Jump to content

de deerhounder

Members
 • Posts

  261
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Flobecq
 1. Moest iemand knollen willen dan heb ik er nog wel enkele.
 2. Laurier is in onze streken als kleine plant, niet vorstbestendig, dus beter met pot binnen plaatsen, wel houd hij niet van centrale verwarming. Overwinteren bij een lage positieve t° in droge omstandigheden, is best. De blaadjes kan je in principe het hele jaar oogsten, laurier verliest zijn blad niet tijdens de wintermaanden. Verpotten in de vroege lente. Een echt heel grote laurier kan op een goed beschermde plaats buiten staan.
 3. Wij hebben ook een dergelijk probleempje, De storende boomsoort hier is Robinia, op dit moment staan er 13 vrij grote robinia's, die allemaal rot problemen hebben. Deze boom schiet overal terug op daar waar de wortels de boven grond komen. Wat kan ik doen om deze te bestrijden?
 4. Als je bemesting, wat konijnenuitwerpselen toch zijn, op de tuinpaadjes gooit, gaat alles daar keurig beter groeien. Je idee lijkt me helemaal averechts.
 5. Ik heb dat ding nu ook in de kast staan, gebruik het bijna nooit.
 6. Misschien beter even wachten op een vertaling van iemand die meer islam weet heeft? Voor mij betekend het geschenk van Allah.
 7. Gisteren hebben we ons toch laten verleiden om op het veldje naast de tuin een emmer paardebloemen te plukken. De paardebloemen wijn die we deze lente gemaakt hebben smaakt zo lekker dat we het nog eens proberen. Nu maar hopen dat de herfst versie even lekker is als de lente versie.
 8. Hier zijn de snijbonen ook veel minder dan vorig jaar, niet alleen de grote van de peul, ook kleinere peultjes en veel minder opbrengst. Begin augustus ging het helemaal fout, een groot gedeelte van de planten is afgestorven, maar later terug gaan verder groeien. Hoe dan ook minder dan de helft van de oogst van vorig jaar. Pronkbonen daarentegen zijn veel groter dan vorig jaar.
 9. Schroefdeksels moeten wel in zeer goede staat zijn om hergebruikt te worden, je kan ze ook apart nieuw kopen. 30 min in een kokend waterbad, is normaal voldoende.
 10. Ik heb het plan niet opgevat deze te willen proeven. maar zoals Melek al zei, ze zijn zo mooi en er zijn er dit jaar zoveel en zoveel verschillende, die ik nooit eerder zag.
 11. Is helemaal prachtig wit. Deze kwam ik gisteren in de tuin tegen, heeft iemand een idee?
 12. Ik heb eerst een portie geraapt en gekookt en opgegeten en lekker gevonden. Pas daarna ben ik een grotere hoeveelheid gaan rapen. Ik vind het niet de moeite zelf aardappels in de tuin aan te planten.
×
×
 • Create New...