Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Witte vlieg in de kas - plant verwijderen?


pippi

Aanbevolen berichten

Ik heb een paar kooltjes in de kas staan, en op eentje zag ik vandaag witte vlieg. Nog niet heel ernstig, er vlogen er drie weg die op de gieter gingen zitten, en ik kon er al meteen twee vermoorden. Aan de onderkant van het blad zaten flink wat eitjes, die heb ik allemaal verwijderd.

 

Verder nergens in de kas een witte vlieg gezien. Wat is nu wijsheid? De plant verwijderen of laten staan?

 

En ik kan nergens terug vinden welke plant het ook weer was die je als afweer voor witte vlieg in je kas kon zetten. Weet iemand dat? Zal dit jaar te laat zijn omdat ze moesten bloeien, maar voor volgend jaar wel handig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat was 'm Henk, dankjewel!

 

Jorieke, het is een experiment in het kader van 'Hoe kan ik kolen telen zonder gaas'. In het voorjaar heb ik ook een witte kool laten staan in de kas, en dat werd daadwerkelijk een gave witte kool, de enige om precies te zijn, de rest is buiten ten onder gegaan aan de vogels. Dus nu heb ik er opnieuw twee jonge kooltjes neergezet, kijken of ze het behalve in een warm voorjaar ook 's zomers goed doen in een kas. Die witte vlieg is dus wel jammer.

 

Overigens heb ik de strijd opgegeven en ga ik de late kolen die nu nog in potten in de achtertuin staan, toch onder insectengaas op de volkstuin zetten. Er is gewoon teveel gespuis dat mijn kolen op eet voordat ik dat kan doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...