Ga naar inhoud

Moestuin op Vlietzicht

  • updates
    4
  • reacties
    10
  • bezoekers
    9609

Over dit moestuin seizoen

Ben al heel wat jaren afgekeurd vanwege diverse handicaps, dat is ook de reden van onze verhuizing pasgeleden naar een gelijkvloerse woning. Veel jaren heb ik weinig hobbymatig iets langdurig ondernomen vanwege gezondheid; de situatie is nu stabiel en aangezien ik ook veel minder in en rondom huis heb te doen kwam onverwachts een moestuin van 350 m² op mijn pad.

 

Gelukkig heb ik wel ervaring, heb ooit een volkstuin gehad en thuis altijd wel iets gedaan in die richting, weliswaar kleinschalig.

 

Voorlopig moet er nogal wat gebeuren om de structuur op te bouwen: gereedschap aanschaffen, oneffenheden wegwerken, schuur inrichting, rek voor het fruit, compostinrichting.

 

Het is mijn bedoeling om fruit, zachtfruit, kruiden, o.a. vergeten groenten te kweken. 

 

Met mijn andere bezigheid, koken, is de tuin een geweldige aanvulling. 

Entries in this blog

Staat van tuin in maart

Eindelijk neem ik eens tijd om een update te plaatsen. Het komt er maar niet van; ook omdat er naar mijn beleving zo weinig is gebeurd, idealen verdampen en ik daarom denk 'eerst nog even dit, dan een foto'.  Maar met mijn beperkingen doe ik de dingen nu eenmaal wat trager, soms achterstevoren, soms helemaal niet en de kwartjes vallen ook wat minder snel. Mijn tuinbuurvrouw zei pas 'moestuinen is vooral doorzetten', dat ben ik helemaal met haar eens 😉   Hier een totaal overzicht.

Vlietzicht

Vlietzicht in 2024

Schuur inrichting

Schuur inrichting eindelijk af; het moest er toch van komen.    De hele winter bijna elke dag op de tuin geweest, met van alles en nog wat bezig geweest. Een hoop gesleep met materialen voor de inrichting van de schuur, paden enz. Voor de tegels hulp gehad van anderen, de rest zelf met fiets en kruiwagen overal vandaan gehaald.   Foto's van de nieuwe kas en tuin volgen nog.          En ook nog bonenstaken gekregen. (Foto beetje wazig

Vlietzicht

Vlietzicht in 2024

×
×
  • Nieuwe aanmaken...