Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tomatenvoeding gebruiken bij Courgette en Paprika


nick86

Aanbevolen berichten

Tomaten en paprika's kan je prima tomatenvoeding geven ja.

 

Je zegt : "aangezien zij ook vruchten geven ".

Daar zit een bepaalde logica in wel. Vruchten geven vraagt een bepaalde bemesting wel. Het is dan ook niet dat tomatenmest alléén voor tomaten zou zijn, of aardbeienmest alleen voor aardbeien.

Ik gebruik graag aardbeienmest voor een aantal vaste planten in pot. Waar je dan voor kiest is een hogere kaliumgift. Die mesten hebben een hoger gehalte kalium. En vruchtvorming behoeft kalium,zo ook bloei ( niet áltijd , soms weer helemaal niet , en is zo'n mest totaal overdone voor een plant, maar dat zijn uitzonderingen ). Ik praat dus in het zeer algemene.

 

Maar vruchten willen kalium je. Tomaten , Paprika's , aardbeien, etc. Courgette's ook. Maar das dan weer sonde zo'n dure voeding te geven voor zo'n makkelijk ding, die veel lust. Simpelere mesten gebruiken dan.

Ach... De mestproducenten hebben nog even nodig, en dan staan voor álle moestuinvruchten en groente's wel aparte verpakkingen in het schap hoor. Wees gerust. Je kan al druivenmest krijgen , buxusmest, aardbeienmest, hortensia mest. Moestuingrond zelfs. De Courgettemest laat nog even op zich wachten.... komt eraan !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...