Jump to content

nick86

Members
 • Posts

  551
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Drachten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helaas. Dankjewel voor je snelle reactie !
 2. Misschien een beetje stomme vraag. Maar ik heb onlangs heerlijke Sperzieboon gegeten een hier zijn geen zaadjes van te krijgen, omdat het maar door 1 teler wordt gezaaid. Kan ik de verse boontjes ook leggen en geeft dit succes? Normaal moeten ze aan de plant drogen natuurlijk.
 3. Het beste wat ze zeggen is de makkelijke moestuin mix (Vermuciliet, compost en tuinturf) Ik heb dit jaar 2 bakken gemaakt naast elkaar en even groot. Ik plant in iedere bak exact hetzelfde. Op deze wijze wil ik graag uittesten of het echt verschil maakt. Tot nu toe is er nog geen verschil te zien in de groei van de planten. Ik heb spinazie al kunnen oogsten. In beide vakken waren ze even hard gegroeid. Alle andere groente gaan op dit moment ook gelijk op. In de bak zonder de mix zit trouwens compost en gewone aarde uit de grond.
 4. Oeii dat is inderdaad wel duur. Wel heel gaaf, maar dan laat ik het toch maar haha
 5. Heel gaaf! Is je energierekening veel hoger of valt dit mee?
 6. Ik heb de uien er van de week al in gedaan. Met deze temperaturen kan het al gaan groeien. beetje vorst kunnen ze ook wel hebben.
 7. Ja, ik weet dat ze dat zeggen. Maar ik ben soms een beetje eigenwijs aangelegd haha. Het zal inderdaad moeilijk worden. Maar ik ga toch de uien, aardappel en knoflook proberen. Elke tuin is toch net weer anders. ik heb niet opgemeten hoeveel zon er komt. Volgens jaar zal ik mijn bevindingen plaatsen op het forum. hopelijk is het nog wat geworden tegen die tijd. Ze zullen vooral in de avonden licht hebben en misschien wat eer hoog zomer. Mijn tuin staat op het zuiden en dit is een plekje tegen de schutting, welke zich aan de zuidkant van mijn tuin bevindt. Hopelijk komt er nog wat licht door de kieren van de schutting. We gaan het afwachten
 8. Ik heb zelf ook de helft van mijn moestuintje in de schaduw staan. Ik ga het volgende proberen (dus weet nog niet hoe de resultaten zijn ) -Bietjes -Aardappelen -Knoflook -Ui Ik verwacht dat deze groente het redelijk goed kunnen doen in veel schaduw. Bij mij pakken ze nog wat avondzon mee in de zomer. Voorjaar en najaar geen zon ben ik bang. Er staat een schutting omheen.
 9. Mijn inziens moet dat gewoon lukken. Probeer de wortels zoveel mogelijk in tact te houden. Bij mij is het helemaal goed gekomen en ik had een goede oogst
 10. Bedankt voor de reacties! Ik ga het afwachten en zal het resultaat hier plaatsen. Het zal inderdaad afhankelijk zijn van het weer;)
 11. Ik heb vandaag 4 test tuinbonen in de grond gedaan. Aangezien het erg zacht is en tuinbonen wel wat vorst kunnen verdragen. In maart zal ik de rest in de grond doen. Dan zullen we kijken of het zin heeft gehad om ze eerder te planten. Ik weet dat je ze in oktober ook kunt planten en met daarna een extra vroege oogst kunt hebben. Iemand anders ervaring met zo vroeg leggen van van tuinbonen?
 12. Haha, ik ben er ook 2 omhoog gegaan. Viel mij ook op haha
 13. Ik heb exact dezelfde vorig jaar gehaald. Werkte prima voor sla en later voor mijn tomaten plant!
 14. Haha, nee ik heb het goed gelezen hoor. Maar mijn advies staat los van hoe ik het heb maar nu zijn wij aan het discussiƫren over het onderwerp. Daar gaat het niet over natuurlijk
×
×
 • Create New...