinden ook ijs maken van dit fruit... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
de deerhounder Geplaatst: 25 juli 2017 Share Geplaatst: 25 juli 2017 Dit is iets tussen sorbet en roomijs.Ik zou de room vervangen door een crème anglaise. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.