Jump to content

Neverlandje

  • entry
    1
  • comments
    3
  • views
    618

About this blog

Na 7 jaar proberen in eigen tuin (te weinig licht en heel veel slakken) heb ik me vorig jaar toch maar ingeschreven voor een moestuin. Elk jaar zaaide ik weet ik veel hoeveel planten voor, koesterde ze het hele voorjaar, deed alles wat in mijn vermogen lag, om in juni huilend naar de ravage te kijken die onze monsterslakken hadden veroorzaakt.  Van 4 courgetteplanten had ik een oogst van 2 courgette's, dat soort grappen.

 

Afgelopen oktober kregen we (veel sneller dan verwacht) bericht dat er een tuin was vrijgekomen. Sterker nog er waren meerdere tuinen, we konden kiezen! Er was 1 tuin die al behoorlijk goed aangelegd was qua bedden, met een schuurtje, een kas en een hek eromheen. Verliefd! Maar wel even slikken, nu heb ik dus heel veel tuin om te onderhouden. Gelukkig hou ik van tuinieren :D.

 

December 2020 konden we aan de slag op ons eigen landje. Ik, mijn man en Batu de hond. Mijn opa's hadden een moestuin. De opa van mijn man had een landje. Ik had er nog nooit van gehoord maar zo wordt onze moestuin nu genoemd, 'het landje'. We hebben inmiddels het grootste deel van het onkruid (kniehoog en OVERAL) eruit getrokken. Het was veel dus ik denk niet schoffelen genoeg gaat zijn. Het plan was eerst om een deel 'no dig' te doen en een deel niet, als experiment. Maar na de eerste dag al besloten om alles af te dekken. De grondkwaliteit is niet best. Bonkige klei, weinig lucht, geen regenwormen, geen bodemleven. Hopelijk helpt afdekken, compost eropscheppen en planten erinzetten en beetje. Uiteindelijk gaat overal karton op maar mijn vaders vriendin kreeg een nieuwe vloer en had een heel huis aan tapijt over. Dat ligt er nu op en dan gaat er een maand voor inzaaien karton en compost op.

 

En nu heb ik dus écht een moestuin. Een waar hopelijk ook oogst uitkomt. De achtertuin gaan we verbouwen tot prachtige schaduwtuin. De voortuin weten we nog niet maar ik vind 2 tuinen aanpakken wel genoeg voor 1 jaar. De tuinbonen staan al in een koude kamer op de vensterbank. 

 

Toen we in dit huis gingen wonen en mijn wens om een moestuin te hebben groter was dan de wetenschap dat planten zon en licht nodig hebben was ik veel op dit forum te vinden. De dag dat we de sleutel van de tuin kregen ben ik gelijk weer hier gaan kijken. En zo'n blog bijhouden vind ik toch ook wel leuk.  MIjn plan/hoop is om in ieder geval wekelijks een foto te maken vanaf dezelfde plek en die hier te posten. Enn misschien nog wel meer :)870541111_2021-01-0911_18_03.thumb.jpg.9be8c085305b3d4333767bd469de4043.jpg

 

 

Entries in this blog

Week 1

Vorige week hebben we al wat tapijt op de bedden gelegd en deze week hebben we het afgemaakt. Zelfs over de aardbeien, tot groot verdriet van Batu! Dat bed is een zooitje en ik mag toch geen aardbeien. We hebben dus maar een paar plantjes nodig, zeker geen enorm bed.   Het was de eerste nacht dat het stevig had gevroren en het tapijt was keihard toen we aankwamen. Toen we weggingen was het al aardig ondooid.   Inmiddels staan de Aardperen (arancha) in de grond. Ook heb ik wat

Jude336

Jude336

×
×
  • Create New...