Jump to content

jean's Blog

  • entries
    31
  • comments
    29
  • views
    864

Entries in this blog

gezaaid

Vandaag weer wat gedaan in de moestuin . Ik heb een groot vak met tuinbonen gezaaid en 2 rijen radijs .. Binnen in mijn tunnetje heb ik al sla plantjes, , 3 spinazie planten en 2 bloemkool planten staan en een rijtje vroege aardappelen. Buiten staan ook al vroege aardappelen en uien . Mijn moestuin is 3 x groter geworden dan vorig jaar ,, ik moet nu nog kijken hoe ik al die vakken vol krijg

jean

jean

begin is gemaakt

De extra stuk tuin , mooi klaar gelegt dus laat de voorjaar maar komen , morgen nog even vakken maken ..

jean

jean

vandaag beginnen

Ik zie dat er al mensen zijn die aan het voor zaaien zijn dus ik ga vanmiddag ook beginnen met tomaten en paprika, s voorzaaien Vorig jaar ook in februari gedaan en heel goed uitgepakt , ik heb erg veel paprika, s en tomaten gehad zoveel dat ik er een hoop moest weg Geven en en hoop paprika's heb ingevroren. Me moestuin word dit jaar 4 x zo groot als vorig jaar , ik ben van plan meer aardappelen te zetten en meer tuinbonen . Vorig jaar groeide alles goed , de ananaskers zoete aardappelen en

jean

jean

heerlijke 2 de kerstdag

Vandaag heerlijk weer 15 graden en lekker zonnetje. Ik ben vandaag even in de moestuin bezig geweest , me tunnel kast onkruid vrij gemaakt en omgespit. Het begin met dit weer toch wel weercte kriebelen., laat het maar weer gauw eind februari zijn dat ik weer kan voor zaaien.

jean

jean

geoost vandaag .

Sperziebonen, tomaten, meloenen, wittekool ,bloemkoom, , radijs, , aardbeien en wortelen geoost. Jammer genoeg is onze ram uitgebroken geweest en heeft het stuk moestuin ondekt , dus wat jonge koolplantjes, en sla op gegeten , dus nu een extra hek geplaatst. Morgen nog wat sla zaaien in de koude kas, en binnenkort een nieuw plan gaan maken voor volgend jaar de moestuin word dan 3x zo groot. Heb er zin in.

jean

jean

foto, s

Het gaat lekker hier, alles groeit goed ....en dat voor mijn eerste moestuin seizoen.

jean

jean

top oogst

Terwijl ik niet zoveel boontjes had staan heb ik er erg veel kunnen plukken zoveel dat ik er veel heb in gevroren en nog heb weggegeven en nog steeds zitten er nieuwe bloemetjes aan en gaan ze lekker door. De nieuwe lichting kolen gaan weer goed , de tomaten zijn ook top , krijg ik ook niet net mijn gezin alleen op , aardbeien elke dag een bakje vol, en de meloenen zijn bijna oogst baar .dus voor de eerste keer dat ik een moestuin heb , heb ik niets te klagen , ik kan normaal geen plantje levend

jean

jean

lekker bezig geweest

Vandaag de sperziebonen , prei , tuinbonen , wortelen suger snaps en wat sla uit de moestuin gehaald. Behalve natuurlijk de sla alles even voorgekookt en ingevroren Morgen nog de spinazie en wat aardappelen en uien oogsten. Ik heb al zeker 15 komkommers geoost en er hangen er nog genoeg aan word flink door eten .. Ik heb de laatste 2 weken ook al veel kolen kunnen oogsten.

jean

jean

lekker bezig geweest

Ik en mijn zoontje van 7 zijn lekker bezig geweest in de tuin , eerst heel veel onkruid gewied , toen het hek en de sugersnaps gezet , nog wat kleine ananaskers geplant en 2 zoeteaardappels geplant Gelukkig gaat het met met de rode bessen struiken en de kruisbessen struiken super goed komen flink wat knoppjes in . De fruitbomen staan in bloem dus mag het niet te hard meer gaan vriezen .

jean

jean

wat is dit ???

Wie weet wat dit is ik dacht spinazie maar zo smaakte hij niet kan het een soort sla zijn .????

jean

jean

warm in de tunnel .

Vandaag heerlijk weer , beetje te warm om te lang bezig te zijn in de tunnelkas.dus alleen wat onkruid gewiet en nog wat sla zaailingen uitgeplant en de augurk plantjes erin gezet en de paprika plantjes. De tomaten planten staan er al een week of 3 in die doen het heel goed alleen de grote blijken het iets te warm te hebben , dus moet ik tegen die kant van de kas een lap vliessdoek spannen dat ze iets minder zonlicht op hun blaadjes krjjgen .   Natuurlijk ook weer wat sla en rasijsjes geoogst

jean

jean

nog wat foto, s

. Hier gaat het lekker ..vanavond alles goed water geven is wel nodig , wat een heerlijk weertje vandaag.

jean

jean

heerlijk tuin weertje

Vandaag eerst naar het tuincentrum geweest en weer van alles gekocht. Toen aan de slag in de moestuin de laaste poot aardappelen en uien gezet , nog wat tuinbonen , prei,radijs en wortel gezaait buiten. Nog een klein tunneltje gekocht daar staan nu kolen in . En nog wat worteldoek gelegt met gaten erin met aardbeien plantjes 10 stuks. Binnen in de grote tunnel nog wat sla geplant en de broccoli moestuin plantjes van ah uit geplant. Nog werk zat ik heb nog heel wat jonge plantjes binnen staan

jean

jean

mijn eerste radijsje

Mijn eerste radijsje, en wat smaakte hij heerlijk , ook nog even sla geoogst . Van de week heerlijk weer om veel in de moestuin te doen .

jean

jean

mijn eerste radijsje

Mijn eerste radijsje, en wat smaakte hij heerlijk , ook nog even sla geoogst . Van de week heerlijk weer om veel in de moestuin te doen .

jean

jean

sla

en wat gaan we vandaag weer eten pasta met een salade. De sla en kolen groeien goed , de wortels en radijsjes ook , volgende week gaat de temperatuur omhoog dan kan ik lekker buiten veel doen .

jean

jean

sla

onze eerste kropsla gegeten uit de kas.en hij was heerlijk. We kunnen nog meer oogsten dus dat word om de dag sla eten.

jean

jean

lente dag

Morgen word het een mooie lente dag , dus zat te doen , eerst naar het tuincentrum potgrond bij halen en misschien nog wat plantjes , dan de tomaten en de paprikas overpotten, nog een stuk spitten en het een en ander zaaien. Ik wens iedereen een mooie moestuindag.

jean

jean

nieuwe zaailingen

Vandaag opnieuw boontjes gezaaid, mijn jonge boontjes plantjes werden opgegeten door mini slakkjes in mijn tunnelkas.nu slakkenkorrels gestrooit en biervallen in de grond gegraven ook mijn kool plantjes worden opgegeten. De pottjes van a h moestuin actie, overpotten want het worden wat lange stengels zet ze nu apart en dieper, en hoop dat het er dan beter uit gaat zien.

jean

jean

ff een kijkje

Gekeken in mijn tunnelkas , mijn koolplantjes zijn aangevreten , misschien al door slakken , mijn sla plantjes staan er goed bij, de radijsjes komen al op. Toch even voor de zekerheid al wat slakkenkorrels gestrooid. de aardbeien zitten in hangpotten .

jean

jean

verspenen

Vanmorgen mijn meloen en augurk zaailingen verspeent , het waren van die lange dingen.

jean

jean

tuincentrum

Vandaag aan het snuffelen geweest in een tuincentrum , daar hadden ze al genoeg kleine sla en kool plantjes , , poot aardappelen en uitjes liggen , kon het niet laten om van alles wat mee te nemen. Laat de lente nu maar snel komen .

jean

jean

tomatenplantjes

Mijn tomatenplantjes gaan nu goed , Ik heb alleen een vraag , ze staan met zijn 3tjes in een pot , moet ik ze nu al overpotten of kan ik nog even wachten ??

jean

jean

×
×
  • Create New...