Jump to content

Sharon1992

Members
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Wijk bij Duurstede

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haihai! Na thuis in de achtertuin al enige jaren een “jenny” te hebben staan(zonder succes), wil ik voor in de moestuin ontzettend graag een Convi 97001 icm een mannelijke bestuiver. Iemand enig idee waar ik deze evt kan kopen (liefst via een webshop) Vreeken heeft ze namelijk al lange tijd niet op voorraad...
 2. Dankjulliewel! Volgende keer probeer ik het met lauw water. We zijn uiteindelijk een paar uur bezig geweest... De boerenkool heeft een nacht in zout water gestaan. En daarna was het nog flink boenen om alles de uit te krijgen. De beestjes waren behoorlijk hardnekkig. En na een poos was ik het zo zat, alles opgepakt en in de wasmachine gepropt. Naderhand nog alles flink nagespoeld. Ik voel mij inmiddels wel kampioen luizenpluizen!
 3. Hey allemaal, Ik had het geweldige idee om dit weekend boerenkool uit eigen tuin te eten. Bij nader inzien iets minder geweldig aangezien de boerenkool onder de melige koolluis zit. Behoorlijk werkje om schoon te maken dus... Ik ben al wat aan het speuren geweest, maar wat is volgens jullie nu de ideale manier om deze monsters uit je boerenkool te halen? Wassen in koud/warm water? In een badje met zout laten staan? Ik heb zelfs reacties voorbij zien komen waarin mensen de boerenkool in de wasmachine deden op een spoelprogramma (moet dit dan in een waszak of niet? Lijkt me dat alle luizen dan alsnog in die waszak blijven steken??) Groetjes, Sharon
 4. Na lange tijd weer eens een update! Begin van het jaar is mijn kas helaas gesneuveld. De eerste 'storm' was 'ie redelijk goed doorgekomen, tijdens de tweede storm begin 't jaar stond ik 's nachts in de stormende regen mn eenden uit de kas te lokken omdat de platen aan meerdere kanten er uit gewaaid waren en de deur inmiddels volledig kromgetrokken was door die wind... Op de tuin gelukkig geen schade, en gelukkig een redelijk schone tuin doordat we eind vorig seizoen een groot deel van de velden afgedekt hadden. Inmiddels al wat koolsoorten uitgeplant. Wortels, uitjes etc. gezaaid. Bamboe stokken de grond in voor de voorgezaaide kapucijners. Ondanks het weinige onkruid nog genoeg te doen! En omdat ik vond dat er nog wel meer bij kon, heb ik begin dit jaar nog een stuk van 100m2 er bij gekregen! Toevallig het stuk wat ik eigenlijk eerder zou krijgen maar wat toen niet door ging. Inmiddels vol wilde plannen aan de slag gegaan. Deze tuin zal voornamelijk veel fruit bevatten, het idee was om daarnaast ook veel bloemen te zaaien, echter kon ik me niet zo goed inhouden en heb ik extra aardappelen besteld... Een jaartje bloemen overslaan dan maar? We zijn nog lang niet klaar, maar stukje bij beetje knappen we de boel op. Het is de bedoeling dat er 12(!) blauwe bessen komen te staan, ik heb nog wat bosbessen, kiwi, aardbeien en frambozen die nog op hun plekkie moeten en momenteel in hun pot staan te wachten... De nieuwe tuin, inmiddels veel oude spullen naar de gemeente gebracht en vast wat opgeruimd. Gedeelte van de blauwe bessen, er moeten nog twee flinke plantgaten gegraven worden, maar inmiddels komen we op dat stuk moeilijk de grond in met deze droogte.. . En de bosbessen in potjes lijken het prima naar hun zin te hebben! Inmiddels zitten ze vol kleine bloempjes (ik kan niet wachten tot er rijpe besjes aan zitten! )
 5. Het ziet er idd al uit als een aardig plantje! Ik heb dr een stuk of 5 buiten staan in een ieniemienie kasje, daar zijn ze redelijk gaan groeien (cm of 6/7) en ze maken inmiddels al zijscheutjes. Heb er ook eentje binnen staan, das me toch een zielig en klein ding ten opzichte van de rest.
 6. Ik had er in augustus (eind augustus als ik het me goed herinner ) 4 gezet om uiteindelijk als prei te kunnen gaan eten. Ik was woensdag even langs de tuin gefietst om daar snel wat af te leveren en ik meen gezien te hebben dat er al twee of drie boven piepen!
 7. willemGN, jij hebt ze de hele winter buiten gehouden, begrijp ik dat goed? En zo ja, hoe? En hoe heb jij het snoeien aangepakt? Ik heb namelijk uit pure verveling van de winter wat zaden uit een vrucht gepeuterd, en dit resulteerde in enkele mooie plantjes, die inmiddels aardig gegroeid zijn.
 8. Haha Nasuada, Flip is een van mijn Indische loopeenden (woerd). Mooie man van dit jaar; imgupload/uploads/IMG163295951506260889.JPG imgupload/uploads/IMG163340121506260893.JPG
 9. Wow Gwen! Dat klinkt ook als een behoorlijke berg eten wat ze naar binnen hebben gewerkt in de afgelopen tijd! Ik ben overigens om! Ik heb iemand gevonden die nog wat dames te koop heeft, en ik zou graag een dame er bij willen. Dus Flip mag naar een nieuw huisje (net nu hij veel liever en aanhankelijker aan het worden is!!). Is er iemand die nog een goed adresje weet?
 10. Pfoe, mijn draken eten tegenwoordig nog meer dan ooit tevoren!! Hebben ze net alles op, staan ze weer te schooien....
 11. Dankjulliewel! Ik ga eens googlen Jorieke, is er door de drukte niet echt van gekomen! Het was me ook wel een werkje hoor.. Nog 1,5 veld en dan is het weer helemaal naar m'n zin Haha! Charly, we hadden idd twee hele mooie (en heerlijke!!) bloemkolen. De derde was redelijk aangevreten, dus die hebben we uiteindelijk toch weg gegooid. Dit is een Jack Russel, de stuiterbal voelt zich tegenwoordig helemaal thuis op de tuin!
 12. Pfft, wat een chaos op de tuin! En dat paste ook wel een beetje bij de hele situatie, want deze chaos kwam helaas voort uit familieomstandigheden. Na een poosje is iedereen uit zijn dip gestapt en zijn we lekker in de tuin gaan rommelen! Maar pfoe, wat een werk! Zo zag het er ongeveer uit, behoorlijk overwoekerd, veel onkruid etc. Ondanks de rommel groeide alles wel vol op! Flink bonen moeten eten, en heel erg veel bonen uit kunnen delen! Ook heerlijke bloemkool uit de tuin kunnen eten. Van de vier gezette koolplantjes drie mooie kolen mogen oogsten! De mais heeft denk ik last van een schimmel? Iemand enig idee wat dit is? Daarnaast is de mais ook (nogsteeds) niet goed... de kolfjes zijn zich aan het ontwikkelen, maar de mais zelf is nog lang niet goed... Hopen dat ze het toch nog gaan halen! Vandaag weer flink aan de bak gegaan! Het kolenveldje gewied, alle andere (redelijk schone) veldjes nagelopen en ook het overwoekerde bloemenveldje aangepakt! En terwijl wij aan het ploeteren waren, is de hond met veel gepiep en gezucht op muizenjacht! we hadden een flinke oogst snijbonen, dus ook maar wat zakjes aan het hek gehangen voor de toevallige voorbijganger!
 13. De afgelopen week heel wat onkruid uit de tuin gehaald (kreeg gelukkig ook hulp van mijn ouders). Het zag er niet uit de afgelopen weken! De courgetteplant er ook uitgehaald, deze zat onder de meeldauw. Ook de composthoop onder handen genomen... De pispotjes groeiden daar vrolijk, die heb ik er -als het goed is- allemaal uit nu! Moeders heeft de bonenplanten kort geknipt. Het kost even wat tijd, maar de tuin knapt weer op!
 14. Ik ben zelf dit jaar ook begonnen met aardbeien te kweken in de volle grond. Ik heb toen ook voor worteldoek gekozen (Welkoop). Opzicht leek dit prima (Afgezien van wat gepruts om de planten in een mooi plantgaatje te krijgen terwijl het doek er al lag), het zag er netjes uit en de planten deden het prima bij mij, aardbeien netjes schoon, ook zeer weinig onkruid. Nadeel was idd dat het water er grotendeels op bleef liggen, en het water geven ietwat lastig. Het weinige onkruid kom ik nu wel op terug. Bij de plantgaten schiet het onkruid omhoog en is daar -zoals je zelf al benoemt- lastig weg te halen. Inmiddels ook al gezien dat enkele hardnekkige onkruidjes ook door mijn doek heen groeien... Voor volgend jaar wil ik daarom toch van het worteldoek af en in rijen gaan planten (dichter op elkaar), zodat ik meer planten kwijt kan en eventueel makkelijk onkruid kan wieden. Maar misschien kun je eerst een klein stukje zonder worteldoek neerzetten, om eens te proberen? Kijken of er verschil is tussen de plantjes met en zonder worteldoek. En vooral om te kijken wat je zelf prettig vind werken?
 15. Excuses, heb er over heen gelezen zie ik nu! Je gebruikt mest zonder ontwormingsmiddelen, dus dat kan het dan waarschijnlijk niet zijn..
×
×
 • Create New...