Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    6
  • views
    447

Entries in this blog

foto's

Vandaag voor het eerst aangedacht om de camera mee te nemen naar de tuin.   Het kolenveldje.   De pompoenen.   De tuinbonen. (of zoals ze hier heten Flodderbônnen)   De aardappels.   Overzicht van achter naar voor.   Het begint ook nu pas een beetje toonbaar te worden. Waar nu de aardappels staan, stonden een half jaar geleden nog bomen.

magicjantje

magicjantje

zaaitijd

Vandaag (koningsdag) weer eens aan het zaaien geslagen. De afgelopen dagen was het nat en dat was in de tuin terug te zien. Zo'n beetje alles was weer flink gegroeid, de tuinbonen en de aardappels komen al mooi op.     Gezaaid: *Winterpeen *Radijs *Suikerbieten *Gele Boterboontjes *Rettich   Verder vooral geschoffeld. Nog 2 weken wachten en dan zijn de ijsheiligen voorbij. Kan de rest ook de grond in.

magicjantje

magicjantje

het begint nu vorm aan te nemen.

Gisterenmiddag en vanmorgen de nieuwe weipaaltjes in de grond gedaan. Het gaas is onderweg als het goed is dus hoop ik eind volgende week het nieuwe hekwerk klaar te hebben. Dan kan ik echt gaan beginnen.   Verder de piepers op zolder staan om te kiemen en ben ik volop bezig de AH moestuintjes ( of wat daar nog van over is) over te potten.

magicjantje

magicjantje

bestelling aangekomen

En toen kwam de bestelling binnen, ik werd nieuwsgierig hoeveel zaad ik eigenlijk heb. Dus alles tevoorschijn getoverd, et voilla.   Toch maar eens een selectie maken.   En dan moeten de koolrabi wedstrijd-zaden nog binnen komen.

magicjantje

magicjantje

jaaa

En vanmorgen waren de eerste plantjes zichtbaar.  

magicjantje

magicjantje

zaadjes

Laatst al zaad besteld, maar vandaag tegen een koopje aangelopen. Uitzoeken 10 cent per zakje. Een euro uitgegeven, en nu vraag ik me pas af: Waar ga ik het allemaal laten?   Zeker als binnenkort de bestelling binnen komt.

magicjantje

magicjantje

AH moestuin

Vanmorgen samen met de meiden zaadjes van de moestuinactie van Albert Heijn gezaaid. In ons enthousiasme maar meteen alles gezaaid ( behalve de zaadjes de we "dubbel" hebben, die bewaren we)  

magicjantje

magicjantje

Magicjantjes Moestuin 2015

Dit jaar heb ik eindelijk mijn eigen stekkie. Daar gaan we van de week mee aan de gang (helemaal vanaf nul beginnen)   Vandaag al gestart met de AH moestuin, voor mij twee dochters.

magicjantje

magicjantje

×
×
  • Create New...