Jump to content
  • entries
    3
  • comments
    7
  • views
    605

About this blog

Het leek me leuk een moestuin blogje te starten.

 

Ik huur een moestuin van 158 m2. Ik kweek daar als vaste planten: Appels, peren, pruimen, rode, zwarte en jostabessen, kruisbessen, asperges, rabarber, bramen, frambozen,  aardbeien en wat bloemen.  Ook heb ik een veldje aardperen. Verder kweek ik jaarlijks eenjarige groenten en bloemen.

 

Door rugproblemen en ziekte heb ik het afgelopen jaar niet veel kunnen doen. Dus mijn tuin ligt er nu januari 2023 wat verwaarloosd bij. Daar gaat wat mij betreft verandering in komen, al gebeurt dit wegens mijn rug in stukjes en beetjes.

 

Een deel van de tuin was afgedekt met zwart doek. Heb wat extra grond afgedekt om op mijn gemak alle perken op orde te brengen. Ik werk met "No dig gardening". (zonder spitten)  Normaal zou al in de herfst een laag compost zijn aangebracht, dit ga ik alsnog doen. Beter laat dan nooit. Maar ben vandaag eerst met het opruimen begonnen. Heb spruitkolen verwijderd, waarvan ik morgen de spruitjes ga invriezen.

 

Vandaag was vooral een snoeidagj:  frambozen, bramen, appels en peren staan er weer netjes bij. 

 

Langer gewerkt dan de bedoeling was, simpelweg omdat het heerlijk is in de moestuin te klussen, ondanks de kou. 

 

 

Entries in this blog

Verspenen

Ik had tijdje terug al sla (Little Gem en Vier Jaargetijden) en spinazie (Securo) gezaaid. Heb ze gisteren deels verspeend en ze staan nu onder de groeilampen. Plus gisteren tuinbonen De Monica gezaaid, om erbij te planten.    Las namelijk dat je peulvruchten (veel N productie) en sla, spinazie, kolen, aardappels en mais (veel N nodig) samen kan plaatsen als combinatieteelt. Dus deze komen samen op een van de bedden. Boven staan de aardappels (Frieslanders, vroege) in een bakje om te s

reneem

reneem in tuinfoto

Extra compostbak

Achterin de boel van onkruid en rommel ontdaan. In de hoek nu een compostbak (zie foto) en daarnaast een klein perk voor courgettes en geurerwten. 

reneem

reneem in tuinfoto

Lenteklaar maken

Ben een paar weken bezig geweest met het lenteklaar maken van mijn tuin. De meeste bedden (door ziekte verlaat) met compost bedekt. Op de paden cacaodoppen. Twee extra 1 m2 moestuinbakken geplaatst in nabijheid van mijn platte bak. Blij met het resultaat. 

reneem

reneem in tuinfoto

×
×
  • Create New...