Ga naar inhoud

El Huerto

  • updates
    7
  • reacties
    24
  • bezoekers
    1215

Over dit moestuin seizoen

De moestuin op onze finca El Encanto in Zuid-Spanje. 

Inmiddels zijn de volgende groentes en kruiden geplant:

Courgettes (enorme oogst reeds);

Spaanse komkommers (aan het oogsten);

Tomaten (Vlees, Roma, Cherry en Blauwe);

Aubergines;

Worteltjes;

Bietjes;

Punt paprika's (groen en rood);

Groene pepers;

Uien (wit en rood);

Prei;

Sperziebonen;

Basilicum, salie, oregano, platte peterselie, rozemarijn en koriander. 

20240601_182430.jpg

Entries in this blog

Meloenen

Paar weken geleden 2 meloenplantjes in de grond gestopt en het gaat verrassend goed. Inmiddels hangen er zo'n 5 of 6 meloenen aan waarvan 2 richting oogst grootte. 

wovebo

wovebo in Meloenen

Weinig courgettes 👍wel wat tomaten nu.

Net even de oogst van vandaag binnen gehaald. Het aantal courgettes (én komkommers) begint gelukkig te dalen want de planten zullen inmiddels bijba uitgeput zijn. Binnenkort 2 nieuwe van elk planten om zo nog een tijdje voldoende te hebben. De groene pepers gaan nog steeds voorspoedig en inmiddels ook wat tomaten. De tomaten zijn niet van de mooiste kwaliteit en we hebben redelijk wat last van een witte vlinder die haar eitjes legt in tomaten én paprika's. Je krijgt dan grote bruine plekken en e

Moedeloosheid 🤪

Na 2 dagen geen courgettes te hebven geplukt deze avond toch weer even de boel opgehaald 🤣 Inmiddels een zooi courgettes gesneden in de vriezer gedaan voor de tijd dat er geen courgettes meer van de planten komen. Straks ook nog even bij de komkommers kijken want daar zullen er ook nog wel een aanzienlijk aantal aanhangen.

Peentjes met teentjes 🤣

Vandaag de peentjes geoogst en zoals je ziet zijn ze mislukt 😂 We hadden van tevoren niets uitgezocht en zijn gewoon gaan planten. Achteraf snap ik dat onze grond te hard is (klei achtig), er zitten kluiten en stenen in die ook niet goed zijn voor de groei. Misschien ooit nog een keer proberen maar dan een stuk uitgraven en tuinaarde erin stoppen alvorens te planten.  

wovebo

wovebo in Peentjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...