Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    22
  • views
    546

Entries in this blog

Alles begint stilletjes aan te vorderen

Ok we zijn weer wat stappen verder. aardappeltjes steken al even in de grond; ajuintjes zijn geplant en de radijsjes en raapjes zijn gezaaid.   Verder heb ik mijn tunnelconstructie bekleed met golfplaat en niet met tunnelfolie, was een tip van mijn volkstuin buurman. Golfplaat is uiteraard veel duurzamer dan folie.   Hieronder wat fotootjes en binnen enkele dagen gaan mijn tomaatjes enz in de kas.        

weasel

weasel

Waar blijft de lente :-)

Zo mijn planning van afgelopen weekend is in het water ( of zeg ik beter sneeuw en ijs ) gevallen.   Ik was van plan om mijn tuintje uitgebreid te gaan opruimen, maar natuurlijk was alles steenhard bevroren zodat ik weinig kon doen.   Ik heb wel mijn tunnelconstructie opgemeten en nieuwe folie besteld. die ga ik komen weekend halen en eens de grond ontdooid is kan ik die ook installeren.   Laat het warmere weer maar komen hoor.

weasel

weasel

Een Nieuw jaar een Nieuw begin

Na vorig jaar heel wat pech gehad te hebben beginnen we er dit jaar opnieuw aan.   Alleen zeggen we het stukje grond aan de paardeweide vaarwel en zeggen we hallo tegen mijn eigenste volkstuin. Het gaat wat werk vergen om het in orde te krijgen maar ik zie het helemaal zitten.   Het is een perceel van in totaal 220m² dus daar kunnen we wel wat mee doen. Dit weekend ga ik wat verder opruimen en de constructie van de tunnelserre opmeten zodat ik nieuwe folie kan halen om deze te bekleden.      

weasel

weasel

Grote tegenslag

Vandaag grote tegenslag gehad in de moestuin. Paarden zijn uitgebroken en hebben zowat alles vernield. Aardappeltjes zien er nog goed uit. Die staan al vrij hoog en daar zijn ze niet in geweest. Maar al de rest is verloren. Ik weet niet goed hoe ik dit nog kan recht trekken. Zal wat plantjes moeten aankopen en zo verder doen. Ben wel wat aangeslagen nu.

weasel

weasel

13/05/2012

Vandaag mijn eerste oogstje uit de tuin gehaald. een kilo radijsjes mmm lekker

weasel

weasel

07/04/2012

Zo ben vandaag maar weer wat in de tuin bezig geweest. Heb vandaag mijn boterboontjes gezaaid en ook wat bietjes, rapen en sjalotjes. Morgen gaan mijn groene boontjes en erwten de grond in. en wss ok mijn kervel en snijbiet.

weasel

weasel

Zondag 01.04.2012

Zo ben vandaag weer lekker productief geweest. En heb er natuurlijk ook weer wat fotootjes van genomen.   De aardappelen zijn vandaag allemaal de grond in gegaan. heb 4 soorten gepoot. Is mijn eerste jaar en ja beetje experimenteren om te zien welke goed gaan eh   Verder heb ik ook radijsjes en worteltjes gezaaid. En ook plantuitjes heb ik geplant. De wortelen en uien heb ik in afwisselende rijen gedaan. Heb ergens gelezen dat dit kan helpen tegen wortel en uienvlieg.   zo de komende dagen

weasel

weasel

Weasels Moestuin 2012

Zo ik ben eindelijk aan mijn moestuintje kunnen beginnen is gisteren een laatste keer gefreesd en vandaag na het werk al wat in gedaan hieronder vind je al wat fotootjes   Dit is mijn lapje grond   Hier heb ik mijn aardbeitjes al geplant.   Dit weekend ga ik mijn perceeltjes verder afbakenen en men aardappeltjes mogen ook de grond in denk ik.

weasel

weasel

×
×
  • Create New...