Jump to content
  • entries
    16
  • comments
    14
  • views
    414

Entries in this blog

te grote tuin...

De volkstuin die ik huur heeft een oppervlakte van 120 4kante meter. Het is gebleken dat het veel te groot is, wat ik erg jammer vind. Voor m'n rug heb ik allerlei oefeningen gedaan om elke dag een uurtje spitten te kunnen volhouden. Maar dat is niet voldoende, er zijn meer nadelen. Er zijn geen voorzieningen behalve een vieze sloot. Deze is lastig te bereiken en er dreef laatst een laagje olie op. Bovendien moet ik fietsen naar de tuin, als ik dan minder tijd heb pak ik weer de auto wat ik erg

Boerinnetje40

Boerinnetje40

19 mei 2014

de tomatenplanten groeien goed.         mini aubergines, bramen op de achtergrond en links de tuinbonen  

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Vandaag

lavendel voor de bodylotion en ook voor de bijen     potten met van alles op het terras

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Vijg en bes

De vijg en de rode bes staan op de moestuin, de witte bessen in de tuin bij huis.      

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Aardbei en goudsbloem

Aardbei van vorig jaar komt weer. Zal niet veel worden denk ik want ze hebben hier al 3 jaar gestaan. Maar ik zie wel. Anders mooi voor de compostbak. De oude goudbloemen hebben de zachte winter overleefd.  

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Calendula en O.I. kers

Calendula en Oost Indische kers binnen voorgekweekt, buiten uitgeplant op compost. Brokken oud puin toegevoegd om ervoor te zorgen dat de verse aarde geen kattenbak wordt.

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Maggi en rabarber

Vorig jaar is de gezaaide rabarber niet opgekomen en een maggiplant stond nog op m'n verlanglijstje. Van de buurtjes op de volkstuin kreeg ik vandaag spontaan van allebei een exemplaar! Beetje onduidelijke foto maar wilde ze toch graag vereeuwigen.    

Boerinnetje40

Boerinnetje40

Munt

De munt nam een deel van de tuin in beslag door zijn geslinger, maar de blaadjes bleven erg klein. Hij en nog een paar soorten kruiden stonden naast het tuinpad en gingen over het pad heen, op zoek naar de zon. Dat zag er onverzorgd uit en je trapte er steeds op. Toen ik besloot op dat richeltje tegels te gaan leggen, heb ik alle muntjes uitgegraven en in deze bak gezet. Wel komt er een deel van de wortels boven omdat die nou eenmaal overal zaten, maar wie weet lukt het.    

Boerinnetje40

Boerinnetje40

citroenmelisse

De citroenmelisse komt vanzelf weer op, hier en op nog 2 plaatsen zonder pot. Ik vind de blaadjes heerlijk ruiken en ik maak er samen met kruiden en wodka, een heerlijke likeur van.    

Boerinnetje40

Boerinnetje40

×
×
  • Create New...