Jump to content

Bit

Members
 • Content Count

  13,021
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Rotterdam, tuin 1+2: Krimpenerwaard, tuin 3 : N-Frankrijk
 • OCCUPATION
  hovenier.

  website in ontwikkeling.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heb je geen hinder van schaduw, is dat geen wed hoor. Je zet hem neer zoals dat uitkomt. Veelal wordt de keus ook mede bepaald door de heersende windrichting met geopende deur en je mogelijk aanwezige dakvensters die open staan. Deur naar west is wellicht de mindere keuze.
 2. Dat is een uitloper ja. Gaat nog een stuk langer worden en aan het einde komt een plantje en gaat de uitloper weer verder.
 3. Een goed besluit, ben er blij mee. 👌
 4. Een haag in opbouw heeft meestal wel meststof nodig. Wel afhankelijk hoor van een aantal dingen; soort haag, en vooral de standplaats en grondsoort. Is de haag eenmaal naar tevredenheid opgebouwd tot wat hij moet zijn is mesten niet meer zo noodzakelijk, heel veel groei wil je dan niet meer. Veel hagen worden opgebouwd met erg makkelijke planten en veel mest behoeven die sowieso niet. Jouw Carpinus haag staat al 20 jaar he ? Dus tenzij de situatie zo is, dat hij op erg verarmde grond staat of ook nog eens de grond super schoon gehouden wordt, zonder blad op de grond enzo, dan kan je je heg eens wat mest geven. Wat jij dof vindt weet ik niet, kunnen we zonder goede foto ook slecht beoordelen. Carpinus wordt niet snel ziek.
 5. @fre3ke Ik denk toch de Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), En die zwarte bes lijkt mij een jostabes.
 6. Bit

  Klimroosvraag

  Laten groeien. Wanneer ze zo lang zijn, dat ze ergens heen kunnen: leiden en aanbinden waar u bedacht heeft dat de roos heen moet.
 7. andere optie voor clusters met zulke bolletjes in je grond van de blauwe regen zijn stikstofbolletjes, door de plant gemaakt aan zijn wortels. Blauwe regen is een vlinderbloemige en legt stikstof vast in zelf aangemaakte bolletjes aan de wortels.
 8. De Clematis zou een 'Hagley Hybrid' kunnen zijn. Je Linaria heet voluit : Linaria purpurea.
 9. Bij ons op het complex ( De oude Wetering ) aan de rand van het dorp, wel ja. Ik dacht nog 2 tuinen beschikbaar. Daar even informeren, tel.nr hangt aan het hek aldaar.
 10. okok. Ja, zo zie je maar: een foto is echt wel handig. Alles wegsnoeien, élke tak, tot waar nog groen blad zit. Scherpe schone snoeischaar voor nemen. Snoeien boven een blad dus, ongeveer een halve cm boven een bladknoop; geen lange stukje van de stengel laten zitten. Struik ruim water geven, niet élke dag maar 3x in de week bv, elke keer een gieter van 10L bv. Zodra er nieuwe groei te zien is, daar mee stoppen en terug gaan naar 1x in de week. Niet mesten nu, maar in juli een keer mest geven als de groei er goed in zit. Bloemen die er dan in komen, kun je wel laten zitten.
 11. Bit

  Saffraan kweken

  Jazeker, die kleintjes kun je gewoon herplanten, met een jaar of 2 bloeien die ook weer en maken weer nieuwe kleintjes. 10 cm heb ik nooit gedaan, is wel diep hoor. Ik pootte ze zo diep als de bollen groot zijn.
 12. Helaas zien we geen foto van je struik. Sowieso alle bloemen en bloemknoppen nu weg. Je kan wat takken inkorten op een blad laag in de struik. Maar een foto is eigenlijk wel nodig voor een goed advies.
 13. Wegzagen kan prima. Druif zal vrijwel zeker gaan bloeden op de wond en dat kan ook behoorlijk lang aanhouden ( dagen, tot wel 2 weken ), maar is niet dodelijk voor de struik.
 14. Je hebt dus het voordeel dat het zo ontzettend droog is; scheelt echt een hoop onkruid en wat wél groeit, groeit minder hard. Gewoon lekker beginnen hoor, laat je niet ontmoedigen. Er zijn hier ook speciaal topics aanwezig op het forum over wat nu te zaaien / planten valt. ( zoekfunctie ). Seizoen is maar net pas begonnen hoor. Succes !
 15. Vraag ze even of deze potten ook gaten in de bodem hebben ? Zo niet, staan ze te verzuipen. Is dat het niet, dan zou de standplaats wellicht beter moeten. Krijgt het struikje meer dan 6 uur volle zon op een dag ? Staan ze half onder een overkapping ( rechts ) is dat de oorzaak.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...